Sterówka RST do marcoka??
-
- Kontakt:
Sterówka RST do marcoka??
Witam!!
Muszę wymienic sterówkę w juniorze na dłuższą. W gregorio kosztowało by to kupe kachy :/ 70 zł sterówka salowa + 40 zł robota + koszty przesyłki :/ Jednak ostatnio kolega poradził mi żeby kupić sterówkę od RST. Czy będzie to pasować?? Jakie są wasze doświadczenia w podobnych sprawach?? Sterówka RST daje rady w połączeniu z amorkiem Marzocchi?? Dzięki za odpowiedzi. POZDR :]
Aha. Z czego standardowo zrobione są sterówki w juniorze?? Bo może jednak będzie taniej dorobić u tokarza a rura będzie równie dobra jak orginalna :]
Czy jak się zakłada sterówkę to się ją jakoś później klinuje?? Czy ona jest odrazu szersza na dole??
Muszę wymienic sterówkę w juniorze na dłuższą. W gregorio kosztowało by to kupe kachy :/ 70 zł sterówka salowa + 40 zł robota + koszty przesyłki :/ Jednak ostatnio kolega poradził mi żeby kupić sterówkę od RST. Czy będzie to pasować?? Jakie są wasze doświadczenia w podobnych sprawach?? Sterówka RST daje rady w połączeniu z amorkiem Marzocchi?? Dzięki za odpowiedzi. POZDR :]
Aha. Z czego standardowo zrobione są sterówki w juniorze?? Bo może jednak będzie taniej dorobić u tokarza a rura będzie równie dobra jak orginalna :]
Czy jak się zakłada sterówkę to się ją jakoś później klinuje?? Czy ona jest odrazu szersza na dole??
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
-
- Kontakt:
metalbeast i zaplacic jakies ~ 400 zl jak nie wiecej... na 99% sterowka bedzie pasic , bo nie raz ludziska wymieniali na ten od RST
Nowa to koszt jakies 40 zl , a marcoka 70 zl , chyba ze uzywana kupisz ale moze byc ciezko znalezc , moze lepiej odlozyc kase jednak na ta od marcoka bo cena nawet ujdzie
Nowa to koszt jakies 40 zl , a marcoka 70 zl , chyba ze uzywana kupisz ale moze byc ciezko znalezc , moze lepiej odlozyc kase jednak na ta od marcoka bo cena nawet ujdzie
www.mm-foto.pl
Ja w swoim serwisie nabija sterówki.andrut pisze:jaki serwis wciska rury sterowe,prawie żaden... jedynie w sosnowcu profimet sport... wiem , ja tam wciskam sterówki:D
Prawie wszystkie. I wcale nie potrzeba prasy.
Trzeba dotobić dwa przyrządy jeden do ściągania starych rur i jeden do nabijania nowych.
Nowy Sklep Rowerowy. MARSA 3 Warszawa
I oczywiście SERWIS!!! 22 610 00 03
ZAPRASZAM
I oczywiście SERWIS!!! 22 610 00 03
ZAPRASZAM
wiem o co ci chodzi... taki powiedzmy świder, działa na zasadzie ślimaka... jak kręcisz to wbijasz sterówkę, miałem kiedyś coiś takiego, ale niestety było strasznie kapiaste,psuło się...
na prasie możesz i nabijać sterówki i wyciągać,
golenie górne też:D ,,,mam tak złożonego mojego amora:D
swego czasu kiedy kazek z gregorio pracował jeszcze w sosnowcu w sklepie rowerowym to nabijaliśmy sterówki dla gregorio tą prasą, teraz pracuje tylko w ustroniu i kupili też takie urtządzenie jak ty masz... ale sie psuje wqiec nie warto
na prasie możesz i nabijać sterówki i wyciągać,
golenie górne też:D ,,,mam tak złożonego mojego amora:D
swego czasu kiedy kazek z gregorio pracował jeszcze w sosnowcu w sklepie rowerowym to nabijaliśmy sterówki dla gregorio tą prasą, teraz pracuje tylko w ustroniu i kupili też takie urtządzenie jak ty masz... ale sie psuje wqiec nie warto
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
[/quote]Ja w swoim serwisie nabija sterówki.
Trzeba dotobić dwa przyrządy jeden do ściągania starych rur i jeden do nabijania nowych.[/quote]
wystarczy 1 domowej roboty czy raczej watsztatowej i git. wkładasz od góry to wciska a jak od spodu umieścisz te cudo to wyciska rury sterowe. Banał proste zasady mechaniki :P
trzeba sobie jakoś radzić nie ??
pozdro
Trzeba dotobić dwa przyrządy jeden do ściągania starych rur i jeden do nabijania nowych.[/quote]
wystarczy 1 domowej roboty czy raczej watsztatowej i git. wkładasz od góry to wciska a jak od spodu umieścisz te cudo to wyciska rury sterowe. Banał proste zasady mechaniki :P
trzeba sobie jakoś radzić nie ??
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
Nie pasuje sterówka od RST do marcoka (sprawdzałem). A rura sterowa w gregorio kosztyje 99zł plus 40zł wybicie i nabicie starej plus koszty przesyłki w obie strony. Cała operacja trwa około tygodnia. Zrobiłem tak i kutafony w gregorio sie pomylili i przysłali mi nie te go lenie co trzeba (nie moje) i musiałem na wszytko czekać około miecha aż ktoś sie tym od nich zainteresował. A sterówka i tak się rusza w koronie, minimalnie ale się rusza, czyli coś zjebali ptrzy robieniu tego.
Polecam poszukac jakiegoś tokarza żeby ci wszytko eleganco wymierzył wytoczył i możliwe że bedie miał dostęp do wcisku, Zaoszczędzisz na tym czas, kase i nerwy.
Polecam poszukac jakiegoś tokarza żeby ci wszytko eleganco wymierzył wytoczył i możliwe że bedie miał dostęp do wcisku, Zaoszczędzisz na tym czas, kase i nerwy.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt:
konex
Nie bądź taki mądry. A jak cię stać na kupno nowego fr3.0 to mże mi dasz kasę na sterówkę. Gdyby mnie było stać na wymianę sterówki tak bez żadnego problemu to bym kupił sobie nowego Juniora albo Super T. Takze nie cwaniakuj tak
za0_DR/FR
a to ze sterówka kosztuje 70 zł to mi wgregorio tak napisali. Sterówka stalowa 70 zł.
A do prasy mam dostęp. Mój sąsiad może mi to zrobic bez problemu :)
Nie bądź taki mądry. A jak cię stać na kupno nowego fr3.0 to mże mi dasz kasę na sterówkę. Gdyby mnie było stać na wymianę sterówki tak bez żadnego problemu to bym kupił sobie nowego Juniora albo Super T. Takze nie cwaniakuj tak
za0_DR/FR
a to ze sterówka kosztuje 70 zł to mi wgregorio tak napisali. Sterówka stalowa 70 zł.
A do prasy mam dostęp. Mój sąsiad może mi to zrobic bez problemu :)
-
- Kontakt:
A z jakiego metalu robi się sterówki?? Bo Cro-Mo to raczej nie jest bo nie rdzewieje. Alu chyba też nie. To co to jest?? Możliwe że jednak wybiorę się do tokarza. Chce wiedzieć co mam mu powiedzieć o materiale z jakiego ma wykonać tą rurę.
-
- Kontakt:
lukasz_olawanajpierw ucinasz sterówke niedaleko korony, puzniej obracasz i przepiłowujesz powstały "pierścien" w 2-3 miejscach ostroznie zebys se pułki nie przepiłował :D i samo wypada, bierzesz oczyszczasz, mzesz loktoutem troszke przesmarowac i puzniej wbijasz rure sterową, najlepiej gumorym młotkiem przez deseczke a w każdym bąć razie ostroznie moze być tez zwykły młot ale przez deske!! jak najwięcej uzywaj imadła zeby wszysko się stabilnie trzymało jak będziesz pracować.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
-
- Kontakt: