Dh/Fr co będzie dobre ??!!??!!??!!??!!?!

Gość

Dh/Fr co będzie dobre ??!!??!!??!!??!!?!

Post autor: Gość »

Rama; Big Hit Expert
Amor; Boxxer World Cup
Korba; Truvatiu hussefelt
Suport; Giga pipe dh
Hamulce;narazie hayes mx2 potem może hayes el camino
teraz nie wiem jaki łańcuch gdzieś za 100 - 200 zł przerzutka za 150 - 200 zł napinacz gdzieś za 300 zł siedzenie i sztyca z obejmą,opony,detki.....Wcale nie musicie się trzymać ceny....
rav4868
Kontakt:

Post autor: rav4868 »

Rama; Big Hit Expert
Bardzo dobra

Amor; Boxxer World Cup
Dla spokoju wizą bym marzocchi 888 (ale to moja opinia, bo nie lubię RS)

Korba; Truvatiu hussefelt
Od biedy ujdize ale bym się wykosztował na raceface evolve

Suport; Giga pipe dh
Nie brał bym tego – wolałbym dołożyć do raceface evolve (naprawdę się opłaca )

Hamulce;narazie hayes mx2 potem może hayes el camino
Nie lubię hayes’a - sam mam grimece sys 12 i polecam

teraz nie wiem jaki łańcuch gdzieś za 100 - 200 zł przerzutka za 150 - 200 zł napinacz gdzieś za 300 zł siedzenie i sztyca z obejmą,opony,detki.....Wcale nie musicie się trzymać ceny....

Co do przezutki to sore lub tigre – bardzo tanie i bardzo dobre
Napinacz jak dla mnie to coś z klatką – może truvativa bo tanie są (przynajmniej były)
Sztyca acent – może coś lepszego znajdziesz.
Opony high roller na miękkiej gumie – mój faworyt

Takie moje skromne zdanie
POZDRO
><)))'>
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Big Hit Expert
okej
Boxxer WC i FR?? no trochę nie tego... 888 prędzej albo shiver jakiś :)
Korba Hussefelt
może lepiej dołożyć i kupić coś porządniejszego?? np. Coś ze stajni RF-a
Hamulce... Hayes Mag, chociażby używane...
Przerzutka XT z krótkim wózkiem
LinksFR
Kontakt:

Re: Dh/Fr co będzie dobre ??!!??!!??!!??

Post autor: LinksFR »

Wito16 pisze:Rama; Big Hit Expert
mam, polecam :) ale ze swingerem koniecznie :)
Wito16 pisze: Amor; Boxxer World Cup
S HI V E R - chyba ze chcesz sie scigac bo dla mnie boxxer z fr sie NIE laczy, niezaleznie ilu prosow na nim smiga
Wito16 pisze: Korba; Truvatiu hussefelt
jak ci starczy to holzfeller, nie ma co si bawic w jakies niewiadomo co, stosunek cena/jakosc - miód
Wito16 pisze: Suport; Giga pipe dh
to, albo wspomniany RF evolve dh
Wito16 pisze: Hamulce;narazie hayes mx2 potem może hayes el camino
no jak nie masz forsy to mechaniki ci poki co wystarcza, o elcamino sie nie wypowiadam, jednak grimeci bym nie bral
Wito16 pisze: teraz nie wiem jaki łańcuch gdzieś za 100 - 200 zł
ILE? 70 zl i starczy :P
Wito16 pisze: przerzutka za 150 - 200 zł
ktoras szosowa albo XT z krotkim wozkiem
Wito16 pisze: napinacz gdzieś za 300 zł
wspomniany truvativ boxguide
Wito16 pisze: siedzenie i sztyca z obejmą,opony,detki.....Wcale nie musicie się trzymać ceny....
2x double track 24" + nokian gazzaloddi 3.0 przod 2.6 tyl... z shiverem piekne poziomuje rower a kola nie beda na takich krowiastych oponach za male :)
http://bodzio.pinkbike.com/
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Jak chcesz jezdzic w dh to napewno ramka na 26' kolka. Amorek moze byc, ale moze odpasc na dropach. Wiec moze poszukaj jakiegos shiviera albo white brothersa ;] Reszte obleci. Tylko jak widze co pisze LinksFR to stwierdzam ze ma troche krzywe pojecie dh. Bo opony 3.0 do dh sa troche nie teges z wlaszcza z 24' kolami.
Ssij pento
Gość

