Zrobienie z marketa freeridówki

stogi
Kontakt:

Zrobienie z marketa freeridówki

Post autor: stogi »

w związku z tym, że rower dostane dopiero po zakończeniu roku skzolnego,chce zrobić z mojego marketa rower enduro fr,,miał kiedyś mój kolega coś takiego,i nawet wykorzystał seryjną 2 półke,i zrobił z niej mięciutko ,chodzącego amora(kąpiel olejowa) a,u mnie sie nie da bo od spodu amora-złoma są dziury,i olej wylatuje,,myslałem o zaspawania czegoś tego od dołu.Jak mam zmierzyć czy rama ma główke na 1\8 cala,czy 1?
czekam na szybką odpowiedx,bo sezon sie zbliża i chce naprawić rower.Aha, wymieniam też kasete,przrzutke tył,przód,i łańcuch,
koło przód ,hamulce ,opony ,,w sumie mam na to 700zł
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

stary... ja na twoim miejscu kase schował do szuflady i sam sie położył w szpitalu... to sie kompletnie nie opłaca... ja bym zrobił tak...

na allegro kupujesz draga albo pointa używke... do tego zwykły widelec jeżeli koniecznie h=chcesz ostro jeździc FR to wogule sobie odpusc a jak nie to albo zwykły widelec za 30zł albo ewentualnie używke dura czy innego SUNTOR-a albo jakiegoś starego bomberka ewentualnie RST. Następnie koła te co miałeś... chamulce ewentualnie nowe, jakaś korbe, mostek, kiere, klami... no i już masz o niebo lepszy rowerek...
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
stogi
Kontakt:

to nie chodzi o extreme fr.,,do takiej jazdy po lesie,,mój kolega zrobił z marketowej 2 półki amora o skoku 150mm:D
stogi
Kontakt:

a nowy rower dostane za 1,5 miecha
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

stogi oj Stogi.... Weź lepiej poczekaj te 1.5 miecha jak chcesz być w jednym kawałku :)
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
dieee
Kontakt:

Post autor: dieee »

lepiej odloz sobie ta kase na lepsze czasy. 1.5 miecha szybko zleci a jak sobie "stuningujesz" makrokesza to cos Ci sie zlamie w najgorszym momencie i za 1.5 miecha dostaniesz nowy sliczniutki wypasiony wozek inwalidzki. Daj sobie spokoj, odloz kase i doloz do nowego rowerka
www.pinkbike.com/photo/1007092/
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

Stogi ja bym wolal poczekac nawet dwa razy tyle i wiedziec ze bede miec rower na ktorym da sie jezdzic....Zreszta jesli dobrze rozumie to na wakacje dostajesz nowy rower, a teraz chcesz tylko ulepszyc stary??
Jezeli tak to cierpliwosci. GŁUPOTĄ jest wyrzucac 700 zl zeby pojezdzic na markecie przez 3 miesiace jak mozna to dolozyc i miec juz rower na lata.
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

stogi ja sie zgadzam z przedmowcami . Szkoda wyrzucac kase w błoto na takie cos. Lepiej schowaj , wytrzymasz dwa miechy bez rowera a jak dozbierasz to kupisz sobie cos lepszego.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Hehe nom to zajebiscie.... Zrob tak chociaz 350mm z tego zooma

Pozdro
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

stogi
od dluzszego czasu mnie wkurwiasz swoimi debilnymi wypowiedziami i proba pokazania 'jestem fajny i sie znam na sprzecie' a tak naprawde gowno wiesz. mieszasz ludziom we lbach i jeszcze tworzysz takie topici ze zal dupe sciska.

wez te 700zl i schowaj bo to nie mala kasa, a na ramke, stery, sztyce, siodlo i suport ladne ci starczy, jak zuwyki bedziesz bral to jeszcze cos kupisz. a na reszte czekaj. nie ma sensu remontowac marketa
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

stwierdzono: mózgu brak
http://dhcyc.pinkbike.com
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

wymien wszystkie czesci i wtedy bedzie freeridowka...
stogi
Kontakt:

nie chce pokazac że jestem fajny,,mylisz sie,a chodzi mi o zrobienie roweru,który ma posłużyć 1,5 miecha,jeżdze na nim 3 lata,nie skacząc i sie jeszcze nei zabiłem,ale skoro tak radzicie,to tak zrobie
pozdro
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

kup sobie bmx będizesz miał freeride jakiego teraz już nie znajdziesz... :D a tak na serio poczekaj
www.roztocze.yoyo.pl
stogi
Kontakt:

a na rower będe miał z 2400zł,(na rower i kask ,z innymi duperelami) ,ale smiesznie by to chociaż wyglądało
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

stogi *********** z tąD PEDALE ****** PIZDO GŁUPIA, CIOTO-PEDALE :/ KURWA :/ DEBULA RŻNIESZ GARAGO ******
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Jakim ty jesteś kretynem.. to aż boli.. najpierw radzisz ludziom w różnych sprawach związanych ze sprzętem, tak jak byś był jakimś specem, a teraz wylatujesz z takim topiciem.. to jest przykre... Ja ci dobrze radzę, poczekaj z rok zanim zaczniesz tu coś pisać i być może sam zdobędziesz jakieś doświadczenie, bo opowiadasz o rzeczach których nigdy nie widziałeś, a tym bardziej nie dotykałeś co jest bez sensu... Naprawdę nikomu nie przydają się twoje "przekazywane opinie", więc odpuść sobie specjalisto... wziąść katalog do ręki i obejżeć jakiś film rowerowy to i ja potrafię.. ale wydawanie opinie na temat części, którą widziałeś na filmie jest co najmniej głupie. Pewnie zdziwię cię, że taki steve peat ma rower na "jeden zjazd". np. na mistrzostwa europy w wałbrzychu jechał na orangu ważącym jedynie 14kg, ale ten rower służył mu tylko na te jedne zawody ;] Więc twoje twierdzenia o wytrzymałości ( w innym topicu) są conajmniej bez podstawne....

Wracając do tematu to co chcesz zrobić jest BEZ SENSU.. po co wywalać kasę w błoto... Za 900zł kupisz już draga z duro używanego, więc to co ty chcesz zrobić jest absurdalne ;]
stogi
Kontakt:

nie zrobie tego,bo szkoda kasy,a co do tego ,że nie mam doświadczenia ze sprzętem to mylisz sie...

chciałem zobaczyc co napiszecie o tym faktycznie głupim pomyśle,szkoda kasy,i zdrowia więc poczekam cierpiliwe ten miesiąć.
Derekus
Kontakt:

Post autor: Derekus »

Ja p.ierdole...

Koles ile Ty masz lat w ogole ? Mi juz nerwy puszczaja.....
Najchetniej bysmy Cie juz pozegnali...
www.fr-chelm.yoyo.pl
ODPOWIEDZ