ozon - cioty

lizzard king
Kontakt:

ozon - cioty

Post autor: lizzard king »

http://www.ozon.pl/tygodnikozon_2_18_519_2005_20_1.html

wg. mnie to czasopismo dlugo nie pociagnie..

ten ty co to pisal, chyba nei wiedzial, o czym pisze i nigdy nie dodykal sie maca...

piszcie co chcecie, ale ten koles mnie rozwalil po calosci

jutro napisze recenzje roam. nie widzialem, ale napisze, bo wiem, ze beznadziejne....(pasuje to tego kolesia....)
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

http://www.apple.com/mightymouse/

Dla mnie to ta mysz o której pize ten koles jest naprawde fajna. Niestety jak wszystko co jest przekombinowane zapewne będzie sie jebać. Ta kuleczka na środku pewno działa tak samo jak te laptopowe, a one sie strasznie brudziły. Pozatym te niezanzaczoen przyciski tez napewno będą miały problemy ze stykami.

Ale to tylko własne rozmyślania i refleksje na temat myszy.

Natomiast co do samego artykuły. Poporstu rozwaliło mnie podejscie tego faceta do rzeczy. Jak ktoś napisał tam w komentach "takiej ilości jadu w artykule juz dawno nie widziałem". Zupełnie nie rozumiem o co chodzio autorowi tego tekstu, prawdopodobnie podobnie jak i panie K. Szczuka, jest osobą zakompleksioną, (której być moze nikt nigdy porzadnie nie wydymał) i szuka sobie odszkoczni realizująć sie w sposón polegający na "jeżdzeniu po innych", czy tez poprostu walce o coś co naprawde juz dawno zostało wywalczone i tak własciwie nie ma to sensu.

Koleś jedzie po MACu jak po burym psie. Zupełnie zapominając, że Mac i Win do dwie zupełnie inne rzeczy. (Mac jako OS). Gość zupełnie nie bierze pod uwagę oczywstych faktów. Tak samo jak jedni wolą Windowsa a inni Linuxa, tak samo jedni wolą Maca. Gośc chyba kompletnie nie wie ze w szkołach w US większość pracowni jest wyposzarzonych własnie w MACi.

Najdziwniejsze jest to, że koleś sprawia wrażenie ślepo zapatrzonego w B. Gatesa i Windowsa fanatycznego przeciwnika MAC OS. Nie wiem tylko czemu. Najpierw gośc atakuje mysz, nosz kufafa poporstu ktoś wprowadził jakiegoś niusa. Nowy patent na mysz, kij wi czy za rok takie myszy nie będą hitem !!. Gośc przedstawia MAC OS jako najgorszy z możliwych systemów. Choć jezeli pogada sie z jakim kolwiek inforamtykiem który miał sztycznośc z wieloma OSami to kazdy powie ze nie ma bardziej awaryjnego i niestebilnego od.. WINa.

Dla mnie koleś zasługuje na wpierdol, za swoją ignorancje i głupote.
lizzard king
Kontakt:

motomysz zgadazam sie z toba w 100% !!

sam mam maca i mnie kurwica bierze, jak musze siadac czasem przy windowsie...

a za to zdanie koles powinien dostac 10latw zawieszeniu na 50 :/

"Teraz skopiowało pecetową mysz. Czy wkrótce czas na upodobnienie systemu operacyjnego Mac OS X Tiger do Windows?"

windows bezczelnie skopiowal macintosha. technike drag&drop, szate graficzna, okienka... wszystko windows zerznal od maca...

tak naprawde to bylo troszke inaczej, bo xerox (czy jak to ise tam pisze) zapoczatkowal to wszystko. pozniej ta firma splajtowala i wykupil ja Steve Jobs i tak sie zaczelo, apple sie rozkrecilo, no i co mamy? najniezawodniejszy, najpiekniejszy system operacyjny, oraz komputry... w 98% wydajniejsze od pctow.

pcty sa dla kwadratowych ludzi.

ogolnie "wyroby" appla sa najladniejsze i najniezawodniejsze z dostepnych na rynku (chodzi mi np. o klawiatury (te inne "klikaja" jak sie pisze, latwo sie syfia i maja klawisze z jakiegos syfu, ktory zolknie po tygodniu pracy...), kompy i ich zywotnosc, oprogramowanie...) no i ipody, i tego typu bajery, czy chocby glosniczki...

