Jednoosobowa praca przy dircie...;/

jacecko
Kontakt:

Jednoosobowa praca przy dircie...;/

Post autor: jacecko »

Tak jak w temacie. Chce zbudowac pare dirt`ow wszystko byloby ok gdyb nie fakt ze te dirt`y to musze robić sam :[(do tego ziemia chu*****,brak czasu i brak wody, a sypanie najazdu to niczym syzyfowa praca). Chcialem wynajac koparke, lecz to odpada trza jechac za miasto okolo 2km. Naszedł mnie pomysl zeby zamowic wywrotke piasku (takiego co kopia fundamety i wysypuja obok budowli) akurat kolomnie jest budowla i pelno dobrej ziemi(i tak musza ja gdzies wywiezc) ... potem juz jakos by poszlo uklepywanie itp. Zamawial ktos taka wywrotke?? czy jest możliwa taka operacja i ile by to mniej wiecej kosztowalo ;]
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

dogadaj sie z robotnikami:P moze ci "dowiaza" ta ziemei jak masz niedaleko za przyslowiowa flaszke;)

a co do dirtow.. My kopiemy na 2 zmiany ( tzn. 2x3 osoby) i wcale nie jest dobrze;P niueraz wolalbym sam albo we dwóch...

apropo tematu ( jesli autor sie nie obrazi, sadze ze jemu tez sie to przyda) moze ktos zucic prawidlowy profil( a raczej jego fote) dla hopki wys( wybicia) mniej wiecej 1.2m bo na takie malec co sie leci ze 2-3m to ok zlapalismy profil ale na tej wiekszej juz nie mozemy... dodam ze nie ma byc to profil dirtowy tlyko bardziej do FR czyli odleglosciowy...

Pozdr.
PoleK
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

jacecko u nas w Rybniku przywiozą nam w czwartek 20 wywrotek ziemi :D 10 na dirty a drugie 10 na kolejne przemiany i modernizacje toru :)
musisz znaleść gdzie w mieście zaczyna sie budowam pujść lub zadzwonić do kierownika budowy i za okazaniem pozwolenia lub dowodu własności ziemi oni ci normalnie to przywiozą nawet odrazu jak podejdziesz :) pozdro
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
jacecko
Kontakt:

KIEŁ16 za okazaniem pozwolenia lub dowodu własności ziemi
takiego dowodu nie mam:/, dirty robie na polu tzn obok pola jest miejsce tam ziemia nie urodzaj albo cos bo nigdy nie bylo nic siane a i jeszcze pod katem jest ten obszar. Jedna hopa juz prawie 2lata stoi i nikt sie nie doczepil na dodatek jest tam jeden wielki smietnik i nikt sie tym nie interesuje... rolnicy obok traktorami pocinaja i tez nic nie mowia. Wiec bez dowodu jakos nie pojdzie??? (te ziemie sa albo jakiegos rolnika w co watpie bo pewnie juz by dawno przepedzil albo panstwowe co jest bardziej prawdopodobne, a na dzierżawe nie mam kasy:P)
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

p0olek pisze:a co do dirtow.. My kopiemy na 2 zmiany ( tzn. 2x3 osoby) i wcale nie jest dobrze;P niueraz wolalbym sam albo we dwóch...

ja właśnie kopie dirty tylko w 2 osoby, bo z trzecią to już będą szły polewy i nikomu sie nic nie będzie chciało robić. I we dwóch można się dogadać łatwiej niz w 5.
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

My kopiemy w 3-6 osób taką trasę jakby DH i jakoś to idzie. A co do wywrotki weź panoramę firm i pełno masz takich ofert. Aha wątpie żeby im było potrzebne pozwolenie jak mogą zarrobić kasę:-)
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

u nas jak sa 4 osoby to 10min wszyscy pracuja, a pozniej jeden robi jak sie patrzy a trzech patrzy jak sie robi. xx
jacecko
Kontakt:

Hehe spoko chlopaki, ale moje pytanie jest troszke inne... nie pytalem sie w ilu kopiecie;)
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Sądzę że to kwestia dogadania się z kierowcą ;P Za flaszkę, czy jakiśinny stosowny agument ($$) pewnie byłby skłonny wysypać ziemię tam gdzie by ci pasowało :P No chyba że musi dowieść ją w jakieś z góry wyznaczone miejsce i tam go z tego rozliczają...

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Wiesz u nas 38 wywrotek ziemi przywiezli za 1200 zł (sam przewoz) :) Włąśnie jesteśmy w takcie robienia dirtu :)
jacecko
Kontakt:

Wrona Wiesz u nas 38 wywrotek ziemi przywiezli za 1200 zł
ta kwota raczej nie realna, a i nie potzreba mi tylu wywrotek 2-3to max.
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

jacecko to wy zaplacili bysice ok 90zl, bo z wyliczen wyszlo mi ze przy 1200zl za 38 to bedzie ok 30zl za jedna :)
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

O ile ziemie macie za darmo :) Warto pogadac z wladzami miasta... Naprawde :)
ODPOWIEDZ