w sumie z tymi twardościami to różnie bywa. Trochę też zależy od konstrukcji zawieszenia. Ja mam sprężynę (w foxieR) 1050, ważę 75kg i jest idealnie... O dziwo nawet całkiem czułe zawieszenie...
marian2005 pewno masz duuze przelozenie w ramie wiec im wieksze przelozenie tym twardsza sprezyna potrzebna...aczkowliek nei zawsze bo te nowe dampery z platformami nie potrzebuaj az tka twardych sprezyn..mozna to cisnienem w komorze wyregulowac i innymi pierdolami :P..co do sprezyn..rozejrze si epo necie...keidys gdzies widizalem sprezyny do kupienai do fox-oow i innych ale cen nei ppameitam...
PS
Sprezyny od swingera beda pasowac do fox-a DHX ??...
Dobla..sam sprawdzilem..pasuja...jak dobrze pojdzie to mzoe uda sie sprowadzic wieksza ilosc sprezyn do Swingera, ktore notabene pasuja do 5th elementów i do DHX-ow...bylyby prawdopodobnei dostepne twardosci od 150 do 750 i kazdy od 2 do 3 cali skoku...ale nei podniecajcie sie zbytnio..bo to dopiero wstepne rozmowy trwaja :)..aha no i cena.na dzien dzisiejszy nei pwoiem ile...na pewno tansze od fox-ow :D
P3 wszystko jest na dobrej drodze...beda raczej od swingera i na bank pasuja do DHX i 5th element...sprawdzone...chciazby dlatego ze jak sie pytalem czemu jeden sklep nei sprzedaje sprezyn do FOX-ow to pwoiedizeli ze moga sciagnac ale nei potrzeba po pasuja od swingera i 5th element...:)
sorry za oftopic
poszla mi dzis pokladka pod sprezyne w vanilli rc ta dolna (od strony pokretla tlumienia powrotu).
czy mozna gdzies taka dostac ?najlepiej w krakowie.
pozdrawiam
P3 pisze:No dzieki KONAn, choc jeden czlowiek z inicjatywa!
Zalatw sprezynki a chwalil bede Twe imie. (tylko maja pasic do vanilli!!!)
a i jeszcze jedno pytanie..ty chcesz do vanili DHX czy mzoe do RC ??..bo nei wiem czy te od DHX beda pasowac DO RC (tych ze zbiorniczkiem) poniewaz w DHX odleglosc od zwoja do zbiorniczka jest wieksza niz w RC i te od DHX moga chaczyc w RC...pogmatane to ale da sie zrozumiec o co mi biega :P