sign FR2
kupilem ten rowerek dla swojej panny--jezdzi zaawansowane enduro...moim zdaniem sprzet nie jest zly--poza wlasnie damperem ktory jest komletnie do bani..nawet ze sprezyna 400 dziala srednio, regulacje ma,ale zakres jest b.maly---zrypana jest tez geometria glowki, widelec prawie nie ma wyprzedzenia.jakby byl tam mniejszy amor to stalby prawie pionowo nad oska...---calosc jest ladnie pospawana i raczej bedzie sie trzymac...mankamentem moga byc zawiasy, tulejki bez lozysk napewno nie wzbudza zaufania----ogolnie rowerek jest podobny do modeli zachodnich -jakie byly robione sporo przed 2000r ---dla dzieciakow ,dziewczyn itp ,z cala pewnoscia wystarczy,-pod lekkimi riderami raczej nic nie odpadnie, --zaliczylem na nim kilka razy spore hopy, ale wiecej nie mam zamiaru probowac----jezeli ktos chce miec fulla ,zeby go solidnie ekploatowac---ten z cala pewnoscia sie nie nadaje, ale do enduro czy ciezszego xc bedzie o.k--
AdamekZ
"Jak by ktoś się czepiał dumpera to na jednym z forów rowerowych (za chiny ludowe nie pamiętam którym) koleś pisał, że jest to dobry dumper"
Tak kolega twojego kolegi ci powiedział, a ty powtarzasz.... A nie pisze się dUmper, tylko dAmper ;]
"Badziewne części(np. piasty, siodło, tarcze mechaniczne,) zawsze można wymienić na lepsze." nie no tu to kompromitacja na całej lini.. avidy i badziew.. no comments...
"1.Dumper dobry, ale z chin więc taniocha" większość damperów jest produkowanych w chinach/ na tajwanie, dobry nie jest bo jest to badziew, który długo nie wytrzyma ;]
"3.Są głosy że rama z badziewnego materiału. Gówno prawda, stop aluminum 6061 jest też urzywany do produkcji ram rowerów BigHit, a wszyscy wiemy że są to bardzo dobre rowery i ramy."
To z jakiego materiału jest rama to tylko jeden z czynników, wpływających na wytrzymałość.. dochodzi jeszcze do tego chociażby spawanie....
babolfr
Moim zdaniem ten rower jest bardzo dobrą propozycją, pod warunkiem, że wymienisz damper, a najlepiej całą ramę :)
Co do ceny to wydaje mi się, że jest to czysto marketingowe podejście... Tańszy rower, więcej sprzedamy... Nikt by nie kupował Kross-ów po 5k, z racji "renemoy" tej firmy...
"Jak by ktoś się czepiał dumpera to na jednym z forów rowerowych (za chiny ludowe nie pamiętam którym) koleś pisał, że jest to dobry dumper"
Tak kolega twojego kolegi ci powiedział, a ty powtarzasz.... A nie pisze się dUmper, tylko dAmper ;]
"Badziewne części(np. piasty, siodło, tarcze mechaniczne,) zawsze można wymienić na lepsze." nie no tu to kompromitacja na całej lini.. avidy i badziew.. no comments...
"1.Dumper dobry, ale z chin więc taniocha" większość damperów jest produkowanych w chinach/ na tajwanie, dobry nie jest bo jest to badziew, który długo nie wytrzyma ;]
"3.Są głosy że rama z badziewnego materiału. Gówno prawda, stop aluminum 6061 jest też urzywany do produkcji ram rowerów BigHit, a wszyscy wiemy że są to bardzo dobre rowery i ramy."
To z jakiego materiału jest rama to tylko jeden z czynników, wpływających na wytrzymałość.. dochodzi jeszcze do tego chociażby spawanie....
babolfr
Moim zdaniem ten rower jest bardzo dobrą propozycją, pod warunkiem, że wymienisz damper, a najlepiej całą ramę :)
Co do ceny to wydaje mi się, że jest to czysto marketingowe podejście... Tańszy rower, więcej sprzedamy... Nikt by nie kupował Kross-ów po 5k, z racji "renemoy" tej firmy...
Jeśli chodzi o tarcze to nie myśle, że są badziewne, po prostu wole hydrauliczne (tak, wiem "cza" odpowietrzać co jakieś czas, wymieniać płyn) z tego względu, że z regóły siła hamowania jest o wiele większa.
P.S. Jeśli bym takie coś kupował, to tylko na części i później bym wszystko (oprócz amorka) sprzedał na allegro.
P.S. Jeśli bym takie coś kupował, to tylko na części i później bym wszystko (oprócz amorka) sprzedał na allegro.
Najlepszy trik: Dziobak ;) |..|
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
It's time for rock'n'roll bith
Plujemy I Spadamy
AdamekZBez obrazy ale co Ty do kurwy nędzy **********, nie mozesz spać po nocach przez tego krossa czy co !? Obrońca uciśnionych krossów, nie Ty pewnie masz tą rame !? Takiej wazeliny nie moge...
Rama jak rama jaka cena taka jakość, a jak cena jest dobra to brać, a nie się podniecać, jeszcze do tego dojdzie, że "Gdyby Bender urodził się później to wybrał by... Krossa, nie zapominając o tracącym na sławie Chucku..." :/
Rama jak rama jaka cena taka jakość, a jak cena jest dobra to brać, a nie się podniecać, jeszcze do tego dojdzie, że "Gdyby Bender urodził się później to wybrał by... Krossa, nie zapominając o tracącym na sławie Chucku..." :/
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
AdamekZBez obrazy ale co Ty do kurwy nędzy **********, nie mozesz spać po nocach przez tego krossa czy co !? Obrońca uciśnionych krossów, nie Ty pewnie masz tą rame !? Takiej wazeliny nie moge...
Chłopak chce kupić gówno i myśli że nie wiadomo co to jest!!! Człowieku przejżyj na oczy to kross firma która nie ma prawie żadnego doświadczenia w konstrukcji rowerów do zastosowań ekstremalnych, a osprzęt srama to nie wszystko.
Pozdrowienia
P.S Stinky w wakacje....(na bank)
Chłopak chce kupić gówno i myśli że nie wiadomo co to jest!!! Człowieku przejżyj na oczy to kross firma która nie ma prawie żadnego doświadczenia w konstrukcji rowerów do zastosowań ekstremalnych, a osprzęt srama to nie wszystko.
Pozdrowienia
P.S Stinky w wakacje....(na bank)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Jakoś czytając bikeboard ciężko dopatrzeć się złych ocen. Co jak co, ale recenzje w gazetach są mniej warte niż opinie ich użytkowników.. Oczywiście, że pracują tam "specialiści", którzy dobrze się znają na sprzęcie, jednak nie testują sprzętu na tyle długo, żeby dać opinię, na której można się opierać przy zakupie sprzętu..BeJ pisze:Kupilem sobie dzis nowego BikeBoarda. Dla wszystkich zainteresowanych jest tam test FR2..Co jak co ale z tego co napisali to wynika ze nic tylko leciec do najblizszego przedstawiciela Krossa, a ocene ma chyba 4.9
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
to nie przez przednia przezutke wyrwalo ci hak ;) tylko przez zle wyregulowana tylniamantel85 pisze:damper jest daremny, wiem coś o tym bo mam ten rower i chyba sprzedam rame i kupie coś sztywnego, amor i reszta części nadaje sie do sztywniaka prucz przedniej przezutki bo przez to guwno wjebało perfidnie tylną cętrując koło i oczywiście pozbywając haka, a i zicel bo jest cholernie niewygodny,wole za tą kase mc sella niż jakieś welo, reszta ujdzie.
ja chetnie sie zamienie z doplata z mojej strony za prodigy JB :D jak cos to mail: mtb-konrad@o2.pl albo gg-6323765 idolek pike kosztuje 1100zl (chyba) a boxxera mozna nowego za 1500 wyrwac, ty musisz doplacic 1000zl wiecej wiec sie nie oplaca :) pozdro czekam na propozycje