Stance Blunt

Szplin-biker
Kontakt:

Stance Blunt

Post autor: Szplin-biker »

Witam , chce sie cos dowiedziec o tym amorku:
zastanawiam sie nad jego kupnem w niedalekiej przyszlosci , jak wyglada sztywnosc tego amorka przy skoku 130mm na zwykla os? Bo nie wiem czy faktycznie warto doplacac do sztywnej osi (no w sumie wiadomo ze warto , ale dodatkowo bym musial wydac kapuste na piaste :-(. Ile egzemplarzy juz poleglo?
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

jezdzilem na nim 5 min i chodzi calkiem niezle a jak z wytrzymaloscia to nie wiem :) farba zchodzi z goleni ;) a tak to spoko amorek pozdro
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Zacznę od tego ze Blunt nie ma 130mm skoku i nie da sie tego ustawić, mylisz go z wersją Flow. Blunt ma tylko 150mm.

Sztywność bez osi jest bądź co bądź mierna, z osią jest porównywana (w sumie taka sama) jak sztywnośc Shermana, tak więc oczywiście ze warto w tę oś zainwestować.

O zniszczonych Bluntach w sumie niesłychać, jakieś pewnie padły ale nikt jakoś na fotum sie z tym nie afiszował.

Amorek fajny, mocny, nie ma raczej wad jak marzocchi które prowadzą do peknięć.

jedynym do czego mozna sie przyczepić to praca, jest troche zmulony i nie lubie kurzu i pyłu. ale jak sie utrzymuje golenie w czystości i ma jakiś smar na golenie który nie łapie kurzu to działa spoko i wybiera ładnie 150mm. Jak jest ciepło bo przy mocno minusowych temp jego praca pozostawia wiele do życzenia.

Ps. to Luboń też śmiga??:D
Szplin-biker
Kontakt:

Nic nie myle jest wersja blunt`a z 130mm i 150mm
http://allegro.pl/item88502025_nowy_man ... i_130.html
Szplin-biker
Kontakt:

[cyt] Ps. Luboń też śmiga?? [/cyt]
Jasne , dajemy ostro ;-)))
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

"O zniszczonych Bluntach w sumie niesłychać, jakieś pewnie padły ale nikt jakoś na fotum sie z tym nie afiszował."

na allegro byl jeden z polamanym mocowaniem osi, gdzies widzialem fotki rozwalonego, ale ogólnie mysle ze jak za ta kase bo sie da kupic za 750nówke o ile nie myle, to warto mialem takiiego miec ale dolozylem i kupilem co innego, jak o niego bedziesz dbał tzn ładnie go smarował jak każdego manitou bo one nie mają kąpieli olejowej to bedzie ładnie chodził, no i zachował czystosc bo te uszczelki lubią łapać bród.
chodzi mi o uszczelki standart bo evil genius są zajebiste, przez ponad rok jeźdzenia zero brudu w srodku jak mialem blacka jako juz 2gi uzytkownik.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
PawianBiker
Kontakt:

Szplin-biker pozatym jeśli lubon to powinienes znac takiego kolesdia na dragu ze stancem 150mm z przodu, a moze znasz adiego?? destroyer jump czarny rst gilla czarna i orba bmx??
mój kuzyn mieszka gdzies na końcu świerczewa na granicy lubonia:D
pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

Szplin-biker
Kontakt:

To nie czasami ten na destroyerze co polamal widelec tej firmy , przy normalnej jezdzie?? jezeli tak to go znam :-) A koles z dragiem to chyba o kufita chodzi
PawianBiker
Kontakt:

Szplin-biker dokladnie ten na destroyerze teraz podaje breakless i całkiem nieźle sobie radzi, pozdr kiedys sie musimy spiknąc:D a w albumie mam fote tego widelca:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

Szplin-biker
Kontakt:

O kurde , ladnie ten sztuciec poszedl... a uznali mu to na gwarancji ,bo to przeciez zdecydowanie napewno wada materialu? No kiedys przy okazji sie zgadamy , jakby co to moj GG: 3628479 :-)))
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

nie chce mi sie czytac wsiego - ale vasyl mial blunta i ciagle jakies problemy, dzialac nie chcial... i ten jeden model z ktorym mialem troche doczynienia przekreslil dla mnie stensy, a kingpin ktory jebal sie jeszcze bardziej dopelnil tego wiec niepoelcam ogolnie :p

aha, i pekal na sztywna oske model, wiec na zwykla albo bedzie pekac tak samo albo jeszcze bardziej (np po srodku golenia dolnego?)

fakt faktem gwara mistrz bo wyminiali ze trzy razy czesci z niego :D

jak ktos koniecznie chce co innego od mz bo nie lubi - prosze bardzo, ale fajerwerkow bym nie oczekiwal
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

bylo juz multum az dziwie sie ze Paulowi chcialo sie znow opipsywac=]

problemy z moim stance zachodza tylko w czasie niskich temp. poza tym rewelacja....

pozdro
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

jesli masz juz kupowac stancea to kupuj rocznik 2006 bo pewnei bedzie bardziej dopracowany
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
ODPOWIEDZ