przepis na dętke dh

GAAP
Kontakt:

Post autor: GAAP »

Xxsinja na schwalbe łapałem nawet często kapcia! a na veeraberach jeszcze ani razu
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

wsadz gazze pod gazze i jazda :P:P (dete pod opone :P)

ja mialem z detami fajna akcje: poszedl tyl razem z opona speca, wyjmuje zapasowa, pompuje - poszedl przod... ide do rowerowego, kupuje, pompuje... poszedl tyl O_O no ok kupilem (to juz 3 dety) i po drodze wbijam do rowerowego obczaic jak oponki stoja bo stara dziurawa... przymierzam gazze 3.0 na tyl (mam ramke pod 24" wiec chcialem wyrownac), pompuje dete w tej gazzie... jeb poszla x_X juz nawet nie kupilem nowej tylko autobusem pojechalem bo w domu mialem dety :P

kupilem gazze, detki tez gazzy i od ~wrzesnia zero problemow :) nie wiem po co kombinowac skoro mozna lajtowo jezdzic na 'zwyklych' detach ze sklepu
http://bodzio.pinkbike.com/
=PoisoN=
Kontakt:

Post autor: =PoisoN= »

maxxis super light albo lateksowy michelin za 50zł ..
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Hutchinson DH green tube , o ile gdzies kupisz - lekkie i bardzo dobre
www.mm-foto.pl
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

Sulring
tylko nie maxxisa ;/ sa ****** jak barszcz. jak juz chce waz ogrodowy dh to nokiana. albo michelina, wyjebane sa !

Wrona
taa, kupi detke dh wazaco nie przymierzajac 0.5kg zeby zaoszczedzic na masie... tia.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

Cszyvy deta dh ciagle wazy mniej niz 3 'zwykle' :P z tymi xc to gorzej bo po 100g sztuka :P ale one dlugo nie wytrzymaja xDDD
http://bodzio.pinkbike.com/
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

nie czytam wypowiedzi. Jesli miasto dirt jest grane, nie jakies zawody kiedy trzeba miec flaka troche by kleilo sie do ziemi to przepis jest taki (na snajeki, kanty i inne):

-obrecz z szerokim kantem nie ostrym (np. doubletrack, vuelta dh)
-opona z gruba scianka boczna (sztywną!!!). c os jak xxx, hookwomrs, najlepiej gruba ciezka 2ply.
-powietrza do oporu, zaleznie od jazdy i stylu i wysokosci i predkosc, ale cos 3,5 co najmniej do 4,5 atm przy oponach średnego rozmiaru.
dupa.
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

i detka cst za 9zl a nie jakies kombinacje. detka to detka, trzeba nie pozwo;olic na dobicie przez cienienie, a jesli juz to zminimalizowac sznse na prszyszczypanei io przebivie przez niemareszczaca sie opone i gruby kant felgi.
dupa.
HuGOn
Kontakt:

Post autor: HuGOn »

robic samemu ze tak powiem sie nie oplaca :P
cannibalek
Kontakt:

Post autor: cannibalek »

Cszyvy pisze:Sulring
tylko nie maxxisa ;/ sa ****** jak barszcz. jak juz chce waz ogrodowy dh to nokiana. albo michelina, wyjebane sa !

Wrona
taa, kupi detke dh wazaco nie przymierzajac 0.5kg zeby zaoszczedzic na masie... tia.
Micheliny też sie dziurawią jak każde detki, jeżeli nie używasz potrójnych dętek to każdy złapie kiedyś gume, nawet anty snake nie pomoże :P
ODPOWIEDZ