Wypad do Austrii ok 5 dni..
Wypad do Austrii ok 5 dni..
Zamierzam z kolesiem zrobić wypad na ok 5 dni do austrii na początku sierpnia. Mam pytanie do bikerów, którzy byli i mogli by nam doradzić gdzie najlepiej? (myśleliśmy o Bikepark Logang). Czy jest tam pole namiotowe z prysznicami (jakie ceny) i wogóle wszelkie informacje, które mogłyby nam się przydać( mile widziane fotki własne z wypadu)... a może ktoś też będzie chciał się podłączyć??? Pozdro!!
Siema! Lepiej jest jechac duzą ekipa, bo wtedy wezmiecie apartament, a wybor jest naprawde duzy i wtedy za mieszkanie wychodzi nieduzo. Ja mieszkalem w apartamencie 5-cio osobowym i wychodzilo na głowe ponizej 40 zeta za mieszkanie na dzien (dla przypomnienia kwatera w szczyrku 30 zeta - a standardu nie ma co porownywac - np. 2 pokoje, kuchnia oddzielna, łazienka, taras) - ofert szukajcie w necie. Żarcie raczej z Polski. A mieszkac najlepiej jest chyba koło Saalbach - i tak wszedzie trzeba dojechac samochodem. Nie ma zadnych pól namiotowych. Najwiekszy koszt to skipass. A swoja droga warto tez powciagac w innych miejscach - nie tylko w leogang i na devila eye(bo działaja rozne wyciagi w ciagu lata) , bo sa fajne traski, moze nie konkretnie pod p rower, ale mozna zjezdzac- np zjazd ponad 10 km ;) Elo
-
- Kontakt:
4 dni z 7 - 109,2 Euro,
5 z 7 - 139,9 Euro,
Sezonowy 183,5 Euro. Jezeli ktos jedzie na tydzien jazdy i chce jezdzic wszsytkie siedem dni, to musi kupic sezonowy, wiec ceny wcale nie sa nizsze za skipass niz w zimie. Na przyklad skipass 6-dniowy w Maso Corto w Dolomitach (35 km tras, czyli stosunkowo nieduzo) kosztuje w sezonie kolo 120 Euro, ale juz na przyklad 6-dniowy w Ischgl (tzw. alpejska Ibiza, w pyte tras) w sezonie to koszt rzedu 180 E. Generalnie srednia cena to ok. 150 Euro. Reasumujac - skipass w lato jest drogi w porownaniu do zimy i wcale nie jest tak ze jest tanszy.
Pozdro
5 z 7 - 139,9 Euro,
Sezonowy 183,5 Euro. Jezeli ktos jedzie na tydzien jazdy i chce jezdzic wszsytkie siedem dni, to musi kupic sezonowy, wiec ceny wcale nie sa nizsze za skipass niz w zimie. Na przyklad skipass 6-dniowy w Maso Corto w Dolomitach (35 km tras, czyli stosunkowo nieduzo) kosztuje w sezonie kolo 120 Euro, ale juz na przyklad 6-dniowy w Ischgl (tzw. alpejska Ibiza, w pyte tras) w sezonie to koszt rzedu 180 E. Generalnie srednia cena to ok. 150 Euro. Reasumujac - skipass w lato jest drogi w porownaniu do zimy i wcale nie jest tak ze jest tanszy.
Pozdro
Strona z cenami:
http://cms.leogang-saalfelden.at/ViewPa ... &Site=SALE
http://cms.leogang-saalfelden.at/ViewPa ... &Site=SALE
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Za obóz zapłacisz 1700 zł + ok 500 zł skibus + ok 400 zł obiady + ok 100 zł piwko itp. Trzeba mieć dzianych rodziców lub dobrze zarabiać i mieć tyle dni urlopu. Ja preferuje wypad z kolesiem i liczyliśmy ze wydamy ok 600 zeta/os ze wszystkim, liczac ze pojedziemy we dwójkę, jakbysmy mieli jeszcze dwie osoby do auta to koszty spadną, acha liczyłem ze będziemy spać na polu namiotowym. See Ya!
500 zlotych za skibuss? Zartujesz chyba.... Po pierwsze transport pewnie bedzie w ramach autokaru (nie wiem do konca, nie czytalem szczegolowo), a jak nie to skibusy sa za darmo w ramach skipassu! 400 zeta to wydalismy w piec osob i kupilismy zarcia na 7 dni jak jechalismy do Austrii. A piwko to wiecej pewnie wyjdzie...;)