Kim dla was jest Bender ?? <lol>

lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

no nie no kazy z forum by polecial 15m dropa z...

no wlasnie, tu sie nasuwa pytanie - z czym?

i tak btw. bender costam trialuje, wiec technike musi miec.
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

bombari
Bender ciagnal do przodu caly freeride, gdyby nie on to redbull rampage bylo by marne, albo nie bylo by wogule, kazdy ma swoj czas i on wykozystal go w dobrym celu, w rozwoju tej odmiany kolarstwa, bylo minelo, przyszedl czas na innych, wkoncu nie mozna stac na jednym poziomie i walic dropy ... on byl w tym dobry i pokazal klase... lecz teraz przyszedl czas tez na innych ...
ale i tak dla wiekszosci bedzie zawsze kims wyjatkowym...
www.frmk.prv.pl
Wojt
Kontakt:

Post autor: Wojt »

a pozatym to ciekawe kto z was by skoczyl dropa 15m, na kowadle co wazy 25 kg i ma z przodu i z tylu 300 skoku i opony 3.0 .... nawet byscie tego nie dokulali do krawedzi... to taka moja wizja :P
www.frmk.prv.pl
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

Bender to człek typowo zniekształcony pod wzgledem emocjonalnym , wydaje mu się że ciągnie Freeride do przodu ale tak na prawdę to koleś się już wypalił . Z tego co mi się wydaje ( a nie znam się na ludziach ) to dąży on do jak najszybszej i najbardziej spektakularnej śmieci przez umpa umpa , no taki kamikaze lans pozer komercha . Zero ambicji i pasji w tym co robi i co jest dla nas ważne .

Oczywiście to tylko moje zdanie , ja z nim wodki nie piłem . pozdro
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

kiedyś pokazał dużo i za to jest ikoną , nie ma co ściemniać :)
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

MOżE TERAZ POKRYTYKUJCIE JANA KARPIELA ZE TO żE TAK MAłO MODELI RAM WPROWADZIł ALBO żE ICH NIEUDOSKONALA CO ROKU;P<lol>
Jozef "no taki kamikaze lans pozer komercha,. Zero ambicji i pasji w tym co robi i co jest dla nas ważne" -hahaha koleś ma napewno więcej ambicji i miłości do jazdy niż ty,założę sie że mimo bólu będzie jezdził dalej choć może niebędzie walił największych dropów i to już niebędzie bender?-niebędzie dla skomercjalizowanych odbiorców po drugiej stronie akranu ale tak naprawdę to nigdy z bika niezejdzie bo to jest jego życie,gdyby tak niebyło to by koles niemieszkał w tych górach:D
to jest prawdziwy maniak freeridu który wiele pozmieniał w tym sporcie jest jak samotny samuraj i ma respekt u innych maniaków choćby MX
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Najciekawsze sa posty ludzi ktorzy pisza " on nie ma zadnej techniki , leci jak wor zemniaków itd ". Napisze taki takie bzdury chociaz sam prawdopodobnie nie stał nawet na krawędzi 17 metrowego urwiska a jak stał to jego najwiekszym dokonaniem było skoczenie z 4-5 metrow. Gość jest legendą, ma swoj styl i robi to co kocha tego nikt nie podwazy.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

technike ma ale wez mi kurvva powiedz ze on nie leci jak worek ziemniakow? przeciez z takiej wysokosci lecac niemal ze pionowo w dol sie nie da inaczej spadac

wiec to cale pierdolenie o spananiu jak worek ziemniakow ma jakis sens, a technike ma napewno bo niejednkrotnie ustawal wielkie dropy - co nie zmienia faktu ze z takich dropow sie leci jak worek, wyobraz sobie ze wystarczy zle wyjsc z takiego dropa i juz za ***** nie wyciagnie sie podczas spadania zeby to ustac
20 inches isn't a crime
maly_stinkyy
Kontakt:

Post autor: maly_stinkyy »

????????temat bez sensu
sssiorbie brooowca#$%^&
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

gosciem dla ktorego mam szacunek za to czego dokonal przed tym jak ludzie w polsce nawet bali sie pomyslec zeby poleciec to co on latal.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

O Benderze były kilka razy tematy ... i co do spadania jak worek - wnioski z tamtych topiców takie, że spadając z 17m raczej nie ma się innej mozliwości niż poprostu spadać ... najpierw sobie wyobraźcie ile to jest 17m - gdzieś okolice 4 piętra w bloku...

A wracając do tematu - Bender jest pierwszym z rowerzystów którego zapamiętałem, polubiłem za to co robi, jak robi i jak podchodzi do jazdy na rowerze.Mimo, że po chwilowej fascynacji dropami poszedłem w inną stronę, za każdym razem gdy oglądam nowy film mam nadzieje, że zobaczę choć kawałek z nim.
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

wielkim człowiekiem, idolem, któy dał mi inspiracje do wyczynowej jazdy na biku, no bo to sie tak naprawde zaczęło po obejżeniu kilku filmów z jego udziałem, ten człowiek jest wielki, można go uznać za jednego z bogów FR

a ci co pierdo*ą, że bender lata jak worek kartofli to mają coś z głową, chyba jak ich robiono to ojcieć walną sporego niedolota...

i nie wiem po co dalej ciągnąć ten temat
www.roztocze.yoyo.pl
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

KuMiK 17m to podchodzi pod ponad 6 pietro.

dla mnie bender tez byl pierwszym bikerem, z ktorym mialem stycznosc jezeli chodzi o extreme.
AdamekZ
Kontakt:

Post autor: AdamekZ »

Pierwsze filmiki jakie miałem to z jego udziałem. Szacun dla tego kolesia.
Tyle gleb, tyle metrów w dół;), tyle odwiedzin w szpitalu, pęknięty kręgosłup.
Podziwiam ale nie zazdroszcze.
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

był już taki topic :/
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Geniusz, Geniusz!!!!

istny bóg hackingu(tak to sie nazywa!!!)
wzoruje sie na nim i go podziwiam też bym chciał mieć takie gleby :-))
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

to jest koleś który sie poprostu niepierdoli i dobrze na tym wychodzi
(niemówiąc o stanie zdrowotnym)
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

jest czlowiekiem bez ktorego bycmoze nawet nikt by nie pomyslal ze mozna skakac tak wielkie dropy - podoba mi sie to co robi ten wariat :P
http://miniurl.pl/12397
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

pierdolenie co do tych workow ziemniakow. takie spadanie wyglada tak ze wylatujesz i lecisz tak jak cie pociagnie rower a bender potrafi rowerem sterowac w locie. spaajac z takiej wysokosci ciezko o takie cos ale on nie spada jak worek kartofli.
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
ODPOWIEDZ