pancerzyk do tarczówki mechanicznej

yrus
Kontakt:

pancerzyk do tarczówki mechanicznej

Post autor: yrus »

Elo słuchajcie ludzie kupiłem sobie hampla hayes mx1 (od RyySa zresztą) ale teraz poszukuje jakiegos dobrego i niedrogiego pancerzyka z linką. Widzialem na allegro shimano msystem ale to są chyba na tył bo maja 140cm długości. Wie ktos może gdzie mozna kupic cos takiego na przód albo taki tani dobry pancerzyn na przód??
yrus
Kontakt:

Post autor: yrus »

a może ten pancerzyk sie kupuje taki dlugi, a potem poprostu przycina na dłogość tak jak najzwyklejszy??
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

idziesz do rowerowego, kupujesz 2 metry byle jakiego pancerza do hamulca i przycinasz go sobie wedle uznania. reszte zostawiasz na pamiątke - moze sie jeszcze kiedys przyda :] nie przycinaj pancerza byle jakimi szczypcami bo go zniszczysz, weź od razu dobre i ostre. Linke kupujesz rowniez w rowerowym za 3 zl i przycinasz ją wedle uznania.
niema praktycznie zadnej roznicy w dzialaniu pancerzy za 3zl/ metr i 5zl/ metr. najwazniejsze zeby mialy taki bialy teflon w srodku, wtedy nie musisz ich smarowac.
elodomofon
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

polecam jeszcze zeszlifowac koncowki fleksem prostopadle do osi pancerza. zaopatrz sie tez w solidne uszczelniane koncowki jagwire.
Kontakt:

Post autor: Ludu »

osobiscie zamiast szlifowania to ja koncowkuje pancerze znaczy zaciskam odpowiednia koncowke...

www.linekpol.republika.pl
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

do mx-1 kupiłem 165cm pancerza(juz długosc obcykana na 3 barspiny) linke za 3zł shimano i do pancerza juz z końcówkami kilka kropel finish line'a i chodzi idealnie, tak juz od dłużsszego czasu i jest dobrze tez tak zrób, wiem ze w gorszych czasach jak nie mialem finisha to linkemoczyłęm w oleju kujawskim:D i tez działało. a nie widze sensu kupowania zestawu linek za 140zł itp bo jak przy barspinie pęknie to dupa
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

jak krecisz bspiny, z chcesz malo wydac, to kup linke i pancerz oid przezutki, zwykle pancerze hamulcowe o spiralnych zwojach przy bspinie sie zaciskaja na lince i sciska sie hampel, albo gorzej chodzi, jak jest pancerz od przezutki, to ma zwoje rownolegle z linka i przy bspinach sie niesciska na lince i mozna hamowac dobrze. Do pancerza linki hamulcowe wchodza ciezko i chodza niefajnie, wiec bierz przezutkowa, tyle ze one lubia sie rozciagac i trzeba podciagac linke co jakis czas. To co opisalem to wersja bardziej ghetto, bo wyzsze modele pancerzy hamnulcowych maja czesto zwoje rownolegle do linki.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
freeride123
Kontakt:

Post autor: freeride123 »

pancerzyk kazdy bedzie odrbr ale nie zapomnij nasmarowac linke przed zalozeniem zeby lepiej hochil hampel
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Clarks ma w sumie niezłe pancerze i nie drogie, linki też, ale nic Ci nie będzie dobrze działać, jak nie przesmarujesz, równo nie obetniesz...
http://dhcyc.pinkbike.com
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

Ja tez mam MX1 i tez od Ryysa i mam tego MSYSTEM i narazie sprawuje sie dobrze, co za roznica jaka dlugosc przytniesz sobie...
Ludu
Kontakt:

Post autor: Ludu »

mdfkkkka pisze:jak krecisz bspiny, z chcesz malo wydac, to kup linke i pancerz oid przezutki, zwykle pancerze hamulcowe o spiralnych zwojach przy bspinie sie zaciskaja na lince i sciska sie hampel, albo gorzej chodzi, jak jest pancerz od przezutki, to ma zwoje rownolegle z linka i przy bspinach sie niesciska na lince i mozna hamowac dobrze. Do pancerza linki hamulcowe wchodza ciezko i chodza niefajnie, wiec bierz przezutkowa, tyle ze one lubia sie rozciagac i trzeba podciagac linke co jakis czas. To co opisalem to wersja bardziej ghetto, bo wyzsze modele pancerzy hamnulcowych maja czesto zwoje rownolegle do linki.

Tak wrzuc linke do przerzutki w iejsce hamulca :| nie daj borze zebys sie rozpedzil a linka do przerzutki ( w tym wypadku sluzaca do champla) bedize ze slabej srebrzaniki i Ci sie zerwie...
w zyciu bym tak nie robil, co do rozciagania sie linki wez z plecionki ale nie ze rdzeniem ze sznurka i juz nie powinna sioe rozciagac...
a co do pancerza od przerzutki i linki hamulcowej to wez szerszy pancerz wejdzie gladko pancerzy masz w kij do wyboru na naszym rynku, a co do niektorych linek na rynku to ja wole nie porzeplacac bo nie ma sensu praiwe niczym sie nie roznia od tych co sobie sam zrobie... i nie narzekam...
ODPOWIEDZ