Siemka
Wiecie moze jak podłaczyc aparat cyfrowy jako kamere internetowa w programie MSN
pozdro
Aparat jako kamera internetowa
Aparat jako kamera internetowa
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/
-
- Kontakt:
nie wiem jaki to ma interfejs, ale ja podlaczalem kamere dv do msn'a przez IEEE1384 i dzialalo. moim zdaniem musisz podlaczyc ten aparat przez usb i pogrzebac w tools>webcam settings.
jesli windows wykryje w moj komputer kamere, w msnie tez bedzie dzialac. no tyle ze musisz ja wlaczyc :P
jesli windows wykryje w moj komputer kamere, w msnie tez bedzie dzialac. no tyle ze musisz ja wlaczyc :P
www.trialshop.pl
-
- Kontakt:
jest kilka opcji :)
albo usb (nie wszystkie aparaty mają połączenie z czujnikami, większość tylko z pamięcią flash)
albo wejscie composite > często dodawane do aparatu kabelki do tv
przy composite wymagane jest wejscie video w karcie graficznej
albo firewire > moja kamera np jest wykrywana przez windowsa na tym kabelku i można jej użyć jako webcama.
alternatywne rozwiązania
Masz ixusa to pewnie stać cię na telefon z symbianem :) i adapter bluetooth
jest taka aplikacja jak mobiola webcam i śmiga znakomicie :)
Ale najlepsze rozwiązanie to kupić poprostu webcama :) ja zrobiłem wczoraj mamie psikus i wrzuciłem w sklepie do koszyka takiego przeciętnego i taniego lodżiteka i śmiga aż miło :)
albo usb (nie wszystkie aparaty mają połączenie z czujnikami, większość tylko z pamięcią flash)
albo wejscie composite > często dodawane do aparatu kabelki do tv
przy composite wymagane jest wejscie video w karcie graficznej
albo firewire > moja kamera np jest wykrywana przez windowsa na tym kabelku i można jej użyć jako webcama.
alternatywne rozwiązania
Masz ixusa to pewnie stać cię na telefon z symbianem :) i adapter bluetooth
jest taka aplikacja jak mobiola webcam i śmiga znakomicie :)
Ale najlepsze rozwiązanie to kupić poprostu webcama :) ja zrobiłem wczoraj mamie psikus i wrzuciłem w sklepie do koszyka takiego przeciętnego i taniego lodżiteka i śmiga aż miło :)
http://karolek.free.fr/
Nie kazdy aparat moze dzialac jako kamera internetowa. Jezeli mozna, to powinno byc wszystko w instrukcji :) A w MSNie tylko trzeba wybrac zrodlo, ale pamietaj ze MSN potrafi sie "walic" i czesto jest tak, ze fire walle, czy to ze jestes wewnatrz sieci (nie masz wlasnego zewnetrznego IP) itp blokuja mu mozliwosc polaczenia glosowego czy prowadzenia konferencji...