tarcza deore BRM 475
-
- Kontakt:
tarcza deore BRM 475
siema...
czy hamulec tarczowy (jak w temacie) nadaje sie do streetu/dirtu niewiem czy bedzie wystarczająco dobrze hamował na street... ale cena kusi
piszcie co wiecie o tym hamulcu:D
czy hamulec tarczowy (jak w temacie) nadaje sie do streetu/dirtu niewiem czy bedzie wystarczająco dobrze hamował na street... ale cena kusi
piszcie co wiecie o tym hamulcu:D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na tył może być,,,ale pomyśl czy nie będzie cię stać na coś lepszego np. tektro aquila 160zł,hayes mx 1 180zł(mój favoryt)
Bo hamulce tarczowe dzielą sie na ter ,które działają i nie działają ,,,to tych nie działających nadają się - promax ,m shimano poniżej 500,nexvave,itp...działają natomiast - aquila ,ewentualnie io ,avidy bb7 bb 5 ,hayes mx 1 ,mx 2 ale tylko na tył
Bo hamulce tarczowe dzielą sie na ter ,które działają i nie działają ,,,to tych nie działających nadają się - promax ,m shimano poniżej 500,nexvave,itp...działają natomiast - aquila ,ewentualnie io ,avidy bb7 bb 5 ,hayes mx 1 ,mx 2 ale tylko na tył
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt:
Poczytaj w sprzętowni! Po co ona jest...
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=809
Wesług mnie powinien być OK. Poczytaj troche o innych w tej cenie i sam wybierz:))
http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=809
Wesług mnie powinien być OK. Poczytaj troche o innych w tej cenie i sam wybierz:))
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja mam tektro aquile na przód (139zł/139zł) i na tył 180/160mm w dobrych warunkach poodowych działa swietnie... a więc do dirtu jest świetna
ja byłem z tymi hampali w beskidach niskich i bieszczadach(10 dni - 300 km) ...w błocie działały gorzej ale nie nażekałem na nie,mam je jakieś 10 miesięcy = około 1000 km nadal działaja jak po zakupieniu albo i lepiej.Klocki do Aquili pasują od deore..ja za te klocki dałem 27 alo 37 zł(nie pamiętam)za komplet na jeden zacisk.Jak narazie jeżdże na fabrycznych klockach i nie planuje zmiany.Można regulować tylko klocek nieruchomy.Koniecznie kup do nich jakie lepsze linki i pancerze oczywiście na całej długości.
Jeżdżę enduro na sztywniaku wheeler 4900 zx
Opłacalność 5/5
działanie 4/5 ze względu na gorszą jakość chamowania na mokro
jednym słowem polecam :))
ja byłem z tymi hampali w beskidach niskich i bieszczadach(10 dni - 300 km) ...w błocie działały gorzej ale nie nażekałem na nie,mam je jakieś 10 miesięcy = około 1000 km nadal działaja jak po zakupieniu albo i lepiej.Klocki do Aquili pasują od deore..ja za te klocki dałem 27 alo 37 zł(nie pamiętam)za komplet na jeden zacisk.Jak narazie jeżdże na fabrycznych klockach i nie planuje zmiany.Można regulować tylko klocek nieruchomy.Koniecznie kup do nich jakie lepsze linki i pancerze oczywiście na całej długości.
Jeżdżę enduro na sztywniaku wheeler 4900 zx
Opłacalność 5/5
działanie 4/5 ze względu na gorszą jakość chamowania na mokro
jednym słowem polecam :))
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
ja mam 2 uzywam ich we wszystkim ale głownie w dh i fr, hamulec jak za ta cene jest bardzo bobry, a po wymianie klockow na accenty to juz wogole jest super jednym warunkiem jest odpowiednie jego ustawienie wiec jak ktos m a2 lewe rece to bedzie narzekal na niego, do hamulca musi byc dobr aklamka raczej no ja mam deorki i jest spoko ale mysle ze lepsze bylyby avidy 5, na suchym dzial fenomenalnie ma bardzo dobra modulacje uwazam ze jest lepszy od bb i minimalnie gorszy od mx1 wiem bo tez jezdzilem troche al ejak dorwiesz mx1 w dobrej cenie tak zeby byl 40-50 drozszy od deorki to doluz i wez hayesa
cena /jakosc 5/5
cena /jakosc 5/5
mam to z tyłu, Ty zapewne także chcesz go do tyłu. powiem tak - koło nim zablokuję bez większych problemów, ale do pierdół streetowych może być momentami przysłaby i popuści tam, gdzie nie powinien.
Jak masz lekkie dupsko, to bierz, w przeciwnym wypadku rozważ hayesa mx2 (świetnie hamuje), avida, albo jakiegoś mocnego v-breja (np xt).
Do tektro nie mam przekonania, choć może zaczęły łapać trochę lepiej... bawiłem sę tylko IO i nie wywarły na mnie dobrego wrażenia.
Jak masz lekkie dupsko, to bierz, w przeciwnym wypadku rozważ hayesa mx2 (świetnie hamuje), avida, albo jakiegoś mocnego v-breja (np xt).
Do tektro nie mam przekonania, choć może zaczęły łapać trochę lepiej... bawiłem sę tylko IO i nie wywarły na mnie dobrego wrażenia.