psylo? hmmm

Rufus
Kontakt:

psylo? hmmm

Post autor: Rufus »

elo ziomki
co myslicie o amorku jakim jest psylo? w szczegolnosci zalezy mi na porownaniu wersji xc z ta lepsza. i ogolnie: jaka praca , wytrzymalosc itp :)
ktore wersje sa na oske 20 i ile trzeba za ten luksus doplacic?
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Zaui
Kontakt:

Post autor: Zaui »

powiem ci tak jestem posiadaczem psylo 2002 xc tuliop czyli ten na oske, amoerk mieciutki wydogna regualcja skoku w pokretne ale zonk po 3 miechach ozywania zyga, ale wymiana uszczelek zalatwia sprawe. troszke zmiekki, ale zawsze cos mozna zmienic, oska jest swietna. ogolniw to polecam
http://img31.imageshack.us/img31/9949/img40279jm.jpg/
Zaui
Kontakt:

Post autor: Zaui »

aha i xc tanczy jest niz sl. a xc na oske
http://img31.imageshack.us/img31/9949/img40279jm.jpg/
Rufus
Kontakt:

bo szukam jakiegos dobrego amorka do ds... zeby sie nie polamal. bo mam takiego cholernego pecha ze wszystkie mi pekaja :( ale z tego co Zaui napisal to psylo wydaje sie dobry. na pewno lepszy od blacka.
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

Własnie że nie

właśnie mam Blacka SUPER HD na sprzedaż z Piastą funn huru guru i błotnikiem Gratis za
1300 zł (do negocjacji)
Używany przez 4 mc
A tam
marcoch
Kontakt:

Post autor: marcoch »

miałem okazje chwile sie przejechać na takim psylo XC i powiem ze praca to nawet spoko ( mięcutki ) ale co wiecej to jusz nie wiem ;p
MÓJ BAJK :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244078
Jay
Kontakt:

Post autor: Jay »

wg mnie bardzo milutki amor - jestem na tak zwlaszcza ze dosyc tanio mozna go wyhaczyc na allegro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=241042
daniello
Kontakt:

Post autor: daniello »

Posiadam psylo xc model na 2002r.(bez sztywnej osi) I powiem ze jestem z niego bardzo zadowolony, przez jakis rok pracowal z ham. magura julia i nie zlapal przez to ZADNEGO luzu teraz pracuje z tarcza deora i jest ok.

Amorek bardzo plynnie pracuje wykorzystuje caly skok, polyka zarowno male jak i duze nierownosci.

Jedynym minusem jest to ze psylo jest strasznie wiodki, rozgina sie do tylu i do przodu o jakies 1-2 cm ale mi to nie przeszkadza.

Przez cala swoja kadencje ani razu nie ciekl ani nic mu sie nie stalo a byl ostro katowany, hmmm nie wiem po co wstawili tam regulacje tlumienia bo moge nia krecic i krecic a nie odczuwam roznicy w jego pracy. Tlumienie dziala zajebiscie tak czy siak.

POLECAM !!!!!!
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Polecam Psyloka

Zwlaszcza na sztywna os (mam taki...dokladnie rocznik 2003 Nowiutki)...wiesz ten z u turnem i ta extra podzialka :)...

Powiem tak zaskoczyl mnie bardzo....na plus :).

Tylko Troszeczke za miekki :) !!!
Ale dolalem oleju do tlumika to powietrze sie szybciej spreza i jest ok !!!! :)

Jak cos to bede mial go do sprzedanie pod koniec roku (bo to tylko przesiadka przed jakims DUZYM amorm :) )...ale cena bedzie cos kolo 1100 zl bo teraz mam nowke go (wszystkie papiery itp.), pozdrawiam !!!!!
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Sector
Kontakt:

Ahhhhh i jeszcze jedna rzecz - co do uszczelek.

Jakbyscie potrzebowali to Mam oryginalne bardzo tanieo.
Mozna kupic od reki albo na allegro.

Pozdrawiam
Rufus
Kontakt:

dzieki za opinie :). Tylko to ze wiotki mnie zmartwilo... tak juz sie na niego napalilem. A generalnie rzecz biorac wiotki=lamliwy zwykle. czy w tym przypadku tez? Bo coz tu innego mogl;bym brac... poza marcokiem :)
Yoozek
Kontakt:

Post autor: Yoozek »

nie wiem o co z tym wiotki chodzi bo ja jakos przez rok uzytkowania swojego psylaka nie zauwazylem tego [= , a co do lamliwosci ... easton tak latwo nie peka [[[[=
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

wez mozo :) powinien byc dobry i bedziesz testerem albo poszuukaj drop off'a to nie jest zly amorek ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja mam psylo ale wyzszy model czyli SL kupowalem go nowexa 3 lata temu jesli kupisz nowy posluzy ci napewno 3 lata bez luzow i wyciekow i raczej sie nie zlamie przesto ze nie jest supersztywny mozesz zobaczyc na obrazku w linku

w sumie nie widze innego amora ktory by byl tak fajny jesli by mi pekl lub cos kupil bym takiego samego tylko ze na sztywna os lub ewentualnie shermana
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

u nas kiedys byla hoopa " big mama " 4-5 metru lotu jak nic... no i taki pikiel , sobie zniej skoczyl na psylo, przypierdolil tak ze mu cale tlumienie wyjebalo dolem:) , oczywiscie kumple, zamiast do adama ktory lezal na drzewie, to pobiegli do amorka,a cos tam powkladali i dzialal normalnie:)
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

zawsze mnie zastanawialo, po *** wy te naklejki maxxisa nalepiacie, wogle po *** wam jakies nakleji na rower:| jeszcze bardziej hujowo wyglada:|
daniello
Kontakt:

Post autor: daniello »

nie boj sie napewno nie peknie, ja dla mnie jest to jeden z najlepszych widelcow w tym przedziale cenowym...

hmmm... mozo jest zajebisty bo ma regulacje 70-140 mm i tym sie wiekrzosc osob jara... bo co do pracy to nie moge nic powiedziec nie jezdzilem na nim

a do DS psylo bedzie sie nadawal idealnie tymbardziej jak wyczaisz se tego ze sztywna osia.

aaaaa i wlasnie bym zapomnial do psylo miesci sie duzaaaa opona jak na takiego amora, 2.5 spokojnie wejdzie... mysle ze 2.7 tez poszla by.Do mozo wejdzie max 2.4

mam takie pytanie: jak to wyjebalo tlumik dolem :| ? przeciesz tam jest dziurka o srednicy kredki... hmmm
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

mozna nawet zobaczyc w sprung 5 i na jakis innych filmach chyba na chainie ze zasuwaja na psylo a to chyba o czym swiadczy
tylko odradzam xc moj kolega ma i po roku fajnie zyga olejem :D

a naklejki spoko sa bajerka musi byc mi sie podoba
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Sector
Kontakt:

Biker :)...co do zygania olejem to wszystkie psyloki maja takie same uszczelki (zwa sie xxx)... wiec to ze jamu cieknie to kwestia przypadku :], albo ma starsza wersje uszczelek bo...poprzednie mialy wezsze gabki zbierajace olej (takie gabeczki pod tymi szarymi uszczelkami)...teraz sa inen ktore lepirj zbieraja :). Wiec to moze mu pomoze ;)

JA MAM Psylo XC Tullio nie potrzebuje SL ki bo nie tzreeba mi lockouta a tlumienie mam super wyregulowane :). A co do wiotkosci to JEST BARDZO SZTYWNY !! poprostu mega lol :), zaskoczylo mnie to, ale np ja mam leciutkie luzy (nie powiekszaja sie)...ale po czesci mu wybaczam bo mam duza tarzce i hayesa maga :p, ale np moj stary bombowiec po wielu latach NIC !!!!!!!!

Jak jakies pytania to pisac :)
ODPOWIEDZ