sign FR2

babolfr
Kontakt:

sign FR2

Post autor: babolfr »

Co sądzicie o rowerze sign FR2? Bo mnie jakoś nie przekonuje firma Kross kojarzy mi sie to z tandetą, ale moge sie mylić. Ma ktoś ten rower? Troche nie moge zrozumieć jak może być full za 3000zł ale może rowery tanieją...
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

www.mm-foto.pl
AdamekZ
Kontakt:

Post autor: AdamekZ »

1.Damper dobry, ale z chin więc taniocha
2.Pike,SRAM,Avid,Truvativ. W tym rowerze są głównie części koncernu SRAM więc napewno mieli dużą zniżke na komponęty
3.Są głosy że rama z badziewnego materiału. Gówno prawda, stop aluminum 6061 jest też urzywany do produkcji ram rowerów BigHit, a wszyscy wiemy że są to bardzo dobre rowery i ramy.
4.Firma Kross chce wejść na rynek rowerów do sportów extremalnych więc nie mogą dać cenę 5000 za rower nowej firmy w tej dziedzinie.
5.Badziewne części(np. piasty, siodło, tarcze mechaniczne,) zawsze można wymienić na lepsze.
6.PIKE (coć w wersji SL) to PIKE, czyli jeden z najlepszych amortyzatorów do Dirt'a i Street'a
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

A Mi sie zdaje, że Pike to jest dobry amortyzator do enduro ew. lekki Fr, a są napewno lepsze do streetu i dirtu od niego i właśnie z takim przeznaczeniem... !?
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
johnny31
Kontakt:

Post autor: johnny31 »

AdamekZ pisze: 6.PIKE (coć w wersji SL) to PIKE, czyli jeden z najlepszych amortyzatorów do Dirt'a i Street'a
Wszystko ladnie zes wypisal ale Pike jest bardzo dobry roweniz do 4x :D

A tak jak jezdizlem to rower jak Dla mnie nie ma za ciekawej geometrii i wydaje sie niestabilny i slaby...

PozdROWER
http://www.superliga.pl/_files/gallery/2008_chorzow/021.jpg
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

kurwa od keidy avidy ball bearingi to "badziewne tarcze" . weź sie adamek zastanow co piszesz
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

do signa daja pike'a 403 czy tam 406, tonajwyzszy model pikea- z blokada skoku , kompresja i tłumieniem, no i u turnem, a nie jakis szajs- kolejny bzdet ktos napisał. Ludzie!
wookie85
Kontakt:

AdamekZ ciekawe , ciekawe...
www.mm-foto.pl
AdamekZ
Kontakt:

Kruk pisze:A Mi sie zdaje, że Pike to jest dobry amortyzator do enduro ew. lekki Fr, a są napewno lepsze do streetu i dirtu od niego i właśnie z takim przeznaczeniem... !?
Rower jest dla początkujących (czyli osób takich jak ja), kąty główki ramy (ok 70stopni) wskazują że rower jest także do enduro. Jednak co do PIKE'a bym się nie zgodził. Nigdy ja ani moi kumple nie widzieli opisu do tego amorka typu
"skakałem, szajs, nie kupujcie". Jest to poprostu amortyzator do wszystkiego (oprócz exfr i DH, bo zamięka sprężyna przy wadze ridera ok. 70kg).
Plujemy I Spadamy
AdamekZ
Kontakt:

Jak by ktoś się czepiał dampera to na jednym z forów rowerowych (za chiny ludowe nie pamiętam którym) koleś pisał, że jest to dobry damper ma wszystkie regulacje, dużo wytrzymuje i jedyny problem to części zamienne.
Prawdemówiąc wierze kolesiowi, jednak to nie to co Fox Shox.

P.S. Jak by ktoś znalazł strone producenta (po angielsku), albo recke (też po angielsku), albo miał ten damper i o nim napisał to był bym wdzięczny :)
Plujemy I Spadamy
mantel85
Kontakt:

Post autor: mantel85 »

damper jest daremny, wiem coś o tym bo mam ten rower i chyba sprzedam rame i kupie coś sztywnego, amor i reszta części nadaje sie do sztywniaka prucz przedniej przezutki bo przez to guwno wjebało perfidnie tylną cętrując koło i oczywiście pozbywając haka, a i zicel bo jest cholernie niewygodny,wole za tą kase mc sella niż jakieś welo, reszta ujdzie.
DIRT\____o?'o__/J\__/U\__/M\__/P\_________("(".(",))
wookie85
Kontakt:

mantel85 4 bledy orto oj nie ladnie nie ladnie ;]
www.mm-foto.pl
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

AdamekZ
"3.Są głosy że rama z badziewnego materiału. Gówno prawda, stop aluminum 6061 jest też urzywany do produkcji ram rowerów BigHit, a wszyscy wiemy że są to bardzo dobre rowery i ramy. "---hahahaha co za teza,normalnie wymiękam:P zauważ że liczy sie też proces spawania a kross robi ramy h*jowo i nieraz krzywo spawają bo pracujący tam ludzie mają to gdzieś jak długo pojezdzisz na tym:P
AdamekZ
Kontakt:

No ale rame, kiedy jest już rozwalona, można przecierz wymienić i władować stary osprzęt. Albo jak ktoś jes uparty może ją sobie przespawać jak mu się podoba.

P.S. Życze powodzenia kolesiom którzy próbują spawać alaminum w garażu ;)
Plujemy I Spadamy
arturl
Kontakt:

Post autor: arturl »

Ale ogólnie nie ma co Panowie że za te 3 k gotowy rower jest wart uwagi, a co do samej ramy... no nie wiem, ja może bym zaryzykował, ale zmienił damper. Z drugiej strony jak rama kosztuje ~850 zł nowa (czyli prawie tyle co dobry damper) no to można się zastanowić nad zawieszeniem i jego pracą.A z tego alu to mój AC jest chyba zbudowany, ale sam materiał to nie wszystko. A ciekawe czy rama wyciśnie te 140 i 160 skoku?? Pozdrawiam
http://tiny.pl/g1qf , 05-06 http://tiny.pl/xb5p ,
http://tiny.pl/gj1w <-- S lub Z
szczavol
Kontakt:

Post autor: szczavol »

AdamekZ pisze: P.S. Jak by ktoś znalazł strone producenta (po angielsku), albo recke (też po angielsku), albo miał ten dumper i o nim napisał to był bym wdzięczny :)
http://www.kindshock.com.tw/
AdamekZ
Kontakt:

Dzięki koleś
Plujemy I Spadamy
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

mikael pisze:do signa daja pike'a 403 czy tam 406, tonajwyzszy model pikea- z blokada skoku , kompresja i tłumieniem, no i u turnem, a nie jakis szajs- kolejny bzdet ktos napisał. Ludzie!
co ty bredzisz? Pike 409 to NAJNIŻSZY model Pike'a.
Średni to 426 a najwyższy 454.
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

AdamekZ kurna co ty piszesz?? avid bb5 badziewne tarcze? jak umiesz wyregulować to to chodzi lepiej od syfnych hydraulików, pozatym błagam pisz dAmper a nie dUmper......
pozatym cos mi sie zdaje ze pike to sobie dobrze radzi w fr enduro itp a nie do dirta i streeta..
moze w streacie jak obnizysz do 95mm ale sie łamią na podkowie:D
nie od obniżenia tylko wogóle.
pozatym co to za odpowiedż sponsorowana? i nie porównuj fr2 do big hita bo to nie wystarczy ze takei samo alu jeszcze cały proces spawania do tego dochodzi..
ehhh
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ODPOWIEDZ