DURO 2006 ?? dobry na poczatek??
DURO 2006 ?? dobry na poczatek??
siemano
chciałem sie poradzic w sprawie amorka na sam poczatek jak sami wiecie zabawa jest dosc droga czy duro wystarczy na podstawowa nauke "extremalnej jazdy" :D:D:D:D
*bez smiechow panowie :P
chciałem sie poradzic w sprawie amorka na sam poczatek jak sami wiecie zabawa jest dosc droga czy duro wystarczy na podstawowa nauke "extremalnej jazdy" :D:D:D:D
*bez smiechow panowie :P
Witaj
widze ze jesteś na tym forum nowy :) Tutaj masz funkcje wyszukaj : http://dh-zone.com/forum/search.php
wpisujesz duro i ci znajduje z 300 topiców o duro, jak pracuje itp. A tak odpowiadając na twoje pytanie to tak duro na początek jest najlepszy tym bardziej jak nie masz dużo kaski. Ma on zajebistą cene do sprzętu jak dla tej klasy :)
widze ze jesteś na tym forum nowy :) Tutaj masz funkcje wyszukaj : http://dh-zone.com/forum/search.php
wpisujesz duro i ci znajduje z 300 topiców o duro, jak pracuje itp. A tak odpowiadając na twoje pytanie to tak duro na początek jest najlepszy tym bardziej jak nie masz dużo kaski. Ma on zajebistą cene do sprzętu jak dla tej klasy :)
Chodzi mułowato, wolno ale dobić go wcale nie jest az tak trudno. Regulacje działają słabo. Jeżeli dopiero zaczynasz to bedzie ok. Jak zaczniesz już ostrzej jeździć to radziłbym zmienić na jakiegoś Marcoka, Manitou czy RockShoxa. Nie montuj do niego większej tarczy niż 180mm. Dość szybko łapie luzy ale jeszcze nie jest az tak źle. Mi pękł na goleniach, koledze korona, ale napoczatek napewno wystarczy.
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a mi wytrzymal... niech policze... mysle, ze rok z kawalkiem? :D
a jezdze calkiem "ostro" ze tak powiem i niektore osoby dziwily by sie, ze jeszcze go nie zlamalem.
nei wiem czy peknie, bo mialem juz pare przpadkow, gdzie powinien peknac. mam tarcze 200mm z grimeca i 100kg (moze wiecej?) kolega robiac endo jeszcze go nie zlamal, wiec mysle, ze i ja go przy endo nie polamie.
dropow jako takich nie latalem, ale te do 180cm nie lamaly duro. to byly murki, czyli, ze lecialo sie na plaskie.
ciekaw jestem w jakiej sytuacji moge go zlamac. chyba tylko walac bokiem przy 360.....
a jezdze calkiem "ostro" ze tak powiem i niektore osoby dziwily by sie, ze jeszcze go nie zlamalem.
nei wiem czy peknie, bo mialem juz pare przpadkow, gdzie powinien peknac. mam tarcze 200mm z grimeca i 100kg (moze wiecej?) kolega robiac endo jeszcze go nie zlamal, wiec mysle, ze i ja go przy endo nie polamie.
dropow jako takich nie latalem, ale te do 180cm nie lamaly duro. to byly murki, czyli, ze lecialo sie na plaskie.
ciekaw jestem w jakiej sytuacji moge go zlamac. chyba tylko walac bokiem przy 360.....
no ja ci zdecydowanie nie polecam duro ... tymbardziej na poczatek gdzie jest wuchta niedolotow i amor ostro dostaje po dupie ... dozbieraj troche kasy za 500 - 600 zł kupisz juz Dirt Jupera III ! Wiem co pisze bo mi po 4 miesiacach pękła korona ... i to przy abu ... NIE POLECAM ! A DJ'ke dorwiesz napewno w takiej cenie bo sam ostatnio za 560zł sprzedawalem ... Pozdro !
:] Bike4EvEr !