Reaktywacja problemu z CRAZY CRANK

freeride123
Kontakt:

Reaktywacja problemu z CRAZY CRANK

Post autor: freeride123 »

spowodu tego ze temat zostal wykasowany przez jednego z moderatorów postanowilem zalozyc go jeszcze raz spowodu wielu próźb

nie wypowiadajcie sie na temat postu dopuki nie przeczytacie calego i wszystkich komentarzy pod nim bo moze sie okazac ze doczytacie tylko polowe i zle ja zinter

post bedzie o tym jak CRAZY CRANK robi w ************ ludzi (nie tylko mnie kumpla tez zrobil) skopjuje e-mail które napisalem do piotra (crazy crank). te e-mail wytlumacza wszystko:

ęWitam!
i co z tego ze lozyska beada oparte jak sily w supporcie beda sie zle rozchodzic gdyz miska nie bedzie nachodzic w calosci na wyfrezowane miejsce na srodku supportu tak jak producent zaleca

Pozdrawiam
Michał
Michał

----- Original Message -----
From: xxxxxxxxxxxxxx
To: xxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Tuesday, April 04, 2006 10:31 PM
Subject: Re: ********* .....
mierzylem suwmiarka i nie styka brakuje 2.1 mm
Witam!

Pozdrawiam
Michał
Michał
From: xxxxxxxxxxxx
To: xxxxxxxxxxxx
Sent: Tuesday, April 04, 2006 10:03 AM
Witam
Są oparte w 100% natomiast brakujące 2,5 mm nie opiera się na wycięciu kurpusu suportu - proszę zmierzyć samemu.
Pozdrawiam
Piotr Chilecki
Crazy Crank

From: xxxxxxxxxxx
Sent: Monday, April 03, 2006 11:26 PM
Witam!
mi o to chodzi ze w chwili mocowania suportu w ramie z napinaczem tak jak to opisale to lozyka supoortu nie sa w pelni oparte wtedy na misce (z lewej)

Pozdrawiam
Michał
Michał
From: xxxxxxxxxxxxxx
To: xxxxxxxxxx
Sent: Monday, April 03, 2006 10:31 PM
Witam!
mnie wkurz głuwnie to ze nie moge jezdzic z napinaczem bo nie da sie go zamocowac !!!!!

Pozdrawiam
Michał
Michał
From: xxxxxxxxxx
To: xxxxxxxxxxx
Sent: Monday, April 03, 2006 10:09 PM
Witam!
ok zeczywise nampinacz mój ma 2.5 mm co niezmienai faktu ze nie pasuje wiez suport powinien byc dłuzszy o te 2.5 mm

Pozdrawiam
Michał
Michał
From: xxxxxxxxx
To: xxxxxxxxxxxx
Sent: Monday, April 03, 2006 7:50 PM
Witam!
ael o to chodzi ze jak napinacz zamontowac nawet kumpel który pracuje w serwisie ( jest wykwalifikowany - pracuje w ski team) stwierdzil ze support jest za krótki zeby zamocowac napinacz nie ma jak poprostu tak jak opisyywalem ruvatuv boxguide tez nie wejdzie poprosty nie mam miejsca pod supportem
ok w zwykluch ramie ( ma tak naprzyklad w HT) mófa jest serokosci 68 mm i support tazk sie nakreca ze pod miske prawa wkada sie napnacz i dokreca
ale w vp-free jest to nie mozliwe bo mufa ma 73 mm a support ma tez 73 mm inaczej jak bym zanontowal tak jak jw. to lozyska w suporcie z lewej strony nie znalazly by pelnego oparcia o miske i korba prawdopodobnie by chaczyla o rame (wachacz) zeby dalo sie tak zamocowac naponacz uspprot powinein miec dlugosc 78 mm a taki support nie jest wiec jakim cudem inni go sobie mątuja jak nie ma isg jak by bylo to zaden problem bo by byl;o o co przykrecic ale nie ma fizycznej mozliwosci przymocowania suportu do ramy
mój napinacz jest jak kazdy inny to poprostu point dh taki sam jak psm socho ( no troche lepszy) tak samo moceowamy jest jak truvativ, fsa chain pimp ( posprawdzalem dla pewnosci w sklepach)
( mój tym sie tylko rózni ze nie ma regulowanych ramion przez co jest sztywniejszy ( no i obba rockringi sa ruchome)

Pozdrawiam
Michał

From: xxxxxxxxxx
To:xxxxxxxxxxxxxx
Sent: Sunday, April 02, 2006 11:28 PM
Subject: ********* .....
Witam!
jestem wysoce nie zadowolony mianowice:
napisales mi kiedys ze pod support nie ma problemów zamontowac napinacz i bedzie ok :
- mój napincz nie wchodzi do ramy ( ok to zrozumiem niestandardowy napincz ok)
-NIE DA SIE ZAMOCOWAC NAPINACZ POD MISKE OD SUPPORTU poniewarz support ma miski 73 a rama ma tak mufe szeroka mimo ze powiedziales ze sie da ( albo zly support mi sprzedales)
-nie ma ISG wiec napinacz nie da sie zamocowac nie pod miskę
dlaczego tak pózno o tym mówie??
bo dopiero dzisiaj zaczelem skladac bike bo wszystkie czesi pozbieralem
- po zatym warto wspomniec w liscie moich zali ze inny kolor zamawialem ( przynajmiej tak mówiles ze dostane kolor ramu taki jak na zdjeciu u was na stronce jest http://www.santacruz-pl.com/?co=oferta& ... ee&pdz=gal tz. niebieski)

Pozdrawiam
MIchał

co do koloru to kolor mi nie robi wazne zeby jezdzila a ten co teraz mam to nawet bardziej mi sie podoba dlatego sie nie odzywalem ale dla samego faktu

ale wkurza mnie ze dealer robi ze mnie ***** i mówi ze ja sie nie znam a potem pokazuje brak swojej kompetencji kazac zamontowac suport niezgodnie z zaleceniami producenta

teraz wytlumacze o co chodzi dokladnie z suportem

najpierw zdjecie suportu i opis na nim który instruuje jak powinien byc zainstalowany
http://www.pinkbike.com/photo/792054/

to zdjecie pokazuje jak suport powinien wygladac w ramie
http://www.pinkbike.com/photo/792051/

to pokazuje jak kazal mi zamontowac piotr jak by byl napinacz zamontowany w ramie (zmierzylem suwmiarką wyraznie widac ze lewa miska nie ma pelnego oparcia - powina dochodzic do wyfrezowanego miejsca)
http://www.pinkbike.com/photo/792052/

tu widac ta szczelina dokladniej
http://www.pinkbike.com/photo/792053/

tearaz widac jak CRAZT CRANK przycina kazac zamocowac suport zle co moze doprowadzic do uszkodzenia ramy a potem powiedza mi ze zle amocowalem support i mi gwarancji nie uzanja ja juz znam sie na tych dealerach bo tak jest

na dodatek nie tylko mnie zrobil w ********** , balona poiewarz zrobil to tez koledze ( tez go wyruchal ) postaram sie go poprosic zeby opisal swoja sytlacje
nadodatek prubowalem negocjowac ceny z nim (a negociowalem ponad miesiac) a temu kumplowi od reki zdal cene nizsza na ramie 500 zl , 60 na piascie , 60 na supporcie, chcialem ponadto stery CRIS KINGA kupic w kąplecie poniewarz sprzedaja je w kitacha a on powiedzial ze sie nie da nastepeni zaoferowal je kumplowi :(

a foty ramy sa w moim kataloku na pinku tam zobaczycie róznice kolorów
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
kali
Kontakt:

Post autor: kali »

freeride123 ten suport dostałeś razem z ramą, czy sam go kupowałeś, bo nie rozumiem?

Na stronie Truvativ'a znalazłem, że są 2 rodzaje suportów na mufę 73mm:

stmbol BB-03-GPDH-128/73. Wg tabeli http://www.sram.com/_media/pdf/en/truva ... gaPipe.pdf to jest OEM i rzeczywiście nie da się go zastosować z napinaczem, czy przednią przeprzutką montowaną do suportu (tzw. E-Type)

symbol BB-03-GPDH-128/73E. Wg tej samej tabeli kompatybilny z napinaczem i przerzutką E-Type. Takiego właśnie potrzebujesz. Jeśli do ramy dołączyli ci ten pierwszy, to powiedz im, żeby go sobie wepchnęli w tyłek, bo rzeczywiście nie założysz napinacza.
[url=http://www.pinkbike.com/photo/841400/]ja[/url]
pepikDH^
Kontakt:

Re: Reaktywacja problemu z CRAZY CRANK

Post autor: pepikDH^ »

[quote="freeride123"]
na dodatek nie tylko mnie zrobil w ********** , balona poiewarz zrobil to tez koledze ( tez go wyruchal ) postaram sie go poprosic zeby opisal swoja sytlacje
nadodatek prubowalem negocjowac ceny z nim (a negociowalem ponad miesiac) a temu kumplowi od reki zdal cene nizsza na ramie 500 zl , 60 na piascie , 60 na supporcie, chcialem ponadto stery CRIS KINGA kupic w kąplecie poniewarz sprzedaja je w kitacha a on powiedzial ze sie nie da nastepeni zaoferowal je kumplowi :(

Pan Piotr C. to złośliwy chochlik,ja kupiłem bullita sprowadzonego z USA z damperem 5th.element i gdy uszczelka przy nim pociekła to okazało się że za naprawe chce 500zł:O!!! bo "nieuznaje sprowadzania ram zza granicy na czarno"(wiadomo dlaczego-$$$$),500zł ponieważ nienaprawi mi jednej uszczelki bo u niego serwis obejmuje wymiane oleju i wszystkich uszczelek(sic!) no ale zamęczając go i prosząc uzasadniając swoją kiepską sytuację finansową:/
wkońcu okazał serce bikera i potraktował mnie na "normalnych" warunkach i zainkasował "tylko" 300zł,z czego na szczęście 200zł pokrył koleżka od którego kupiłem ramę...nieufam Piotrowi C.-wydaje mi się że wykręca kota ogonem jeśli chodzi o sprzęt:/
Może jest też grono ludzi którzy go bardziej lubią ale ja tam jakoś nieprzepadam i to moja sugestia:P
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

Moim zdaniem albo u dystrybutora albo w stanach w santa cruz mają burdel..
zamówiłem także vp-free poczym po chwili zostałem poinformowany że jednak koloru trans blue niema i za poliszita albo anodyzowanego musze dopłacić.. jak dla mnie to wymuszenie, jednak ja i tak poszedłem na układ i sie zgodziłem dostałem @ że rama będzie pod koniec maja no i ocziwiscie zanim dojdzie do dystybutora potem do mnie to już jesień będzie, więc tego niezniosłem i wycofałem sie z kupna tej ramy :/ kompletna kicha.. takie ramy a taki dystrybutor ! także odrazdzam crazy crank i zgadzam sie w 100% z freeride123 !
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
KIEŁ16
Kontakt:

pepikDH^ ramy może są u nas najtańsze w europie ponieważ w niemczech vp-free kosztuje 9000zł w przeliczeniu ! ale niestety dystybutor wszytko wali! moim zdaniem dał ci ładny upust ale na kim tylko może stara sie na maxa wykorzystać !

O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

pan piotr jest spoko sciagal mi 5 miechow sprezyne do dampera ;)
freeride123
Kontakt:

kali trafna uwaga cos tak podejrzewalem ..

kiel16 thx za komenta - to wlasniemu tak szybko z cenami zaszedl a mi nie

sory za zle skopiowane e-mail czeba czytac od dolu

a oto ciag dalszy wymiany e-mail:

Witam

Siły poprzeczne względem łożysk (wynikające z ruchu korb podczas pedałowania) nie mają żadnego wpływu na tą sytuację, tak jak
wczesniej pisałem takie wkłady są fabrycznie montowane w Santa Cruz, proszę sprawdzić samemu.

Jeżeli nie było pewności czy wkład 128x73 będzie pracował z napinaczem Truvativa trzeba było przed zakupem zapytać lub też kupić
inny gdzie indziej.

Pozdrawiam
Piotr Chilecki
Crazy Crank

Sent: Wednesday, April 05, 2006 7:04 PM

Witam!

i co z tego ze lozyska beada oparte jak sily w supporcie beda sie zle rozchodzic gdyz miska nie bedzie nachodzic w calosci na wyfrezowane miejsce na srodku supportu tak jak producent zaleca

Pozdrawiam
Michał
Michał

Sent: Tuesday, April 04, 2006 11:16 PM

Witam

Tak jak pisałem oparcie z całości zmniejszy się nawet nie o 2.5 mm ale 2.1 mm
natomiast łożyska w całości będą podparte miską wkładu - proszę złożyć go w rękach
i samemu się przekonac.

Pozdrawiam
Piotr Chilecki
Crazy Crank

----------------------------------------------

teraz mi pisze ze truvativ nie wchodzi ale ja mam pointa :D pisal mi kiedys ze truvatiw wchodz bezproblemu mieli nawet taki kiedys na stronie napisane
sprzedam stratos s8
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

na supporcie wyraznie pisze ze z napinaczem uzywa sie go na 68mm mufie. jesli on ci sprzedal ten support, to jakim cudem juz jest zardzewialy i wyglada na stary? :]
nie wspomne o tym ze prawie w ogole nie rozumiem tych maili :P popracuj troche nad skladnia i ortografia bo sie tego czytac nie da :|

i tak na zakonczenie - zamontowanie supportu "zle" (truvativ ma bardzo glebokie miski) nie uszkodzi ci ramy. conajwyzej bedziesz mial nierowno.
www.trialshop.pl
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

Inur jest napisane ;p

aa o kuzwa sorry, myslalem, ze to ty walnales gafe...
freeride123
Kontakt:

Inur to nie jest rdza tylko to jest smar ( jakis tam z miedzia i dlatego jest koloru rdzawego :d)
a z ortografi nigdy mistrzem nie bylem

to tez wkurza ze bedzie nie równo ...
sprzedam stratos s8
Borek SC
Kontakt:

Post autor: Borek SC »

Hmm troche zaskoczony jestem paroma wypowidziami na temat P. Chileckiego...Sam kupowalem u niego rame 2 lata temu a kumpel 3 lata temu i nie moge powiedziec nic zlego zarowno w kwestji samego zakupu jak i osobiscie do niego nic nie mam, wrecz przeciwnie. Samo zamowienie przebieglo bezproblemowo, rama byla za ok 2 tygodnie, dostalem 60% rabatu na sztyce Thomsona i pare fajnych gadzetow, kontakt mily i bezproblemowy...

Niektorych sama jego osoba moze troche denerwowac bo pan Piotr jest strasznym perfekcjonistą i formalistą ale mysle ze to jest wskazane w tym fachu-nic nie zrobi na odwal i przy najdrobniejszej sprawie podchodzi z pelnym profesjonalizmem.

Do tego ja pojechalem osobiscie po swoja rame i pech chcial ze najpierw nie moglismy znalezc totalnie zadnego noclegu(bo szczyt sezonu) i Chilecki zaraz zadzwonil gdzie trzeba i zalatwil tani i przyzwoity. Do tego co gorsze popsul sie nam samochod i tu takze uzyskalismy pomoc bez proszenia-przez weekend stal u Chileckiego w garazu a w poniedzialek przyjechal jakis miejscowy szpec i naprawil. Wszystko zalatwili Piotr i jego ojciec z wlasnej nieprzymuszonej woli.

To jest to co mnie spotkalo z jego strony wiec ja uwazam go za spoko kolesia...

Nie twierdze ze Sobota sobie wydumal problem ale mnie to mocno zdziwilo

A tak btw to dolaczam sie do tego co napisal Inur-popracuj troche nad skladnia i ortografia bo tego sie czytac nie da. Te mejle wygladaja jak pisane do kumpla, w takich sprawach wypadalo by sie troche przylozyc i zachowac troche powazniejszy styl a nie per ty do kogos kogo zupelnie nie znasz a ma ze 2 razy tyle lat co Ty
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

to ja poprosze troche takiego smaru, bede go nakladal ludziom jezdzacym na ramach cr-mo :P
www.trialshop.pl
yoda
Kontakt:

Post autor: yoda »

musisz kupic suport na 73 i wszystko bedzie ok jezdze od kilku lat na truvativie i tez mialem podobny problem ze zalozylem do ramy z mufa 73 napinacz i taki suport jaki dostales z rama Przy pedalowaniu caly czas cos trzeszczalo okazalo sie ze oska rusza sie w miskach. Wymienilem na 73 i wszystko jest ok Poza tym nie bluzgaj od razu ludzi bo jeszcze sie taki czlowiek nie urodzil co kazdemu dogodzi i kazdemu zdazaja sie bledy
KIEŁ16
Kontakt:

Borek SC Pan Chilecki jest miłą i sympatyczną osobą ale bez przesady zamawiam rame poczym wszystko sie zmienia i mam czekać 3 miesiące na rame? dla mnie to przesada. Moim skromnym zdaniem jeżeli Pan Chilecki jest dystrybutorem ram Santa Cruz powinien je mieć cały czas na stanie niezależnie od sprzedaży ram.. bo przecież kolor niejest najważniejszy, wychodzi na to że Pan Chilecki niejest żadnym dystrybutorem tylko pośrednikiem który sam niewie za ile to dostanie, kiedy w jakim kolorze etc.!
Przez niego straciłem czas i dobre oferty ram bardzo sie zdenerwowałem i jeżeli ktoś mnie kiedyś zapyta czy warto kupić santa cruza, to ja odpowiem TAK, ale nie w Polsce ! pozdrawiam Tomek

Yogi
Kontakt:

Kiel16 gadka szmatka

Post autor: Yogi »

KIEŁ16 pisze:Borek SC ... mam czekać 3 miesiące na rame? dla mnie to przesada. Moim skromnym zdaniem jeżeli Pan Chilecki jest dystrybutorem ram Santa Cruz powinien je mieć cały czas na stanie niezależnie od sprzedaży ram.. bo przecież kolor niejest najważniejszy...
NO trudno stary chcesz miec niecodzienna rame trzeba czekac.

Totalna bzdura jest trzymanie ram na stanie u Piotrka bo nie jest to jakis shitowaty destrojer, amstaff czy agang za 500zł tylko ceny zaczynaja sie od 2kzł HT i fulle ponad 3kzł na dzien dobry gdzie przecietny biker patrzy na sztywne ramy do ok 600zł a fulle do 2.2kzl. Do tego trafi sie jakis pedant ktory chce czerwnona rame a bedzie niebieska i co wtedy. Pomysl trzymania tak drogich ram jest pomyłką.

Po kolejne, w Pl najbardziej oplaca sie kupic sante bo ceny sa nieporownywalne z innymi krajami ! Wydluzony czas oczekiwania rekompensuje cena jesli nie chcesz czekac to doloz kolejne 1czy 2kzl albo i wiecej i kup rame zagranica.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

Yogi dobrze powiedziane jeśli chodzi o ceny SC w polsce,przykładowo serwis dampera 5th.element kosztuje 100euro a u Piotra Ch."tylko" 250-300zł jeśli sprzęt był zakupiony u niego-jeśli nie to 500zł(!) WIĘC powiedzmy że Piotr Ch.ma dobry układ jeśli chodzi o ceny ale patrząc z boku to w w USA jak i innych krajach zachodniej europy za średnią wypłatę stać cie na dwie wypasione ramy a w polsce musisz tyrać z
3 miesiące lub nawet więcej na jedną,zgroza..jesteśmy zacofanym krajem przez nasz rząd:P
Surowy
Kontakt:

Post autor: Surowy »

freeride123 Jakos ja nie narzekalem na Crazy Crank... Z tego co widze to po prostu masz za krotki suport. Jesli kupiles u nich to popros o wymiane albo zwrot kasy, ew. sprzedaj. Lewy jestes czy jaki? Dziwie sie ze w ogole z Toba gadaja (musza bo Ci rame sprzedali). Twoja skladnia i ortografia przyprawilaby o mdlosci kazda polonistke. Zygac sie chce. A sposob myslenia masz jak 13 latek. Teoria spiskowa ze chca Cie wyhujac. Ja kupilem od PH bullita. Dostalem go w takim kolorze jak chcialem. Niestety przedluzal sie termin dostawy, a ja nie mialem ramy na zawody. Zadzwonilem do nich i wytlumaczylem o co chodzi. Kulturalnie. Za kilka dni przyszla rama. Ale nie moja tylko rama testowa z Crazy Crank!!!!!!!!!! Po zawodach im oddalem. Znasz jakas firme ktora postapilaby w podobny sposob?Ja NIE.
SCBMSTHP.PJBDJIHA
Surowy
Kontakt:

A co do negocjowania ceny...Meczyles go miesiac.Nie dziwie sie ze nie spuscil.Jakbys podjal decyzje w 3 sekundy to moze bys go zastzelil i by Ci spuscil.A jak Ty molestowales go codziennie sapiac mu do sluchawki to sie nie dziw. Wiedzial ze kupisz tak czy siak...

Moim zdaniem temat jest niepotrzebny. EOT
SCBMSTHP.PJBDJIHA
Surowy
Kontakt:

Co do koloru, to pewnie chciales kolor TRANS BLUE. (Ja mam taki w bullicie - zajebisty). A jesli powiedziales im ze chcesz "blue" to Twoja wina. No chyba ze powiedziales ze chcesz taki jak na stronie. Ale co ciekawe Trans Blue nie ma w palecie kolorow do VP Free. Moze na poczatku produkcji byl i stad to zdjecie?

Ok.Juz EOT.
SCBMSTHP.PJBDJIHA
ODPOWIEDZ