Izotoniki
Izotoniki
Drodzy Koledzy ciekaw jestem jakich używacie izotoników i jakie przynoszą efekty w intensywnym treningu rowerowym?
Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
BIDONY, IZOTONIKI, SUPLEMENTY, www.meder.pl
-
- Kontakt:
Widze,że kolega po fachu - ja trenuje Kulturystyke - węglowodany po treningu 50g/200 ml - podniesienie poziomu insuliny,oraz caly szereg innych reakcji ktorymi nie bede wam zaśmiecał głowy.Do wysiłku najlepiej bajkerom bedzie spozywac weglowodany w postaci izotonicznej.Taki napoj idealnie nadaje sie do wyrownania strat energetycznych oraz wodnoelektrolitowych podczas wysiłku.Aby przygotować taki napój najlepiej kupić Odżywkę Wysokowęglowodanową ( najkorzystniejsze produkty w razie pytan moge wam podać na gg ) i wymieszać z wodą w proporcjach 10 g na 100 ml wody czyli np. 50g na 500 ml wody. Stosując napoje izotoniczne napewno odczujecie natychmiastowy wzrost siły,energii,zapobiegniecie odwodnieniu organizmu przy czym skutecznie ugasi pragnienie. W razie pytań prosze pisac tutaj lub na gg,pozdrawiam Miłego Dnia,Bartek
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Dla Kolegów rowerzystów najlepsze są izotoniki, które dostarczają energii podczas intensywnego treningu jak również wyrównują bilans energetyczny, elektrolity po treningu zapobiegając zakwasom i szybko regenerują mięśnie. Poleciłbym firmy:
ACTIVITA HOT (izotonik)
MULTIPOWER Fit Active Light
MULTIPOWER Pyruvat - 20x25ml + odżywka węglowodanowa lub izotoniczna
MULTIPOWER Multi Energy (odżywka węglowodanowa)
MULTIPOWER Energy Charge (odżywka węglowodanowa)
Proponuję poszukać w odżywkach węglowodanowych, napojach (izotoniki)
dobre produkty są również firmy Hi Tec, Olimp (węglowodany),Activita,
każdy znajdzie coś dla siebie odpowiedniego.
sukcesów w treningach, maratonach , ....
pozdrawiam
ACTIVITA HOT (izotonik)
MULTIPOWER Fit Active Light
MULTIPOWER Pyruvat - 20x25ml + odżywka węglowodanowa lub izotoniczna
MULTIPOWER Multi Energy (odżywka węglowodanowa)
MULTIPOWER Energy Charge (odżywka węglowodanowa)
Proponuję poszukać w odżywkach węglowodanowych, napojach (izotoniki)
dobre produkty są również firmy Hi Tec, Olimp (węglowodany),Activita,
każdy znajdzie coś dla siebie odpowiedniego.
sukcesów w treningach, maratonach , ....
pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Proponuję zajrzeć w sklepie do kategorii: NAPOJE (izotoniki), ODŻYWKI WĘGLOWODANOWE, PRODUKTY ENERGETYCZNE.
Każdy produkt ma opis skrócony, klikając na "WIĘCEJ" pojawi się opis rozszerzony, gdzie znajdziecie dokładny opis składu, sposób przygotowania i dawkowania.
pozdro
Każdy produkt ma opis skrócony, klikając na "WIĘCEJ" pojawi się opis rozszerzony, gdzie znajdziecie dokładny opis składu, sposób przygotowania i dawkowania.
pozdro
Przepraszam z góry,że tak długo wam nie odpisywałem - nie mam niestety aż tyle czasu.Przejdzmy do sedna sprawy.Wypisze wam teraz kilka produktów różnych firm,wedlug Mnie najlepszych - które sam stosowałem i wiem,że są godne polecenia.A więc do roboty :
- OLIMP - CARBO - moim zdaniem najlepszy smak - pomarańczowy.Najbardziej opłaca się kupić opakowanie 1kg w folii - cena sklepowa to z reguły 20 zł ale spokojnie znegocjujecie ceny do 18zł. Dobra propozycja dla ludzi którzy cenią stosunek ceny do jakości.Dostępny w opakowaniach 1kg (folia), 1500g i 4000g.Smaki - pomarańcz,cytrynowy,truskawka,wieloowocowy.
- TREC - MAX CARB - kolejny dobry produkt tym razem firmy Trec - idealnie nadaje sie do uzupełniania energii sportowcom obciazonym duzym wysiłkiem fizycznym.Wedlug Mnie najlepszy smak - cytrynowy - produkt dostępny w wiaderkach i folii - 1000g (wiaderko), 2000g (wiadro) i 3000g (folia).
- BIOGENIX - CARB Bx - Produkt został opatentowany i jest chyba jedyną odzywka weglowodanowa ,ktora zawiera w sobie pentoze (D-rybozę), laktony (glukuronolakton), drobno- i średnio cząsteczkowe polimery glukozy (maltodekstryny) oraz polimery wielkocząsteczkowe (nutriozę), które wzbogacono dodatkiem tauryny.Interesujaca jest tu obecnosc tauryny,która stabilizcuje jony wapniowe,przez co prowadzi do wzrostu wydolności tlenowej. Produkt sprzedawany w opakowaniach 2300g i 3700g.Smaki jabłko (najlepsze) i czarna porzeczka. Opakowanie 2300g przy cenie 45 to najlepszy stosunek ceny do jakości.
