Jak rozebrać kolumnę???
Jak rozebrać kolumnę???
Mam taki problem bo nie moge rozebrac kolumny od wiezy. Nie ma zadnych srubek ani nic podobnego. Jest mi to potrzebne bo musze wymienic glosnik niskotonowy. Ktos wie jak to zrobic?
a jestes pewnien ze nie ma ?no wlasnie z przodu nie ma srobek. wiec sprobuje zdjac caly przedni panel i sie zobaczy co dalej
czesto sa przykryte takim czyms na glosniku zeby to tak hamsko nie wygladalo u mnie jest to cos z gabki zrobione :d
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
jezeli oryginalne mialy 65 to 65 tez bedzie najlepsze , o ile kolumny zostaly zrobione w taki sposob ( glownie rozmiar i misio w srodku ) zeby wlasnie przy tych ustawieniach dzwiek byl najlepszy ( jakosc , szmery bajery ) i zalezy jakie masz przetwornice . chyba ze pudlo bylo tylko po to zeby trzymac glosnik :p a jak chcesz miec tylko glosniej to sobie kup najmocniejsze i ten sam rozmiar .. jezelli sa jakies dziury logiczne to sory ale spac mi sie chce :p
ja nie myśle co mówie , ja mówie co myśle , talent daje iskre samoistnie zabłysne
jak chcesz zeby ładnie grało to wsadź taki jak oryginalny to samo w omach i watach a jak chcesz żeby ci zjebało w 2 minuty wzmacniacz i urypało częstotliwości to wsadź 200 watt, jeśli głośnik jest więcej niż jednodrożny to nie wsadzisz głośnika o innych parametrach bo nie bedzie działało: albo zjara końcówę albo będzie do doopy słychać a to dlatego że zwrotnica ustawiona jest do przycięcia częstotliwości w taki sposób aby współgrała z głośnikami które są wstawione a jak będziesz kombinował to możesz tylko zjebać. dotego buda głośnika tez jest tej wielkości co suma głośników i jak wsadzisz większy to będą jaja. ale jak se chcesz pojajcować z głośnikami to poszukaj na www.elektroda.pl tam jest wszystko czego trzeba zeby zbudowac glosnik od podstaw.
Ponadto uwazam ze wrzucanie takich tematow na forum rowerowym to głupota. Do tego jest google żeby sobie poszukać.
Ponadto uwazam ze wrzucanie takich tematow na forum rowerowym to głupota. Do tego jest google żeby sobie poszukać.
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
ja rozumiem kania ale poco pytac ziomów o rzeczy na których się nie znaja i doradzał każdy będzie na zasadzie "aaa bo mi się tak wydaje" a ty tak zrobisz jak on powie i zrypiesz sprawe jak cjholera i siana tylko stracisz i nerwy. zasowaj na elektroda.pl tam sa fachowcy i na 100 procent wiedza jak sie kolumny robi
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
nie jestem specem, ale z tego co kojarze to musisz wsadzic glosnik o takiej samej mocy RMS czyli tej wlasciwej... poczytaj dokladnie w instrukcji, bo czesto ta podawana to jest wałek ;]... moc wyjsciowa glosnika ( rms ) musi byc taka sama...
czesto jest tak ze moc podawana w instrukcji to jest bodajrze max. moc wzmacniacza.... i jest duzo wieksza od tej wlasciwej bezpiecznej RMS glosnika ktora powinna byc drobnym druczkiem w parametrach technicznych glosnika... sprawdz to, bo to wazne.
... no i oczywiscie opor glosnika tez musy byc identyczny z tym co był.
czesto jest tak ze moc podawana w instrukcji to jest bodajrze max. moc wzmacniacza.... i jest duzo wieksza od tej wlasciwej bezpiecznej RMS glosnika ktora powinna byc drobnym druczkiem w parametrach technicznych glosnika... sprawdz to, bo to wazne.
... no i oczywiscie opor glosnika tez musy byc identyczny z tym co był.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: