Uważajcie na niekompetentnych lekarzy!
wniosek nasowa sie jeden
niech kazdy pracuje na siebie , pokiego grzyba zus skoro kazdy z nas itak doplaca do swiadczen socjalnych
moj funfel rozlal sobie torebeke stawowa ,w szpitalu okazalo sie ze dyzurujacy chirurg mial konkretna bombe (widzoczna bez uzyciu alkomatu)
trzeba bylo jechac do miasta obok.
Wiec wyobrazcie sobie sytuacje w ktorej owy funfel mial peknieta czaszke czy cos konkretniejszego, hirurg napewno podjolby sie operacji bo:
moglobyn sie wydac ze jest alkocholikiem i chleje na dyzurach.
Niechce oczerniac wpozadku lekarzy bo wierze ze sa jeszcze tacy,
ale staramsie nie korzystac z panstwowej sluzby zdrowia bo jest do dupy
i nie mam do niej zaufania, na twoimmiejscuBorek SC odrazu udalbym sie na prywatna wizyte po porade
niech kazdy pracuje na siebie , pokiego grzyba zus skoro kazdy z nas itak doplaca do swiadczen socjalnych
moj funfel rozlal sobie torebeke stawowa ,w szpitalu okazalo sie ze dyzurujacy chirurg mial konkretna bombe (widzoczna bez uzyciu alkomatu)
trzeba bylo jechac do miasta obok.
Wiec wyobrazcie sobie sytuacje w ktorej owy funfel mial peknieta czaszke czy cos konkretniejszego, hirurg napewno podjolby sie operacji bo:
moglobyn sie wydac ze jest alkocholikiem i chleje na dyzurach.
Niechce oczerniac wpozadku lekarzy bo wierze ze sa jeszcze tacy,
ale staramsie nie korzystac z panstwowej sluzby zdrowia bo jest do dupy
i nie mam do niej zaufania, na twoimmiejscuBorek SC odrazu udalbym sie na prywatna wizyte po porade
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
sprzedam ramke z damperem gg7102149
Borek SC gadaliśmy na ten temat dość długo i doszliśmy do takich samych wniosków: NIE UFAJCIE SŁUŻBIE ZDROWIA i zawsze konsultacje do prywatnych lekarzy najlepiej ! Też miałem złamanie lewego obojczyka z przemieszczeniem odłamu kostnego. Jak pojechałem do szpitala to pierwsze co lekarz miz robił to chciał założyć gips na złamanie gdzie kość prawie rożcięłą skóre ! NAwet nie sładał. Dopier jak znajomy ortopeda przyszedł to poskładał mnie i dopier gips ósemkowy. Bez operacji. Ale i tak mam krótszą kość o jakieś 1,5cm ale to juz moja wina bo trochę się za dużo ruszałem gdy miałem gips i nie jest idealne zrośniecie...
-
- Kontakt:
żygać mi się chce jak czytam ten topic... jeśli jesteś mi w stanie odpowiedzieć jak osoba pracująca ok. 80h tygodniowo jest w stanie zawsze dobrze postawić diagnozę, prócz tego jest ograniczana przez swego ordynatora najkonieczniejszymi badaniami, bo szpitale nie maja pieniedzy, po trzecie jest w ***** lekarzy bardzo kompetentnych, po czwarte masz też swój mózg i jeśli wiesz że jednak jest coś nie tak boli Cie wydaje Ci sie albo cokolwiek mówisz o tym lekarzowi... Pierdolene durne gadanie też że lekarz zarabia dużo. Moze i zarabia ale jakbyscie pracowali tyle co oni też byscie tyle zarabiali. On odpowiada za wasze życie, więc kurwa odrobinę szacunku, bo lekarzy którzy postępują w wymieniony przez was sposób jest garstka, a też uważam, że nie zawsze wy sami jesteście w porządku.
www.dhslaves.com - Downhill Slaves Rzeszów
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
http://tiny.pl/77n7 <- na sell
puchatek88 kurwa mac to jest ich praca! Jak nie czuja sie na siłach to niech tego nie robią a nie marnują ludziom zdrowia! Jakoś coraz mniej wierze ze tylko garstka to barany i konowały, od cholery znam przykładow podobnych do wyzej opisanych. I to czesto bierze sie ze zwykłego lenistwa i olewactwa. Koleś bada pacjenta, oglada RTG i wszystko powinno byc dla niego jasne-proste...ale skoro z tym da sie zyc to po co sobie zawracac tym dupe. Pacjent nie jest specjalista i powinien być poinformowany o wszystkich grozacych mu konsekwencjach i mozliwosciach ewentualnego leczenia a nie "next please" i ze wszystko ok prosze isc do domu. Jesli ich na to nie stac to juz wole postawienie sprawy jasno np. "to kwalifikuje sie do operacji ale nasz szpital w takich wypadkach tego nie wykonuje, ma pan/pani mozliwosc leczenia prywatnego" brutalne ale jesli taka jest rzeczywistosc to zaloze sie ze wiekszosc zdecyduje sie na leczenie na wlasna reke.
czerwony twojego textu nie skomentuje...
czerwony twojego textu nie skomentuje...
http://boreksc.pinkbike.com/album/old-photos/
gg:1310266
gg:1310266
puchatek88 A ja się z tobą zgadzam. A reszta, jeżeli czuje się dotknięta niekompetencją lekarzy to niech idą do gabinetów prywatnych jak już tutaj zostało powiedzianie(co wcale nie jest gwarancją, że w gabinecie prywatnym wszystko pójdzie ok). A jeżeli chodzi o zarobki, to raczej nie zarabiają tak duzo, bo gdyby tak było to nie uciekali by za granicę. I pomyłki zdarzają się w każdym zawodzie i trzeba się z tym liczyć.
PS. Ci wszysycy którzy wypowiadają się tutaj w sposób negatywny o lekarzach, to może niech najpierw sami sproboją dostać się na medycynę, skończyć ją, a następnie zrobić specjalizację i stawiać odpowiednie diagnozy w szpitalach. Bo narazie to widze tu wypowiedzi kwalifikujące sie do BANDY IDIOTÓW.
PS. Ci wszysycy którzy wypowiadają się tutaj w sposób negatywny o lekarzach, to może niech najpierw sami sproboją dostać się na medycynę, skończyć ją, a następnie zrobić specjalizację i stawiać odpowiednie diagnozy w szpitalach. Bo narazie to widze tu wypowiedzi kwalifikujące sie do BANDY IDIOTÓW.
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
ja miale mbardzo powaznie polamana noge...z tym ze stopa byla wyrwana ze stawu...i wsadzili mi do szyny gipsowej..a dopiero za tydzien jak poszlem do kontroli to sie nagle okazalo co ja mam naprawde i dopiero wtedy poskladali...nie musze mowic jaki to jest bol zyc sobie przez tydzien z nieposkladanymi koscmi, peknieta torebka stawowa, zerwanymi wiezadlami, odgietym koncem kosci i z stopa ktora wypadal ze stawu....ale jak mowi kolega "najpierw mowia ci ze to nic takiego...a potem ze nie takich tu maja" heheh
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
Ja nie wiem o co Wam chodzi z tymi zarobkami, lekarze zarabiają baaardzo różnie jedni lepiej inni mniej, inni są wspomagani przez koncerny farmaceutyczne a o tym sie nie mówi... Zresztą gdyby na zachodzie nie zarabiali więcej to by nie było problemu. A że tam mają tylke samo tyle ze w euro to inna rzecz, ale i "życie" jest tam troche droższe, a lepiej mają nie tylko przez wyższe zarobki ale głównie przez prawo, które stoi po stronie obywatela i brak absurdalnych podatków.
A jak kierowcy siedzą ileś godzin za kółkiem bo jak nie zdązą z transportem będzie problem to co? też za duzo/ za mało zarabiają ?? a ja są pijani to są tak samo niebezpieczeństem jak i pijani lekarze, i takie przypadki powinno się zgłaszać, Czy w pracy wolno sie upijać? pomijając ze ta praca to pomaganie ludziom? i to nieraz w drastycznych przypadkach? NIestety dla mnie pijany lekarz na dyżurze to nie lekarz a ****** i powinno sie go NATYCHMIAST wywalić z roboty, jak każdego urzędnika czy kierowce.
A jak kierowcy siedzą ileś godzin za kółkiem bo jak nie zdązą z transportem będzie problem to co? też za duzo/ za mało zarabiają ?? a ja są pijani to są tak samo niebezpieczeństem jak i pijani lekarze, i takie przypadki powinno się zgłaszać, Czy w pracy wolno sie upijać? pomijając ze ta praca to pomaganie ludziom? i to nieraz w drastycznych przypadkach? NIestety dla mnie pijany lekarz na dyżurze to nie lekarz a ****** i powinno sie go NATYCHMIAST wywalić z roboty, jak każdego urzędnika czy kierowce.
PlanetXnaleze do bandy ******* jak nas nazwales, przeczytaj moja wypowiedz. I moze odszczekasz to, co to za pierz... o trudnych studiach!!!
jak im sie cos nie podoba to won, a z tego co ja wiem to spoleczenstwo sporo buli za to by ich wyedukowac, wiec lekarze cos nam wisze tak??
jak im sie cos nie podoba to won, a z tego co ja wiem to spoleczenstwo sporo buli za to by ich wyedukowac, wiec lekarze cos nam wisze tak??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
bazmek Więc twierdzisz, że skoro społeczeństwo płaci za edukację lekarzy to w zwiazku z tym powinni oni mieć niksie zarobki ? Zresztą, pieniadze na studia medyczne sa takie same jak na inne uczelnie więc twój argument jest debilny. Napisałes : "jak im sie cos nie podoba to won" i chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wielką prawdę przekazałeś, bo właśnie ci lekarze, którzy uznali za niegodne zapieprzac w szpitalach i na dyzurach dzień i noc za 2000 pln juz wyjechalii za granicę, a część z tych, którym to nie przeszkadza to własnie ci pijani i niekompetentni. Więc wniosek nasuwa się prosty, z takim podejsciem jakie ty masz, to niedlugo bedziesz musial chodzic do znachora pustelnika ze stomilowego lasu, bo lekarzy nie będzie żadnych i służba zdrowia pracować będzie z dnia na dzień co raz mniej wydajnie...
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
-
- Kontakt: