Sztyca nie chce wyjsc!
-
- Kontakt:
mialem podobna sytuacje... no niemila sprawa z takim czyms... mi na szczescie puscilo po wlaniu troche oleju ale bylo ciezko... nie trzeba pchac w gore tylko probowac krecic na boki i przy tym lekko ciagnac w gore,
caly lakier ze sztycy u mnie poooooszedl w pi...
od tamtego czasu mam sztyce polana olejem i w razie czego wychodzi od razu :D
Pozdro
caly lakier ze sztycy u mnie poooooszedl w pi...
od tamtego czasu mam sztyce polana olejem i w razie czego wychodzi od razu :D
Pozdro
www.pinkbike.com/photo/2479386/
www.pinkbike.com/photo/3595701/
www.pinkbike.com/photo/3595701/
kumpel przez zime nieruszal sztycy i na wiosne zobaczyl, ze niewyjdzie, probowalismy w serwisie, podgrzewać palnikiem, lać etyline, przez długi czas jezdzil bez zacisku zeby przy jakiejs glebie sie ruszylo, bo jak juz sie ruszy to wyjdzie, nic z tego niewyszlo, odciellismy sztyce, rozwiercilismy, to co zostalo w ramie i tyle!
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
-
- Kontakt:
jeśli wyżej wymienione patenty sie nie sprawdzą to jest jeszcze jedno ostateczne wyjście:
1.utnij sztyce kilka cm nad zaciskiem
2.wsadź cieńki brzeszczot do wnętrza sztycy i delikatnie piłuj (uważaj na rame!!)
3. jak wytniesz linie na całej długości powinno wyjść, jeśli dalej będzie zapieczone do wytnij drugą linie po przeciwnej stronie i lekko uderz młotkiem w wystajęce części sztycy
4. obracasz rame do góry nogami i sztyca (resztki) same wylatują
ale wg mnie sama parafina i imadło wystarczą
mozesz też wykręcić suport, zalepić otwór między suportem, a rurą podsiodłową i wypełnić ja olejem ,parafiną etc. i zostawić na jakiś czas :)
1.utnij sztyce kilka cm nad zaciskiem
2.wsadź cieńki brzeszczot do wnętrza sztycy i delikatnie piłuj (uważaj na rame!!)
3. jak wytniesz linie na całej długości powinno wyjść, jeśli dalej będzie zapieczone do wytnij drugą linie po przeciwnej stronie i lekko uderz młotkiem w wystajęce części sztycy
4. obracasz rame do góry nogami i sztyca (resztki) same wylatują
ale wg mnie sama parafina i imadło wystarczą
mozesz też wykręcić suport, zalepić otwór między suportem, a rurą podsiodłową i wypełnić ja olejem ,parafiną etc. i zostawić na jakiś czas :)