Problem z DJ 04' 130mm

adaz
Kontakt:

Problem z DJ 04' 130mm

Post autor: adaz »

Siema..

Mam taki problem z DJem.. Gdy go kupilem chodzil bardzo fajnie plynnie i wogole.. Skok pracowal w granicach 11 cm. Wnioskuje ze te 2 centy to juz zapas w razie dobicia hmm w tym roku dalem go do serwisu.. Wymiana oleju, czyszczenie.. Goscie powiedzieli ze bylo tam malo oleju fabrycznie i ze teraz mu wlali do pelna znaczy ze weszlo cosik 250 ml do kazdej goleni. Heh no nic mysle ze spok, chodzi bardzo plynnie ino skok teraz to jakies 5 cm.. :/ Wiecej sie nie ugnie :/ i ja nie wiem w czym jest problem.. Mysle ze tego oleju jest tam za duzo, tylko ile spuscic? heh no troche mi to przeszkadza bo chce miec wiekszy skok wiadomo :)

Pozdro\\\

Adaz
Valek
Kontakt:

Post autor: Valek »

Za duzo Oleju masz wlane... wiec nie moze sie wieecej ugiac...co to kur*a za serwis poza tym dj'y sa tak proste ze sam mozesz se to zrobic...
www.frwc.yoyo.pl

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2629607
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

najlepiej wez strzykawke i po rowno wyciagaj po jakies 30ml
mat-
Kontakt:

Post autor: mat- »

ja jestem swiezo po wymianie oleju, wlalem 5W i amor wyraznie stracil na swojej twardosci co mnie bardzo ucieszylo(teraz pracuje calym skokiem), z butelki 0,5 l zostało mi moze z 1/5 jak nie wiecej wiec po 250ml na golen to stanowczo za duzo, wieczorem postaram sie jeszcze zmierzyc poziom oleju od gornych korkow wiec wtedy bedziesz mial jakis realny obraz tego czy jest za duzo czy nie (na pewno nie wlewa sie oleju pod same korki), a jezeli jestes niecierpliwy to odlewaj oleju po rowno z kazdej goleni i patrz na efekty :)
pozdro
mateusz
Valek
Kontakt:

co tu wiecej pisac chlopaki z "serwisu" dali dupy na calej linii nawet dziecko wie ze oleju sie nigdy nie leje do konca-_- ale coz takie polskie serwisy...Odlej olej i bedzie ok:)
www.frwc.yoyo.pl

adaz
Kontakt:

Hmm a mozliwe jest ze odleje za duzo i wtedy cos sie z amorkiem stanie? np. odlalbym tyle zeby skok byl najwiekszy mozlwie heh :P tylko nie wiem czy sie nie zatrze czy cus.. Hmm jakie jest minimum poziomu oleju?

pozdro///

Adaz
adaz
Kontakt:

Hmm a mozliwe jest ze odleje za duzo i wtedy cos sie z amorkiem stanie? np. odlalbym tyle zeby skok byl najwiekszy mozlwie heh :P tylko nie wiem czy sie nie zatrze czy cus.. Hmm jakie jest minimum poziomu oleju?

pozdro///

Adaz
kubanczyk
Kontakt:

Post autor: kubanczyk »

smigam na DJ I '04 i sam sobie go przestawiłem na 130mm skoku.

teraz smigam sobie po miescie i wykorzystuje moze 110mm skoku (mam na ladze gumke recepturke) i miomo usilnych strań nie chce zejsc nizej. Musze odkrecic korki i metoda prób i błedów odlewac oleju (cały czas patrzac dokad sie zsuwa gumka). Zrób tak samo. klucz do korków to chyba 21 ale i tak jest troche luzu bo to pewnie jakis chory calowy rozmiar.

Jak odlejesz za duzo to dobijesz amora.
NO FATE
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Ale z was specjaliści. A zaglądaliście do źródła wszelkiej wiedzy o marzokach? (strony marzocchi)

http://marzocchi.com/spa/mtb/products/o ... mtb&Y=2004

Masz tu poziomy oleju.

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
kubanczyk
Kontakt:

Śledziu wlałem według tej tabeli i jest go zaduzo..... tacy z nas specjalisci!
NO FATE
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Moja odpowiedź dotyczyła problemu adaz'a a nie twojego.
śmigam na DJ I '04 i sam sobie go przestawiłem na 130mm skoku.
Nie dziw się że mogą dane z tabeli nie pasować do twojego przypadku, bo jak znam te "przestawiania" to najprwadopodobniej wsadziles kawalek jakiejs rurki pod tłumik(mam rację?), jak kiedyś na forum czytałem o takich patentach.

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
kubanczyk
Kontakt:

masz racje. ale to jest rozwiazanie konstrukcyjne Marzocchi. zaden mój patent. a z tego co pamietam w tej tabeli jest taki sam poziom oleju dla 110 i 130 mm skoku. w tym wszytskim chodzi o to ze te tulejki jak sa pod tłumikiem to ograniczaja wysuwanie sie górnych goleni w góre. ot cały patent.

ale robi sie offtopic. sorry:)

a adaz tez smiga na 130 skoku. stad ten mój wywód:)
NO FATE
jacecko
Kontakt:

Post autor: jacecko »

Heeh to niezly serwis....
Masz za wiele oleju i jeszcze niewiadomo jaka lepkość?
juz ktos wspomnial ze marcoch jest dosc prosty tylko jeden problem ze trzeba miec 12nasadowa plaska;/
Valek
Kontakt:

12 nasadowa?? po jakiemy tu piszesz?? do srob z tlumika trza grzechotke miec...a do gornych korkow 21 bodajze ale na nim jest looz wiec moze zjechac srobke polecam przez szmatkje odkrecac... do tlumikow kleszczyki do opasek segera(czy jak to sie pisze) do marzoka serio nie potrzeba wielu narzedzi tylko chwile czasu i zapalu:D jak ktos ma jakies pytania co do Marzocchi to chcetnie odpowiem PW albo GG
www.frwc.yoyo.pl

Spawacz666
Kontakt:

Post autor: Spawacz666 »

Adaz mowilem ci przeciez zebys oleju troche odlal. I nie siedz w kraku na warsztatach muzycznych tylko na bika wracaj *******.
bukkake & farmsex .... tony.pl & xnxx.com
ODPOWIEDZ