Sign ds - street?
Sign ds - street?
Opcja "szukaj" ma padake więc pozwole sobie stworzyć nowy temat.
Ze streetem kontaktu wielkiego nie mialem, a wszystkiego trzeba sprobowac ;). Do rzeczy, chce sobie sprezentowac jakas w miare niedroga bryke na nowych czesciach co by sie nie rozpadla po paru przejazdach. W oczy uderzyl mnie sign ds wlasnie, glownie przez osprzet, ktory jest calkiem przyjemny jak za cene 1250zł.
Tutaj moje pytanie.
Czy sign da rade w streecie? Jak spisuje sie ramka? Jezeli sign nie jest dobrym rozwiazaniem, to w takim razie co w cenie powiedzmy do 1600zł?
Oczekuje w miare precyzyjnych i rzeczowych odpowiedzi ;]
[Edit]Skladaki rowniez wchodza w gre, najlepiej jezeli rozpisalby ktos poszczegolne wydatki i azeby komponenty byly z jednego sklepu.
pozdro
Ze streetem kontaktu wielkiego nie mialem, a wszystkiego trzeba sprobowac ;). Do rzeczy, chce sobie sprezentowac jakas w miare niedroga bryke na nowych czesciach co by sie nie rozpadla po paru przejazdach. W oczy uderzyl mnie sign ds wlasnie, glownie przez osprzet, ktory jest calkiem przyjemny jak za cene 1250zł.
Tutaj moje pytanie.
Czy sign da rade w streecie? Jak spisuje sie ramka? Jezeli sign nie jest dobrym rozwiazaniem, to w takim razie co w cenie powiedzmy do 1600zł?
Oczekuje w miare precyzyjnych i rzeczowych odpowiedzi ;]
[Edit]Skladaki rowniez wchodza w gre, najlepiej jezeli rozpisalby ktos poszczegolne wydatki i azeby komponenty byly z jednego sklepu.
pozdro
że masz ograniczenie cenowe niezbyt duże (1600 zł) to ja bym złozyl cos takiego:
rama: destroyer (którykolwiek chcesz mniej wiecej ta sama cena) 400 zł
widły: trek, da bomb, cmp (co chcesz) ok. 220 zł
korba i suport: jakiś truvativ albo cos bmxowego ale na gwint mtb 250 zł
mostek, kiera, pedały: wybieraj :D
stery: maszynówki jak nic np. FSA the pig dh pro z extreme shopu 75 zł
koła: obrecze: vuleta excalibur dh (26'' lub 24'') , piasty: novatec'i jakies na maszynach, szprychy: richmann'y albo dt champion
oponki: k-rady :D 49 zł sztuka
siodło: jakies velo bmx'owe np. na allegro velo deluxe 37 zł
sztyca: jakas do 30 zł
gripy tez jakies bmx'owe ( wkoncu streetowka) np. primo corey martinez albo josh sticker pro ok.35 zł
hamulec: np. tektro aquila tarczówka na allegro za 120 zł
przy kołach nie napisalem ceny ale wszystko oprocz kól wyszlo mi 1300 zł wiec na kola ci styknie (prawie) dorzucisz jakies maks 100 zł albo wyrwiesz cos taniej a no i kiery mostka i gejów tez nie czyli potrzebujesz oprocz 1600 jakies jeszcze 300 zł albo zrezygnuj z hampla i mowilem moze wyrwiesz cos taniej albo uzywane :D
to chyba tyle nie musisz dziekowac
rama: destroyer (którykolwiek chcesz mniej wiecej ta sama cena) 400 zł
widły: trek, da bomb, cmp (co chcesz) ok. 220 zł
korba i suport: jakiś truvativ albo cos bmxowego ale na gwint mtb 250 zł
mostek, kiera, pedały: wybieraj :D
stery: maszynówki jak nic np. FSA the pig dh pro z extreme shopu 75 zł
koła: obrecze: vuleta excalibur dh (26'' lub 24'') , piasty: novatec'i jakies na maszynach, szprychy: richmann'y albo dt champion
oponki: k-rady :D 49 zł sztuka
siodło: jakies velo bmx'owe np. na allegro velo deluxe 37 zł
sztyca: jakas do 30 zł
gripy tez jakies bmx'owe ( wkoncu streetowka) np. primo corey martinez albo josh sticker pro ok.35 zł
hamulec: np. tektro aquila tarczówka na allegro za 120 zł
przy kołach nie napisalem ceny ale wszystko oprocz kól wyszlo mi 1300 zł wiec na kola ci styknie (prawie) dorzucisz jakies maks 100 zł albo wyrwiesz cos taniej a no i kiery mostka i gejów tez nie czyli potrzebujesz oprocz 1600 jakies jeszcze 300 zł albo zrezygnuj z hampla i mowilem moze wyrwiesz cos taniej albo uzywane :D
to chyba tyle nie musisz dziekowac
street ride...
nothing to say...
just ride...
http://tiny.pl/mvhs
nothing to say...
just ride...
gzugzu pisze: no tak ale w tym signu są koła ******* i w sumie cały osprzęt wiec na sprzedazy bys stracil (to jest wszystko dobrze przemyslane)
Nie qmam o co Ci chodzi ?? Sign jest rzeczywiscie dobrze przemyślany. Cena tego roweru jest ceną poniżej kosztów wytworzenia !! Kross dokłąda do kazdego roweru i to sporo, a to tylko po to aby wypromowac marke.
Jesli nie wierzysz to weź SIGN FR1 i policz ceny po jakich chodż anowe czesci na allegro. Wyjdzie Ci 2000zł + rama z damperem. A cały rower kosztuje 1850 zł o ile mnie pamieć nie myli.
Co do samego SIGNa to miałem względną przyjemnosć troche sie na tym pobujać. I powiem że poza osprzętem to nie ma sie czym podniecać. Kąty sa ... średnie .. dziwnie sie ten rower prowadzi, dziwnie wychodzi.. jakoś mi nie leży.
Po chwili jazdy na Signie wsiadłem na STP2 Gianta i tak sobie chill outowo podniosłem kiere i mało mnie nie jebło na plecy.
Po takim zestawieniu odrazu czuć róznice w geo, na niekorzyść SIGNa.
Proponuje Ci szczerze kupić tego STP2 z MB, sprzedać widły i wsadzić jakieś sztyne. Może osprzęt jest niec gorszy niz w SIGNie i nieco mniej wytrzyma, ale za to rama nadrabia GEO i napewno wyczymie wiecej od ramy SIGNa. Jeff Lenosky to chyba najlepsza reklama dla tej ramy.
motomysz nie no sory musiało mi sie coś pojebać bo fakjtycznie full z pikiem za 2000 cos tam to dobra cena zresztą ten hardtail tez tylko nie wiem jak z jazdą wiec piszesz ze beznadziejne, wiec tylko twoj wybor czy go chcesz czy nie :D
street ride...
nothing to say...
just ride...
nothing to say...
just ride...