Dylemat

firevall
Kontakt:

Dylemat

Post autor: firevall »

Witam wszystkich mam pytanie do znawców sprzety a raczej jego mozliwosci (czyli chyba do wszystkich an tym 4 um) :) chce zmienic rowerek jezdze raczej XC wiec taki rowerek bym mile widział z racji ze mam znajomego dealera Treka wiec wybieram rower tej firmy tylko teraz problem wacham sie miedzy modelem 4400 i 6500 każdy moge miec o około 500 - 600 zł taniej niz cena katalogowa poradzcie prosze czy warto zbierac dalej na 6500 bo on około 1000 zł wiecej by mnie kosztował czy zostac na etapie 4400. Do tej pory miałem starego Olpraca na alivio ma około 6 lat wiec juz ruina i kazda zmiana jest mile widziana prosze o rade z góry dzieki acha dodam ze sporo bym zbierał na tego 6500 wiec pytam czy warto czekac.
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

Eeeeeeee... mozna prosciej?? Jakies linki albo cuś :)
A pozatym to o crossie malo osob tutaj cos wie :)
firevall
Kontakt:

Ułatwienie :)

http://www.trekbikes.com/bikes/2004/mountain/6500e.jsp

http://www.trekbikes.com/bikes/2004/mountain/4400e.jsp

prosze poradzcie cos bo mam naprawde dylemat a ze 4um o XC lichawe to pisze na dhzone heh chetnie bym kupił jakaś zjadówke ale to inny przedział cenowy :( wiec narazie zostaje XC i rowerowa pasja .... ehh te polskie realia :(
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

no cóż wiadomo że 6500 jest lepszy, pytanie tylko czy masz zamiar czekać i zbiarać na niego? Pozatym zastanów się czy odczujesz w jeździe różnicę pomiędzy jednym a drugim rowerem, jeśli tak to weź droższy, jeśli nie to po co przepłacać :P
tupamaros
Kontakt:

Post autor: tupamaros »

nie no jasna sprawa, dozbieraj do tego 6500 bo masz lepszy osprzęt a w XC to sie liczy, jużpo kilku tysiącach kilmetrów zobaczyłbyśróżnice w jakości osprzętu, lx'a mozna bardzo dobrze wyrególować i długo tak z nim jeździć a zwykły deore jest hujnia do XC (wiem z autopsji) aa pozatym w 6500 masz mocniejsze koła i lepszego amora . nie no generalnie ten 6500 jest na moje oko lepszy

P.s. śmigma cały czas w XC więc myśle że moje rady ci pomogą

trzymadło
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Jezli jestes wstanie kupic 6500 to go bierz, duzo lepszy osprzet (w xc bardzo wazne), rama z lepszego aluminium, amortyzator duzo lepszy jak wiadomo RST dlugo nie pociagnie a Rock Shox to RS. Mysle ze warto jak cie stac.
zbiq
Kontakt:

Post autor: zbiq »

Stary, niebardzo wiem nad czym tu sie zastanawiac. Dozbieraj na 6500, a juz mowie dlaczego:

1. Rama, w 6500 ma lepszy material i jest za razem lzzejsza a w xc niska waga to klucz do sukcesu.
2. Amortyzator - przeciez RST to producent, ktory nie nalezy do swiatowej czolowki w produkcji trzepatorow a Rock Shox owszem. W dodatku ten model Pilota juz do najgorszych nie nalezy.
3. w kolach masz piaste deore a wiec juz z tej wyzszej polki.
4. hamulce mogy by byc lepsze niz te promaxy ale w przyszlosci zawsze mozna wymienic. :)
5. Caly naped masz lxa i deorke czyli juz baaaardzo dobry.

Reasumujac.

Bierz 6500 bo to solidny i dobry rower i bedzie ci sluzyl przez najblizsze lata!
o(^_^)o
zbiq
Kontakt:

Post autor: zbiq »

Pytales jeszcze czy warto zbierac. Warto i to bardzo tymbardziej ze masz juz rower. jest jaki jest ale mozesz jezdzic. powiedzmy ze na tych wakacjach sobie nie pojezdzisz ale za to nie bedziesz zalowal tego zakupu !
o(^_^)o
firevall
Kontakt:

Dzieki za rady no więc zbieramy dalej :) moze jesienia nawet troszke taniej go szarpne :)
ODPOWIEDZ