Ciekawe :D
Ciekawe :D
Nie wiem może to głupie, ale zastanawiałem się czy gdyby napompować opone helem czy to by zredukowało jakoś wagę?. Czy, w ogóle to ma jakiś sęs ?
http://www.pinkbike.com/photo/1112797/
wogóle sens-ort.
Było wiele razy, zauważ, że balony z helem są jakby z folii aluminiowej, bo guma ma mniejsza gestosc i szybkoby zeszlo. Nagłe przebicie grozi wbuchem.:d
pewnie podstawówka, bo gdybyśbył przynajmniej w 1gim, bo to są podstawy chemi.
Było wiele razy, zauważ, że balony z helem są jakby z folii aluminiowej, bo guma ma mniejsza gestosc i szybkoby zeszlo. Nagłe przebicie grozi wbuchem.:d
pewnie podstawówka, bo gdybyśbył przynajmniej w 1gim, bo to są podstawy chemi.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
no co do takiego "wybuchu" to mogę się zgodzić. Koledze kiedyś opona przetarła się do dętki i jak strzeliła, to był huk jak od dużej petardy.
A jeżeli ktoś chce koniecznie napompować koło czymś innym niż powietrzem to polecam AZOT. Zapewnia długowieczność dętek i jeszcze 2 razy lżejszy od powietrza(14g/mol, powietrze ~29)
A jeżeli ktoś chce koniecznie napompować koło czymś innym niż powietrzem to polecam AZOT. Zapewnia długowieczność dętek i jeszcze 2 razy lżejszy od powietrza(14g/mol, powietrze ~29)
-
- Kontakt: