Nowy STREET-DIRTOWY rowerek
Nowy STREET-DIRTOWY rowerek
Witam, najpierw przedstawienie maszynki jaką zamierzam poskładać:
<=== AMORTYZATOR, RAMA, STERY ===>
AMORTYZATOR: dirt jumper III 2005 QR (100mm)
STERY: fsa the Pig
RAMA: northshore streetlegal 2006
<=== KOKPIT ===>
CHWYTY: da bomb holy shit
KIEROWNICA: northshore pure 4130
MOSTEK: northshore moto
<=== HAMULEC (narazie tylko 1) ===>
KLAMKA: avid sd7
HAMULEC REAR: avid bb5
<=== NAPĘD ===>
KORBA: truvativ hussefelt hss-1
SUPPORT: truvativ giga pipe team dh
PEDAŁY: da bomb
ŁAŃCUCH: sram pc-48
<=== KOŁA ===>
OBRĘCZE: 2x sr double track (rozmiar 24")
OPONY: 2x maxis hollyroller (rozmiar 24")
PIASTA FRONT: novatec nt-dh41sb (oś 20mm)
PIASTA REAR: northshore coaster single speed
SZPRYCHY: 2x dt champion silver
<=== RESZTA ===>
SIODEŁKO: author a-gang
SZTYCA: accent
No więc myśle że taka konfiguracja jest optymalna - jeżeli mowa o nowych częściach (bo tylko takie mnie interesują), cena za wszystko, jak wyliczyłem troche ponad 3500,- ale maszynka będzie wytrzymała.
Zastanawiam się tylko jak bedzie jezdziło się na streetlegalu - przy moich 178-181 cm wzrostu (dawno sie nie mierzyłem :)) - nie chce "większego bmxa" a rame gdzie na betonowej, równej drodze moge usiaść i normalne bez jakiejs krępacji ciała i nóg popedałować.
<=== AMORTYZATOR, RAMA, STERY ===>
AMORTYZATOR: dirt jumper III 2005 QR (100mm)
STERY: fsa the Pig
RAMA: northshore streetlegal 2006
<=== KOKPIT ===>
CHWYTY: da bomb holy shit
KIEROWNICA: northshore pure 4130
MOSTEK: northshore moto
<=== HAMULEC (narazie tylko 1) ===>
KLAMKA: avid sd7
HAMULEC REAR: avid bb5
<=== NAPĘD ===>
KORBA: truvativ hussefelt hss-1
SUPPORT: truvativ giga pipe team dh
PEDAŁY: da bomb
ŁAŃCUCH: sram pc-48
<=== KOŁA ===>
OBRĘCZE: 2x sr double track (rozmiar 24")
OPONY: 2x maxis hollyroller (rozmiar 24")
PIASTA FRONT: novatec nt-dh41sb (oś 20mm)
PIASTA REAR: northshore coaster single speed
SZPRYCHY: 2x dt champion silver
<=== RESZTA ===>
SIODEŁKO: author a-gang
SZTYCA: accent
No więc myśle że taka konfiguracja jest optymalna - jeżeli mowa o nowych częściach (bo tylko takie mnie interesują), cena za wszystko, jak wyliczyłem troche ponad 3500,- ale maszynka będzie wytrzymała.
Zastanawiam się tylko jak bedzie jezdziło się na streetlegalu - przy moich 178-181 cm wzrostu (dawno sie nie mierzyłem :)) - nie chce "większego bmxa" a rame gdzie na betonowej, równej drodze moge usiaść i normalne bez jakiejs krępacji ciała i nóg popedałować.
Everybody needs to start their own fire...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja tez zgadzam sie z przedmowcami...jesli streetlegal to 2x24" mowie to chociaz nei lubie kol 24" ale streetlegal traci urok przy wiekszych...
korbe kup sobie jak chcesz bmx owa to proweela(cala korba z blatem i supportem bmx wyneisie cie ok200pln)
nie kupuj lancucha srama tylko kmc bo jest tanszy ladniejszy i wytrzymalszy
piaste na tyl kup NS'a s.speed za 150pln bo chyba singla bedizesz robil...
kiere tez bym kupil inna bo napewno ebdziesz musial ja zkracac pozatym zawsze takie kiery troche warza...
no ogolnie to mozna ejscze na klameczce zaoszczedzic kupujac zwyklego avida fr5(mam takiego z v-kami i tak dobzre chamuje ze sam zdziwiony jestem, a co dopiero jak bedize tarcza)
pozdro
korbe kup sobie jak chcesz bmx owa to proweela(cala korba z blatem i supportem bmx wyneisie cie ok200pln)
nie kupuj lancucha srama tylko kmc bo jest tanszy ladniejszy i wytrzymalszy
piaste na tyl kup NS'a s.speed za 150pln bo chyba singla bedizesz robil...
kiere tez bym kupil inna bo napewno ebdziesz musial ja zkracac pozatym zawsze takie kiery troche warza...
no ogolnie to mozna ejscze na klameczce zaoszczedzic kupujac zwyklego avida fr5(mam takiego z v-kami i tak dobzre chamuje ze sam zdziwiony jestem, a co dopiero jak bedize tarcza)
pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
heh ;] nie o to chodzi, przy 24'' sl stwarza wrazenie wielkiego bmxa, ale i tak juz mnie namowili ;)
co do ns coaster single - zgadzam sie a zapomnialem o piaście ;)
btw. czy przy dj 3 100mm i kołach 24" nie będe rył pedałami o ziemie przy zakretach? bo mnie sie wydaje ze tak
co do ns coaster single - zgadzam sie a zapomnialem o piaście ;)
btw. czy przy dj 3 100mm i kołach 24" nie będe rył pedałami o ziemie przy zakretach? bo mnie sie wydaje ze tak
Everybody needs to start their own fire...
-
- Kontakt:
mr.Pinky źzle ci sie wydaje nie będziesz niczym rył.
Chrabał
Ja mu oznajmiłem że jeżdże na takim rowerze w takiej konfiguracji i że mi sie dobrze jeździ. A czy ja powiedziałem że rozmiar ma coś do wzrostu ?? Równie dobrze mógłbym napisać że jeżdże na streetlegalu i mam opony xxx oraz 188 wzrostu i fajnie się jeździ. Naprawdę nie masz już do czego k***a czepiać. Pozatym chłopak chce się dowiedzieć coś na temat konfiguracji sprzętu jaki chce kupić aże ja mam podobny to sie wypowiadam na temat. A ty niestety NIE NA TEMAT. Prujesz sie o byle co. Zamiast wypowiedzieć się NA TEMAT!
Chrabał
Ja mu oznajmiłem że jeżdże na takim rowerze w takiej konfiguracji i że mi sie dobrze jeździ. A czy ja powiedziałem że rozmiar ma coś do wzrostu ?? Równie dobrze mógłbym napisać że jeżdże na streetlegalu i mam opony xxx oraz 188 wzrostu i fajnie się jeździ. Naprawdę nie masz już do czego k***a czepiać. Pozatym chłopak chce się dowiedzieć coś na temat konfiguracji sprzętu jaki chce kupić aże ja mam podobny to sie wypowiadam na temat. A ty niestety NIE NA TEMAT. Prujesz sie o byle co. Zamiast wypowiedzieć się NA TEMAT!
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96484