witam!
Luz to nie do końca dobere określenie, chodzi mianowicie o to że sprężyna przesuwa się (przeskakuje) troche na tych dwuch grzybkach (tulejach, kapeluszach) lub jak kto tam zwał którymi ją skręcamy. Nie ma znaczenia czy dokręce mocno czy słabo, przesówa się góra-dół (przy położeniu dumpera w poziomie)
Jest to dość denerwójące ponieważ stuka w czasie jazdy :/
Tak jakby sprężyna miała troche za dużą średnice lub te grzybki za małą wewnętrznych kołnierzy.
Jakieś propozycje rozwiązania ?
pozdro
luz sprężyny w dumperze
-
- Kontakt:
przez takie cos moze cos sie stac ? Mam taki problemik, tlumik jest normalnie, srednio lekko skrecony i chwytajac sprezyne moge tak ja delikatnie przesuwac na boki, tak przeskakuje ( nie gora dol tylko na bok, prostopadle do shafta). Zeby nie bylo to moj pierwszy full :P Damper to metel r, seryjna sprezyna 500
hi men -jeśli możesz przesuwać sprężyne na boki to chyba także w innych płaszczyznach ?? bo jest okrągłą a nie jajowata :P
mnie się nie wydaje to normalne, raczej złe dopasowanie elementów, ale może żeczywiście się to czasem zdaża,
nie wiem jak wam, ale mnie to wkur.... w trakcie jazdy, i chciałbym temu zaradzić, ale widze że nikt nie ma specjalnie pomysłu:(
mnie się nie wydaje to normalne, raczej złe dopasowanie elementów, ale może żeczywiście się to czasem zdaża,
nie wiem jak wam, ale mnie to wkur.... w trakcie jazdy, i chciałbym temu zaradzić, ale widze że nikt nie ma specjalnie pomysłu:(