hussefelt korba - problem
hussefelt korba - problem
Witam, jestesm posiadaczem korny truvativ hussefelt-8, mam założony suport truvativ giga pipe team sl. Problem polaga następujaco: wyczowam lekki luzik przy dokręconej korbie, w sumie to raczej słysze go, jak nacisne na korby, i później zapedałuje (np zmienie tak żeby lewa była sprzodu) i mocniej przycisne to słyszę taki lekki zgrzyt w korbie, korbę mam dokręconą do tego czarnego pierściena na suporcie. Czy to poważne co mam zrobić , czy korba do wyrzucenia?? proszę o odpowiedź
-
- Kontakt:
to ja mam podobne pytanie odnosnie tej korby i supportu ...
U mnie w rowerku przy tej korbie pedaly ustawie rownolegle do podloza (jeden wyzej , 2gi nizej ) i jak rekami porusze w dol , potem w gore (pedalami) to slychac zgrzytanie (lub cos podobnego). R
owerek nie byl katowany (narazie :) - dopiero co go wyjolem z snu zimowego)
i zauwazylem, ze jak jest korba i jak sa te "nakretki", do ktorej wchodzi suport (jak na to sie mowilo ! :/naciecia na okolo co iles mm)
i wlasnie ta czesc widac , ze lapie luzy - przy wspomnianych ruchach widac ze sie odchyla o 1 mm
Wystarczy dokrecic ? (narazie klucza nie mam , bo nie wiem czy kupowac...)
slyszalem , ze to niby od padnietego suportu jest...
Jaka diagnoza ?
U mnie w rowerku przy tej korbie pedaly ustawie rownolegle do podloza (jeden wyzej , 2gi nizej ) i jak rekami porusze w dol , potem w gore (pedalami) to slychac zgrzytanie (lub cos podobnego). R
owerek nie byl katowany (narazie :) - dopiero co go wyjolem z snu zimowego)
i zauwazylem, ze jak jest korba i jak sa te "nakretki", do ktorej wchodzi suport (jak na to sie mowilo ! :/naciecia na okolo co iles mm)
i wlasnie ta czesc widac , ze lapie luzy - przy wspomnianych ruchach widac ze sie odchyla o 1 mm
Wystarczy dokrecic ? (narazie klucza nie mam , bo nie wiem czy kupowac...)
slyszalem , ze to niby od padnietego suportu jest...
Jaka diagnoza ?
-
- Kontakt:
Ja mam po zimie piekny koncert na trzaski i zgrzyty. Przyszło mi do głowy, żeby uzyć wd-40, bo wstepnie odwadnia łozyska i dobrze usuwa pył. Potem smar. Zobaczymy.
-
- Kontakt:
Warto też pamiętać ze po załozeniu korby wypada ją dokręcac co jakiś czas. Jak jest nowa to nawet co 3 dni, niekótrzy o tym zapominają zakładają korbe nie do kręcają a po czasie kiedy już jest wyczówalny luz chcą ratować korbe i czesam jest za poźno... a poźniej ktoś pisze w sprzętowni ze huss jest do dupy ; P
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap