Przerzutki, korby, lancuchy.....?

MareKambo
Kontakt:

Przerzutki, korby, lancuchy.....?

Post autor: MareKambo »

Jakie byscie kupili osprzet do skakania i zajaw hardcorowych; nie mam za duzo floty ale powiem nad czym myslalem:
tylna przerzutka deore, przednia przerzutka sram 7.0, korba alivio, lancuch (nie wiem jaki:)) i suport jakis wytrzymaly spox. PROSZE o pomoc bo juz mam nawalone w glowie :) i nie wiem co zakupic. Napiszcie czy to co wyzej napisalem jest ok czy cos lepsze trzeba, jak sie bedzie to sprawowac ? aha i jaki lancuch i suport dobrze wytrzymaly kupic ? Jaki osprzet wy byscie polecili ? Prosze o pomoc w wyborze :)
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

a moze na tyl sore z krotkim wozkiem ??

a na przod singla :D

majne sugestszyn :D
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Co do tylnej to Sora bo nie za droga i ma krótki wuzek jeśli chodzi o przednią ty ja nie potrzebuje ale jak już ma coś bytć to tanie jakiś Sram 3.0 albo alivio max korby to możesz jekieś RPM kupic bo sa spoko i nie zadrogie a łańcuch jakiś shimano może HG-50 :P
The Power Is On Your Side !!!
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

EmBond: no co Ty tak islaby lancor :D minimalnie rolhoff pozlacany 34 karaty w inny sie nie pakuj :DDDDDDDD

EmBOnd dobrze mowi :D

ale przerzutke przod trza dobrze trafic :D
FuGiS
Kontakt:

Post autor: FuGiS »

na przód jak kupujesz to kup sram 5.0 - konkretna: nie łapie luzów w przeciwieństwie do szitmano.prosta konstrukcja i sie sprawdza-identyko jak 7.0 czy 9.0.działa i górny i dolny ciąg.pięknie.polecam - mam ,ale na starej ramie mtb, teraz single z przodu :D
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Możesz nawet zaszaleć i kupić sobie szosową Tiagre z krótkim wózkiem na tył, jest o całe 3zł tańsza od Deore ;)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hehe a nie lepiej singla calosciowo :P

ja to sobie na swoim 3-6 na dluszych wycieczkach kondyche wyrobie hehe.

a naped na jaki zbieram to saint (co tam sie bede opierdzielal :P) a pewnie skonczy sie na jakies sorze albo tiagrze moze deore... :| ale najblizsza mi perspektywa zzaloenia przezutek to przyszle lato :P jest tyle waznjeszych wydatkow, a singile jest bezawaryjny.

moja propozycja: przod alivio (max) nawet acera, tyl tiagra, lancuch kmc jakis za 50 zl i nie zmienisz go :P

korba - tu trudny wybor slyszalem ze fsa sa ok, tylko jak mozesz nie inwestuj w zadnme kwadraty czy inne hujsta :|
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
ODPOWIEDZ