- VITALMAX - CARBO 3X - to odżywka węglowodanowa,bedaca mieszanina weglowodanow o roznym stopniu wchlaniania.Została także wzbogacona w witaminy i minerały.Aktualnie sam teraz jem opakowanie 4.5kg o smaku cytrynowym.W smaku wyczuwalna jest chemia-trudno mi rozpoznać w tym cytryne.Dostępne opakowania 1000g,2250g,4500g - smaki cytryna,pomarańczowy,kiwi,wiśniowy.
- TREC - ISOFASTER dostępny tylko w opakowaniu 400g.Isofaster jest łatwo rozpuszczalnym koncentratem służącym do przygotowania napoju izotonicznego o orzeźwiającym pomarańczowym smaku. Specjalnie dobrana kompozycja składników energetycznych oraz elektrolitów została tak opracowana, aby błyskawicznie i skutecznie gasić pragnienie oraz zapobiec odwodnieniu i wyczerpaniu organizmu.400g produktu=5 litrów.
To najpopularniejsze odżywki wysokowęglowodanowe,w wolnej chwili postaram się wypisać jeszcze gotowe napoje izotoniczne.
Wszystkie produkty i jeszcze więcej dostaniecie w sklepie www.muscle-zone.pl - do każdego zamowienia dostaniecie gratis i gwarancje najnizszej ceny.Paczke dostaniecie bardzo szybko.Polecam sklep w 100 %.
Na każde pytanie bede sie starał odpowiedzieć w miare możliwości w tym topicu.Piszcie,pytajcie.Tym czasem do usłyszenia i powodzenia w zdobywaniu energii ! Bartek
- OLIMP - CARBO - moim zdaniem najlepszy smak - pomarańczowy.Najbardziej opłaca się kupić opakowanie 1kg w folii - cena sklepowa to z reguły 20 zł ale spokojnie znegocjujecie ceny do 18zł. Dobra propozycja dla ludzi którzy cenią stosunek ceny do jakości.Dostępny w opakowaniach 1kg (folia), 1500g i 4000g.Smaki - pomarańcz,cytrynowy,truskawka,wieloowocowy.
- TREC - MAX CARB - kolejny dobry produkt tym razem firmy Trec - idealnie nadaje sie do uzupełniania energii sportowcom obciazonym duzym wysiłkiem fizycznym.Wedlug Mnie najlepszy smak - cytrynowy - produkt dostępny w wiaderkach i folii - 1000g (wiaderko), 2000g (wiadro) i 3000g (folia).
- BIOGENIX - CARB Bx - Produkt został opatentowany i jest chyba jedyną odzywka weglowodanowa ,ktora zawiera w sobie pentoze (D-rybozę), laktony (glukuronolakton), drobno- i średnio cząsteczkowe polimery glukozy (maltodekstryny) oraz polimery wielkocząsteczkowe (nutriozę), które wzbogacono dodatkiem tauryny.Interesujaca jest tu obecnosc tauryny,która stabilizcuje jony wapniowe,przez co prowadzi do wzrostu wydolności tlenowej. Produkt sprzedawany w opakowaniach 2300g i 3700g.Smaki jabłko (najlepsze) i czarna porzeczka. Opakowanie 2300g przy cenie 45 to najlepszy stosunek ceny do jakości.
- VITALMAX - CARBO 3X - to odżywka węglowodanowa,bedaca mieszanina weglowodanow o roznym stopniu wchlaniania.Została także wzbogacona w witaminy i minerały.Aktualnie sam teraz jem opakowanie 4.5kg o smaku cytrynowym.W smaku wyczuwalna jest chemia-trudno mi rozpoznać w tym cytryne.Dostępne opakowania 1000g,2250g,4500g - smaki cytryna,pomarańczowy,kiwi,wiśniowy.
- TREC - ISOFASTER dostępny tylko w opakowaniu 400g.Isofaster jest łatwo rozpuszczalnym koncentratem służącym do przygotowania napoju izotonicznego o orzeźwiającym pomarańczowym smaku. Specjalnie dobrana kompozycja składników energetycznych oraz elektrolitów została tak opracowana, aby błyskawicznie i skutecznie gasić pragnienie oraz zapobiec odwodnieniu i wyczerpaniu organizmu.400g produktu=5 litrów.
To najpopularniejsze odżywki wysokowęglowodanowe,w wolnej chwili postaram się wypisać jeszcze gotowe napoje izotoniczne.
Wszystkie produkty i jeszcze więcej dostaniecie w sklepie www.muscle-zone.pl - do każdego zamowienia dostaniecie gratis i gwarancje najnizszej ceny.Paczke dostaniecie bardzo szybko.Polecam sklep w 100 %.
Na każde pytanie bede sie starał odpowiedzieć w miare możliwości w tym topicu.Piszcie,pytajcie.Tym czasem do usłyszenia i powodzenia w zdobywaniu energii ! Bartek
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.