ja mogę polecić Shimano LX 2004 (te z równoległym prowadzeniem), na allegro są za ok. 45 - 50zł na jedno koło, a hamują dobrze i modulacja niezła (z klamkomanetką Acera [STEF-35])
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Popieram bierz deore lx :) Sam zmieniłem z jakiegoś Tektro [mt14(?)] i różnica jest spora :) Teraz hamuje, a nie tylko spowalnia. Zwłaszcza że to mój jedyny hampel.
A podobno dobre klocki produkuje clark`s :)
Magic: widze że nie tylko ja śmigam na remerxach :)
Lxy są w dobrej cenie, ale pamiętajcie że hample to nie wszystko. Ważne są także dobre klamki. Polecam taką kąbinację: hample LX i do tego klamki avid 5. Miałek kiedyś taki zestaw i jest na prawdę godny polecenia
mAcieKz[/bjak dobrze pamiętam to wg przepisów trzeba mieć 2 sprawne hample ;/ chyba że coś się zmieniło - ostatnio miałem z tym styczność jak zdawałem karte rowerową (parę lat temu)
wookie85nie wiem skąd to się wzięło że niby te LX z równoległym prowadzeniem łapią luzy, ale moje żadnego luzu nie mają, a już troche ich używam ;]
i wątpie żeby mógł zrobić się taki luz żeby np. uniemożliwiał hamowanie....
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Magic
w przepisach jest "przynajmniej jeden sprawny hamulec" pozdro ....
aha i bierz avida + kalmeczka avida + linka i pancerze WeThePeople i nie ma bata na taki hampel , tylko czyść czesto obrecz i nie smaruj smola :]