krzysztofizm
inur, mow bardziej po ludzku a nie slangiem trailowym bo szarzy lduzie tez chca cos zrozumiec ;)
zychu rzeklbym - nie ucz ojca dzieci robic :P
inur - cenowo to shiver nie jest w porownaniu do bomberow tak drogi jak krzysio do coastera... gdyby kosztowal 6 patykow wtedy byl by podobny przelicznik (1200/200=6 a bomber sredniej klasy nowy ksoztuje 1000 wiec :P) - i gdyby shiver kosztowal 6 patykow to owszem, bylby za drogi :P a ze mozna dorwac za dwa to inna sprawa (nowke za ile? 3500? mozna bylo bo juz nei produkuja ;/)
co do piast to to jest jakas magia, i wogole kosmos... nadal mnie zadziwia jak to tyle kosztowac moze =O ale widac warte tyle skoro ludzie kupuja i jeszcze nei zaluje tej kasy :P
zychu rzeklbym - nie ucz ojca dzieci robic :P
inur - cenowo to shiver nie jest w porownaniu do bomberow tak drogi jak krzysio do coastera... gdyby kosztowal 6 patykow wtedy byl by podobny przelicznik (1200/200=6 a bomber sredniej klasy nowy ksoztuje 1000 wiec :P) - i gdyby shiver kosztowal 6 patykow to owszem, bylby za drogi :P a ze mozna dorwac za dwa to inna sprawa (nowke za ile? 3500? mozna bylo bo juz nei produkuja ;/)
co do piast to to jest jakas magia, i wogole kosmos... nadal mnie zadziwia jak to tyle kosztowac moze =O ale widac warte tyle skoro ludzie kupuja i jeszcze nei zaluje tej kasy :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
haha no i przy avalanche'ach ludzie narzekaja ze za drogie i tu sam obalasz swoja teoreie :P (mowie o tych w pl z zagranicy nei znam :])
ale spoko ja tam Cie rozumiem, pozatym nie jestes z tych co nawet jak kupia sprzet za tyle kasy to go wychwalaja mimo ze ****** jest - shermana kupiles tez za ciezkie pieniadze a dosc sporo o jego hujowosci wspominales ;)
ale spoko ja tam Cie rozumiem, pozatym nie jestes z tych co nawet jak kupia sprzet za tyle kasy to go wychwalaja mimo ze ****** jest - shermana kupiles tez za ciezkie pieniadze a dosc sporo o jego hujowosci wspominales ;)
www.bikeaction.pl
Oj kolega.. ty dalej nie rozumiesz o czym mowa, nie znasz się a się upierasz jak głupi. Inur juz mniej więcej wytłumaczył różnicę. Tu nie chodzi o toczenie się a o inne rzeczy. Zrozum może że trial to sport high end i zadanie piasty to nie tylko toczenie się i niepękanie ośki ale również szybkie i precyzyjne a przedewszystkim niezawodne łapanie zapadek. Obrazowo przedstawię to tak: stoisz na kancie metrowego murka na jednym kole, chcesz przeskoczyć na drugi i wylądować na przodzie - kopiesz w pedał, pochylasz się do przodu - piasta przepuszcza - lecisz ryjem centralnie o kant naprzeciwległego murka. Koszt nowej szczeny - 2500 zł , wrażenia niezapomniane.Zychu: pitikukuPan_i_Wladca Inur
ok to moze powiecie w czym lepszy jest CK za 1500zł od np dt onixa lub hugi za 500zł-800zł
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
-
- Kontakt:
ale te piasty sa uzywane tez do zdjazdów dualu 4x itp. juz na poprzedniej stronie pisałem ze nie ma znacynej roznicy w JEZDZIE po grorach czz lasach i wasnie tylko o to mi chodzi!! a nie mowiem o technicznej trialowej jezdyie wiec co do trialu sie nie wypowiadam bo poprostu sie na tym nieznam...
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
-
- Kontakt:
Ech uparty jak osiol :D
Jesli nie widzisz w sensu kupowania takie piasty to nie ma co ci wmawiac jej i tyle. Prawda jest taka ze ta piasta warta jest swojej ceny. Jasne ze mozna kupic cos DT za 2 razy mniej i tez bedzie to dobrej jakosci ale wez pod uwage ze uzyte materialy , proces calego wytworzenia swoje kosztuje. nie mowiac o samym zaawansowaniu technicznym.Czy do " zwyklej " jazdy taka piasta jest potrzebna , moze nie , ale jak ludzie chca mocnego , sprawdzonego sprzetu to biora ta piaste bo wiedzia co dobre :)
Jesli nie widzisz w sensu kupowania takie piasty to nie ma co ci wmawiac jej i tyle. Prawda jest taka ze ta piasta warta jest swojej ceny. Jasne ze mozna kupic cos DT za 2 razy mniej i tez bedzie to dobrej jakosci ale wez pod uwage ze uzyte materialy , proces calego wytworzenia swoje kosztuje. nie mowiac o samym zaawansowaniu technicznym.Czy do " zwyklej " jazdy taka piasta jest potrzebna , moze nie , ale jak ludzie chca mocnego , sprawdzonego sprzetu to biora ta piaste bo wiedzia co dobre :)
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
Zychu-wawa
dobra - nie ma roznicy w jezdzie, ale jest roznica w dzialaniu i niezawodnosci i to taka za ktora Ci ktorzy tego potrzebuja sa gotowi tyle zaplacic!
tak to widze
co ty chcesz uslyszec, po co drazyc temat skoro wsio zostalo powiedziane?
widac jestes osoba ktora tej piasty nie potrzebuje, i nie zrozumiesz widac co w niej jest takiego super
dobra - nie ma roznicy w jezdzie, ale jest roznica w dzialaniu i niezawodnosci i to taka za ktora Ci ktorzy tego potrzebuja sa gotowi tyle zaplacic!
tak to widze
co ty chcesz uslyszec, po co drazyc temat skoro wsio zostalo powiedziane?
widac jestes osoba ktora tej piasty nie potrzebuje, i nie zrozumiesz widac co w niej jest takiego super
www.bikeaction.pl
-
- Kontakt:
http://www.chrisking.com/pdfs/CLASSIC-rear.pdf obejrzyj sobie dokladnie moze zalapiesz jak to dziala...
tobie potrzebne jest ostre kolo do roweru to zrozumiesz ze piasta nie jest tylko po to zeby sie toczyc.
zreszta tu masz ladnie wyjasnione: This unique design offers instant and positive engagement that's capable of handling a torque load of over 800ft/lbs, or over three times more than most other high end hubs we've tested. IT IS THE HEART OF OUR HUB AND ALL THE REST IS BUILT ARROUND IT.
tobie potrzebne jest ostre kolo do roweru to zrozumiesz ze piasta nie jest tylko po to zeby sie toczyc.
zreszta tu masz ladnie wyjasnione: This unique design offers instant and positive engagement that's capable of handling a torque load of over 800ft/lbs, or over three times more than most other high end hubs we've tested. IT IS THE HEART OF OUR HUB AND ALL THE REST IS BUILT ARROUND IT.
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
Inur napisałem ze do trialu jest widocznie najlepsza skoto zapobiega przeskakiwaniu i urazom "ryja" i jes!!! ale jesli chodzi o nie zawodnosc w jezdzie ( chodzi mi tu TYLKO o jazde) to jest wiele tanszych i podobnie mocnych piast np wczesniej wspomniany Hugi, Hope, czy piasty syncros'a i cos nie chce mi sie wiezycz ze te "tansze" piasty czesto sie roz...dalaja tyle...
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
-
- Kontakt:
nikt ci nie dal? to WYPIERDALA*J TLUMACZA ci od 2 stron czemu TO MUSI TYLE KOSZTOWAC CO MI TY TU KUR*WA POROWNUJESZ? JAKBYS CHIAL POROWNAC duro do avy, albo KARPIELA do MERIDY STROMBINGER wiec czytaj co pisza i nie *******? moze zaraz sie spytasz czemu letoye sa po 500$? albo czemu Suburban kosztuje prawie 1000... boze co za ludzie