Sulring pisze:Jak chcesz jezdzic w dh to napewno ramka na 26' kolka. Amorek moze byc, ale moze odpasc na dropach. Wiec moze poszukaj jakiegos shiviera albo white brothersa ;] Reszte obleci. Tylko jak widze co pisze LinksFR to stwierdzam ze ma troche krzywe pojecie dh. Bo opony 3.0 do dh sa troche nie teges z wlaszcza z 24' kolami.
Czemu odpadnie ??Chyba nie masz na myśli główke z bh ??
Sulring
Kontakt:

Boxxer wc to najbardziej racingowy amorek jaki wymyslili. Bardz lekki. Maxymalnie odchudzone swietny do scigania, ale nei do dropow. A bh to fajan rama gdyby nie to ze musi miec kolo 24'
Ssij pento
Gość

ale jak czasem skocze z 2m to nic się nie stanie ?? bo ja nie chce go na dropy !!
Sulring
Kontakt:

Wito16A to jak tak to nie . ;] Amorek jest wedlug mnei super, ale nie do maxymalnego katowanie. A nad ramka zastanow sie inna. Bo wice ze ogolnie chcesz lekkiego bike.
Ssij pento
Gość

chce dobrego bika :] a na wadze mi tak straszne nie zależy ale WC jest super ma idealną prace chyba w takiej cenie nie ma takiego amora o podobnych parametrach oprucz wagi !! bo 888 już tak płynnie nie chodzą !!a czy boxxer WC jeśli bedę jeździł np..po schodach ,nortshore zakończony skokiem z 2 - 3m ,ostry zjazd(korzenie ,kamienie,koleiny,czasem drzewo:):)) czy ten amor do tego bedzie dobry ??
Xxsin
moderator
Kontakt:

SulringWhite Brother na dropy?? No sorki ale pierdo*lisz trzy po trzy...
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

Ile płacisz za tego big hita??
Bo jezeli w granicach 4500- 5000zl to wolalbym duzo bardziej Gianta Faith tudzież Santa Cruza VP Free, albo np Gianta DH Team/Comp.

Aor- 888RC (z półkami risse najlepiej, ale one tanie nie sa, około 1000zł z tego co wiem).

Sztyca Thomson Elte, siodło- nie wiem, ja jeżdżę na fizik nisene
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
Sulring
Kontakt:

Xxsin Wiesz kolege ma white brothersa dh 2 i napierdala na tym ostatnio i jakos nic mu nie jest. A bez obrazy, ale zastanawiam sie czy widziales ten amor chociaz raz z bliska.
Ssij pento
Xxsin
moderator
Kontakt:

Sulringowszem widziałem ;]
Ale do dropów to on nie jest, a to że twój kolega na nim śmiga nie zmienia jego przeznaczenia....
Sulring
Kontakt:

XxsinHmm wedlug mnie jest zajebisty do wszystkiego co nei zmienia faktu, ze koels tu pyta o boxxer ktory tez jest dobry ;] I nie rozwali mi sie od tego co napisal. Za to rame na jego miejscu wziolbym inna i wsadzil tam kolka 26' na single widach.
Ssij pento
Xxsin
moderator
Kontakt:

SulringOd tego co napisał owszem.. nie rozwali się... ale ty poleciłeś wb zanim powiedział co rozumie pod pojęciem fr ;]

Big hit to naprawdę zajebista rama a to jedno kółko 24 nie zrobi aż takiej różnicy ;]
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

sry ale tak przy okazji - czy da sie usunac jakies swoje zdjecie z pinka???
Gość

Chyba nie !!!
billy bones
Kontakt:

Post autor: billy bones »

Do dropów i do wsciekania sie to niepotrzebna ci bedzie praca boxxera, za którego wybulisz niemałe pieniądze a i tak nie wykorzystasz wszystkich jego zalet, chyba ze masz zamiar złożyc zarzynare tylko do racing'u. JAk na fr to idealnie sie nada 888 albo shiver, jak kupisz 888 to zaoszczedzisz tak z 2000 zeta na samym amortyzatorze bo wordcup kosztuje chyba ok 5000 a 888 na allegro 2600, to zaoszczedzoną kase moglbyś wydac na hamulce (nie bierz hayesów w zadnym wypadku!!!) albo na korbe bo mam hussefelta od niecałego roku i mnie h** szczela jak na niej jeżdże (luzy sie robią) najlepsza to saint. A ramka to ostatecznie mogła by byc ale nie lepiej porozglądać sie za jakąś lepsza uzywka?? Chyba że chcesz kupic uzywane amory to ceny sie prawie nie różnią to weź taki jaki bardziej preferujesz..
ODPOWIEDZ