Jak widze 66 model '06, a 888 '05. Więc 66. Oczywiście szkoda że Ty nie wiesz jaki styl jazdy preferuje ja i tak samo ja nie wiem co kręci Ciebie :P Musisz zgadnąć co lubie robić na rowerku :) Chyba że napiszesz do czego Ci sztuciec.
Zbyt nie dokładnie sformułowłeś pytanie... Wogóle nie podałeś do czego chcesz używać itd...
888 jest to amor dh, a 66 FR co go z Dh oczywiście nie wyklucza..
W rc2x są nowe tłumiki rc2, a w 888 HSCV.
Jeżeli sam miałbym wybierać pomiedzy tymi dwoma amortyzatorami wybór padłby na 66, z racji właśnie tych nowych tłumików, jak i tego, że mimo wszystko są bardziej uniwersalne niż 888.
Żeby móc Ci doradzić musisz napisać:
-co robisz na rowerze
-jaki masz rower (rama)
Francuz pisze:mam Stinky ... a smigalbym bardziej DH ...
888 RC bierz. Tez bym go wolał i nawet mialem kupic :) ale wyrwalem tanio boxxera. RC i RC2 to jedyne sensowne wersje 888 jak dla mnie (chyba ze o czyms nei wiem) a 66 bym sobie odpuscil. Jedna polka ;\ lipa
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
Jedna półka lipa? Może przy wielgachnych dropach cos po dłuższym czasie zaczęło by trzeszczeć ale biorąc pod uwage 888 który rozgeometryzuje Stinkacza składanego fabrycznie na 170mm skoku. 888 jest wyższy od Monstera z tym samym skokiem.
Po pierwsze te amorki mają troche inne przeznaczenia, ale tą kwestie już wyjaśniliście. Po drugie jak kolo chce jeździć dh to nie ma sensu brać 66, bo x-upów raczej nie będzie robił. No i tak wogóle, dwie półki to dwie półki, a jedna to jedna...