podejżewam że dainese jest droższy, ale mimo wszystko wybrałbym dainesa.....dlaczego? moim zdaniem jak ktoś zaczyna swoją karierę(jak dainese) od tworzenia ochraniaczy dla motocylkistów jeżdżących na ścigaczach, a potem ową technologię przenosi do MTB to jak dla mnie świadczy to o tym że ochraniacze są naprawdę dobre...poza tym dainese ma chyba najlepszą ochronę pleców ze wszystkich tego typu dostępnych zbroi
dainese jest już dla bardziej zaawansowanych zawodników.. chodzi o to że wszystkie ich produkty niesą tak wytrzymałe jak np foxa! ale i tak brałbym dainese a tak pozatym to ile kosztuje ta zbroja ?
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange
bärt a propo shuttle pro: poluję właśnie na zwykłe shuttle z 2005, ale nie mogę nigdzie znaleźć M-ki KIEŁ16 jeszcze nie wiadomo, bo gregorio nie ma tej kolekcji jeszcze dostepnej.
Czy ktos nie mam moze informacji gdzie mozna kupic shuttle 2005? albo czy dainese wypusci model na 2006?
mialem ta zbroje FOXa.. bardzo ladnie wykonana, dobrze chroni ale miala pare minusow... byla (przynajmniej na mnie) troche niewygodna... ja tam bral bym dainesa...
No dobra ale Fox jest duzo tanszy, jak znam zycie to Dainese bedzie ponad 1000zeta. Sam w tym sezonie zamierzam kupic zbroje i powaznie mysle nad tym Foxem.
nikom a jak bylo z wentylacja? Do FR sie nada?-wiadomo trzeba troche popedalowac zeby sie przemiescic z miejscowki na miejscowke. I czy od biedy da sie na to plecak zalozyc?
Zbrojka Foxa na oko nie ustepuje wentylacja Dainesowi. Ma tez grubszego i wzbudzjacego wieksze zaufanie zółwia, co tez jest minusem bo wiecej waży.
Do FR ja bym mimo wszystko bral Fox'a. Firemka robi akcesoria do motocrossu od ponad 30 lat wiec chyba wiedza co robią.
Robix pisze:Ma tez grubszego i wzbudzjacego wieksze zaufanie zółwia
to że coś jest grubsze nie oznacza że jest lepsze....tak dla przypomnienia dainese stosuje wkładki aluminowe w zółwiach....więc w tym wypadku bym się spierał co budzi większe zaufanie.....
TEN FOX -LADNIE WYGLADA-- ALE ZOLW JEST DO DUPY, NIE MA ZAKLADEK JAK W DAINESE I MOZNA GO WYGINAC NA WSZYSTKIE STRONY,KOSCIA OGONOWA MOZNA DOTKNAC KARKU...BEZ SENSU,PO CO KOMU ZOLW-GDY NIE SPELNIA SWOJEGO ZADANIA---Z CALA PEWNOSCIA NIE OCHRONI CIE PRZED ZLAMANIEM,A DAINESE-BYC MOZE.......POZA TYM WSZEDZIE ZA GRANICA CENY DAINESA TO 179-209 EURO..TYLKO GREGORIO WALI W CH... Z MARZA
Tez sie zastanawiam nad ta zbroja, wiec piszcie opinie (Fox)
Osobiscie to bardziej wierze nikomowi nic tobie diskordia, ale niech sie inni wypowiedza. Nie sadze zeby firma dzialajaca na rynku od baardzo dawna wypuszczala jakis beznadziejny produkt.
OSOBISCIE MI TO WISI,CZY MI WIERZYSZ ,CZY NIE---IDZ DO SKLEPU I ZOBACZ...W WAWIE NP W PLUSIE NA ZAMIANY ALBO TRIK W ARKADII....SAM CHCE KUPIS ZBROJE ,ALE NIE BADZIEWIE....-CHYBA WIESZ O JAKIE ZAKLADKI CHODZI W ZOLWIU,JAK LUSKA....A FOX TEGO NIE MA WOGOLE...NA SZTWNOSC TRZYMA SIE TYLKO NA TYLE ILE WYSCIOLKA POD PANCERZEM.....MOZNA GO ZLOZYC NIEMAL NA POL.
diskordia, nie wiem jak sobie wyobrazasz glebe. Czy kiedykolwiek slyszales o takiej?? Co wg ciebie trzaba zrobic by sie polamac? Spaść z 10m wysokosci plecami na kant płotu? Bardzo prawdobodobne... Jesli sie stanie to nawet metalowa płyta kanalizacyjna ci nie pomoze.
Wiedz ze 99,999999999% gleb jest na ziemie, beton, kamienie, korzenie, konary, ew. na kant NS'a z czym ta zbrojka spokojnie sobie radzi.