Village Revolution --nowa strona--
dobra nie wiedziałem o co wam chodzi a tu się okazuje, że w rozdzielczości 1024x768 stronka działała tragicznie... więc zrobiłem ją pod 1024x768 i od tego mometu powinna działać dobrze...
p.s. C.H.U.J. mnie to obchodzi, że wam się róż nie podoba, jest lansowy i lepsze to niż kolejna czarno-czerwona stronka
p.s.2. joł!
p.s. C.H.U.J. mnie to obchodzi, że wam się róż nie podoba, jest lansowy i lepsze to niż kolejna czarno-czerwona stronka
p.s.2. joł!
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
a i jeszcze jedno... dałem center na całość, ale tej niedużej "dziury" po prawej nie jestem w stanie już zlikwidować, więc chyba zostanie... no ale to jest niecały centymetr, więc i tak dużo lepiej niż poprzednio...
EDIT:
jeszcze jeden denerwujący błąd wykryłem... obrazka na górze nie chce mi wyśrodkować na stronie głównej... na pozostałych bez problemu, tylko na głównej nie... wie ktoś jak to rozwiązać? znaczniki <center> już sprawdzałem, jak nasunę myszką na plik to w podglądzie jest wyśrodkowany, tylko w przeglądarce nie...
EDIT:
jeszcze jeden denerwujący błąd wykryłem... obrazka na górze nie chce mi wyśrodkować na stronie głównej... na pozostałych bez problemu, tylko na głównej nie... wie ktoś jak to rozwiązać? znaczniki <center> już sprawdzałem, jak nasunę myszką na plik to w podglądzie jest wyśrodkowany, tylko w przeglądarce nie...
Breeder Ty nas nie informuj o błędach, Ty je poprawiaj...
poza tym miałeś wycentrować a rozciągnęłeś i tak już skopane graficznie logo.
poza tym miałeś wycentrować a rozciągnęłeś i tak już skopane graficznie logo.
jak chcesz zbierać pochwały to zbieraj też uwagi. Jak Cie nie obchodzi ze sie nie podoba to po co ją tu dawałeś? Lepsza niż czarno biała bo czarno różowa??:) jak kto woli.Breeder pisze:p.s. C.H.U.J. mnie to obchodzi, że wam się róż nie podoba, jest lansowy i lepsze to niż kolejna czarno-czerwona stronka
1)chodzi mi o uwagi techniczne, a nie kolorystykęPaul pisze:Breeder
jak chcesz zbierać pochwały to zbieraj też uwagi. Jak Cie nie obchodzi ze sie nie podoba to po co ją tu dawałeś? Lepsza niż czarno biała bo czarno różowa??:) jak kto woli.
2)logo i tak będzie za niedługo zmienione
3)ja jej tu nie dawałem
4)informuję was o błędach, bo mam nadzieję, że ktoś stąd pomoże mi je rozwiązać
REFRESH PANOWIE!!
wygląda na to, że przenieśliśmy stronę na inny serw... www.villagerevolution.blink.pl ... na dniach będziemy mieli szpanerską domenę *.com ... wprowadziliśmy do tego "trochę" zmian... a jakich to powinniście się domyślić...
pe o es de er o
wygląda na to, że przenieśliśmy stronę na inny serw... www.villagerevolution.blink.pl ... na dniach będziemy mieli szpanerską domenę *.com ... wprowadziliśmy do tego "trochę" zmian... a jakich to powinniście się domyślić...
pe o es de er o
Paul zmniejszanie to jest od zajebania roboty :/ docelowo (jak się poduczę trochę bardziej javy) strona otwierać się będzie w takim okienku jak zdjęcia... a, że jej rozdzielczość to 1024x694 to idealnie będzie się wpasowywać w ekran...
p.s. kliknijcie na obrazek pomiędzy oknami ;)
EDIT: a no i dzięki wszystkim za pozytywne komentarze!
p.s. kliknijcie na obrazek pomiędzy oknami ;)
EDIT: a no i dzięki wszystkim za pozytywne komentarze!
No apropos obrazka, warto by byo żeby takie elemety co jakiś czas mignęły bo tak jeździć myszem po kazdym pixelu mapy i szukać tego to troche przesrane.
A co do tego otwierania to moim zdaniem nie jest najlepszy pomysł, bo duzo ludzi ma włączoną blokadę wyskakujących reklam i pop-up dlatego strona im sie nie otworzy, pomyśl nad tym :)
A co do tego otwierania to moim zdaniem nie jest najlepszy pomysł, bo duzo ludzi ma włączoną blokadę wyskakujących reklam i pop-up dlatego strona im sie nie otworzy, pomyśl nad tym :)
no ogolnie obrazki to był największy problem... nie chciałem, żeby się otwierały w nowym oknie przeglądarki bo to by głupio wyglądało... na początku wyglądało to tak, że się otwierały we flashu, ale strona z 2 zdjęciami ważyła 2 razy tyle co teraz, więc otwarcie jej dla użytkowników modemów byłoby nie lada wyzwaniem...
w mozilli nie ma problemu z blokadą pop-upów, bo po kliknięciu powiększ wyskakuje komunikat, że pop-upy są zablokowane i wtedy wiadomo, że trzeba dla tej strony je odblokować...
nie wiem jak jest z innymi przeglądarkami...
a tych co się wahają czy odblokować pop-upy dla naszej witryny mogę tylko zapewnić, że nie ma i nie będzie tam żadnych reklam...
p.s. nowy fylm
w mozilli nie ma problemu z blokadą pop-upów, bo po kliknięciu powiększ wyskakuje komunikat, że pop-upy są zablokowane i wtedy wiadomo, że trzeba dla tej strony je odblokować...
nie wiem jak jest z innymi przeglądarkami...
a tych co się wahają czy odblokować pop-upy dla naszej witryny mogę tylko zapewnić, że nie ma i nie będzie tam żadnych reklam...
p.s. nowy fylm
jak nas poinformował nasz tajny współpracownik ruszyła nam domena
nie pozostaje mi zatem nic innego jak zaprosić na:
www.villagerevolution.com
nie pozostaje mi zatem nic innego jak zaprosić na:
www.villagerevolution.com