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/W ... 9077LL%2FA

i te

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/W ... 9078LL%2FA

eh...
rafal_wufr
Kontakt:

Post autor: rafal_wufr »

ja tez mam maca i w zyciu nie zamienilbym sie na pc normalnego. Apple rulez!!!!!

BARCA tez rulez :D
Co sie stalo z tym freeridem.......
marcinm
Kontakt:

Post autor: marcinm »

a takie rzeczy jak on na boisku to tylko chyba chuck norris
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

rafal_wufr- jak ja CI zazdroszczę :D Jakiś komp ze stajni Jabłka to moje marzenie :D No i iPod obowiązkowo :D

Pozdrawiam :D
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
lizzard king
Kontakt:

Swistak1989 jest czego... w szkole stykam sie z pctami i kurcze zasiekac sie mozna... ilez tam chujostwa w tych komputerach, wirusy srusy, grasz se w cos i ci nagle sie internet wlacza i jakies okienka wyskakuja (w tym wypadku mowie o soldier'rze (lol) ) zawiesza sie 5 razy w ciagu 20 min podczas gdy wlaczony jest jakis glupi excel
rafal_wufr
Kontakt:

Post autor: rafal_wufr »

taa te u nas w szkole to gowno nie komputery. a mogloby sie wydawac ze powinny byc dobre ( lizzard wie dlaczego powinny byc dobre). Swistak1989 teraz mozesz juz za niecale dwa tysie wyrwac dobrego maca. a starczy ci on na dlugo wierz mi.... a jezeli nie masz tyle kasy to na allegro mozesz poszukac uzywanych. jakbys kupowal uzywke to kup takiego co ma conajmniej procesor g4 800 mhz zeby ci w miare swieze programy chodzily bez klopotow
Co sie stalo z tym freeridem.......
JimSTW
Kontakt:

Post autor: JimSTW »

nie chce mi się czytać... o czym to jest? :D
Arek-Hs
Kontakt:

Post autor: Arek-Hs »

ja mam u siebie maca ale jakiegos starego wiesza sie przy włożeniu dyskietki, albo normalnie podczas pracy

gdzies czytałem, że najnowszy mac os mozna zainstalować na pececie z prockiem zgodnym z SSE II
lizzard king
Kontakt:

Arek-Hs stary.

teraz sa nowe ;d
wydaje mi sie, ze nei mozna, bo apple nie wydalo zgody na instalowanie swojego softa na innych kompach.

sorry, odwrotnie

macosa mozesz zainstalowac na pc ale windy na macu nie. o

nie chcialo mi sie kasowac
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

mialem stycznosc z macami jakies 13 lat temu, wtedy tez ostatni raz widzialem taki komputer na oczy. nie bede ich "obrazal" bo totalnie nie wiem o co w nich chodzi i dlaczego sa inne od pctow... moze jakis wlasciciel apple'a wyjasni?
www.trialshop.pl
lizzard king
Kontakt:

te z przed 13 lat sa nieporownywalne do tych dzisiejszych. nawet te z przed 4-3 lat nie siegaja tym z przed roku czy obecnym

dlaczego sa inne?

-nie wieszaja sie
-prostrze w obsludze
- sa ladne
-nie ma z nimi problemow na zasadzie "nie ma jakiegos tam sterownika, wiec nie uruchomie ci gry/prpgramu"
- nie ma wirusow, nie trzeba zadnyc antywirusow i takich tam
-sa o 98% wydajniejsze od zwyklych pc

na radeonie 9000 1250 ramu i g4 1.25 jestem w stanie uruchomic dooma 3 na wysoskich detalach, a na pc przy takim konfigu koma, doom na najnizszych by nie ruszyl?

nie ma problemow z podlaczaniem urzadzen z zewnatrz - mam kamere, wtykam kabel, odpalam program, zgrywam. proste? proste.

mam drukarke. wtykam kabel i drukuje.

ogolnie, nie wiem co mnie cagnie do tych komputerow pomiajajca te wyzsze punkty.
jak na informatyce siadam do windowsa to mnie szlag trafia.
szczerze mowiac, nie mam pojecia czemu... trzeba usiasc na macu, pobawic sie i zoabczyc...

a i jeszcze jedno. wiele osob nie lubi quicktime'a, ja nie lubie windows media playera.

czemu? bo ohydnie wyglada u mnie na kompie, nie da sie klatkowac filmu, nie mozna go edytowac ( co jest bardzo sluszne zreszta)

niech ktos cos napisze, spyta sie, to mu odpowiem, bo nie wiem co tu jeszcze moge pisac..
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

to ja sie spytam: napisz mi jak w quicktimie dac film na pelny ekran bo u mnie sie tak nie da, i dlaczego ten odtwarzacz nie obsluguje techniki drag & drop (czyli przeciaganie ikonki pliku do odtwarzacza gowno daje)???

zeby bylo jasne mowie tu o quicktimie pod windowsem, nie wiem czy na macu dziala tak samo, a moze to przez to ze mam jakas za stara wersje czy co?

w kazdym razie media player to tez totalna kupa, niedlugo przesiadam sie linuxa i pierdole windowsa.
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
lizzard king
Kontakt:

Garwol jaka masz wersje...

ale ogolnie to klikasz view --> fullscreen

chyba, ze masz wersje 7.1 i w gore to pare opcji jest nie aktywnych, ale trzega go zarejestroac... powiedz jaka masz wersje
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

nie czytałęś gazety i od razu jedizesz " zę długo nie pociagnei itp" noż kurwa! chłopie. Czytam ozon od kidy jest na rynku i uwazam ze to jeden z najlepsyzh jak nei najlepszy tygodnik publicystyczny w Polsce, chbya najblizej mu do ideałów obiektywnosci. Oni potrafia np rzeczowo rksytykwoac- poweidziec co trzeba zrobiec etc, jak w przypadku rzadu. A nie to co wyborcza polityki itp- widział ktos ostatnie numery wyborczej? Chyba jedyną stroną na której źle nei piszą o rzadzie to strona z nekrologami:D
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

hahah, gosc mnie rozwalil

pisze ze mac jedzie na wciskaniu klientom ze sa lepsi od pctowcow, oryginalni i w ogole jol... tymczasem sam robi tym artykulem cos w strone dokladnie przeciwna tzn wciska pctowcom - z ktorych wiekszosc maca pewnie nie widziala (ja tez zreszta nie, a zaluje ;-) ) ze sa wyjatkowi i jol bo mac tylko nedzny plagiat robi

bua-ha-ha jednym slowem
http://bodzio.pinkbike.com/
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

co do lizard kinga wypowiedzi

a mnie na odwrot: khuj strzela jak mam cos robic na macu ;/ nie dziala usb w klawie !!!!!!! a ( mowie to o tym pudelku gdzie masz ekran i kompa w jednym) do tego pod monitorem nie ma jak dojsc kiedy podepniesz klawe lub mysz... hm, praktyczne. albo flash (moze byc drukarka, pamiec, kamera, telefon) usb albo mysz, zgraj cos
ctrl jako drugi przycisk, taaaaaaak.
NIE WIESZA SIE ??? NIE WIESZA ??? to ja mam do czynienia z jakims zpierdolonym egzemplarzem ? bo nawet w wordzie nie popisze 20 minut i koniec, os od nowa nagrany, komp w serwisie sprawdzony, no co jest ?
skopiowanie na dysk cd, z ktorym 3 pc nie maja problemu nie jest mozliwe...

mac mi sie nie podoba

ja tak mam w pc- podpinam dziala. jak umiesz pc uzywac to lecisz na jendym windowsie caly czas ( ja juz 2 rok) i nic nie dzieje sie. nei wiesza, dziala tak samo jak na poczatku, a jakby mi system padl to 5 minut i mam go spowrotem... mam WYBOR, zajebisty wybor myszek- moge se kupic mala, duza, szara, czerwnona, z 3, z 5, z ile chce przyciskami BO TAK MI WYGODNIEJ i tak samop z klawiatura, monitorem, czesciami- co chce miec to mam, tka ja w baju skladak, z tego co dobre a nie z tego co mi ktos raczy dac.
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

ja mam jakas wersje quicktima 6.3 ale nie warzne, i tak najlepszym odtwarzaczem jest VLC media player ktory dostepny jest na chyba kazda platforme systemowa w tym mac os
mam WYBOR, zajebisty wybor myszek- moge se kupic mala, duza, szara, czerwnona, z 3, z 5, z ile chce przyciskami BO TAK MI WYGODNIEJ i tak samop z klawiatura, monitorem, czesciami
i tu sie zgadzam, jeszcze do tego zamiast windowsa linux ktorego mozna sobie zainstalowac dokladnie taki jaki sie chce i jeszcze mocno zmodyfikowac i wtedy jest komp jak marzenie. pc z linuxem rulez! :P
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
ODPOWIEDZ