Sobódka
Sobódka
Czy ktoś wie jakie sa trasy w sobódce(chodzi o poziom trudności). Chciałbym tam pojechać i pozjeżdżać ale nie wiem czy znajdzie sie cos dla mnie:)))
jak najbardziej polecam sobótke- nie zawielka górka wiec ze wspinaniem nie bedziesz mial problemow, niech cie nie zmyli czarny szlak bo on jest najbardziej płaski! najlepszy jest czerwony masz do wyboru na raz dwi sciezki ktore ide caly czas obok siebie!! jedna po ubitej ziemi miedzy drzewami a obok smigasz sobie po kamieniach! na poczatku szlaku jest straszna rzeznia dobra na wycwiczenie techniki i kondycji!
najlepiej jak podjedziesz po gorke od strony sulistrowiczek tam jest taki osrodek z jeziorkiem zostaw tam furaka na parkingu i podejdz z 50 m pod gore jak dojdziesz do glownej to skrec w lewo...za jekies 20-30 m bedzie taka waska szutrowa sciezka po lewej stronie i nia juz walisz centralnie pod gorke nie skrecaj nigdzie na boki tylko tam gdzie jest stromiej to podchodz!
po drodze odrazu obczaisz niebezpeczne kamieniei przeszkody ( powalone drzewa ) bo jak widomo na polskich szlakach mozna natrafic na wszystko... sam sie kiedys wbilem przy 60km/h na szutrze na powalone drzewo i nie udalo mi sie wyladowac bunny hopa ! do tej pory mam blizny po kamyczkach na 20cm dlugie.. ale niewazne bo to standard w tym sporcie...
udanego smigania! jeszcze mam do sprawdzenie jakis zielony szlak bo kolesie mowili ze jest spoko ale narazie sie o nim nie wypowiadam
cheers
najlepiej jak podjedziesz po gorke od strony sulistrowiczek tam jest taki osrodek z jeziorkiem zostaw tam furaka na parkingu i podejdz z 50 m pod gore jak dojdziesz do glownej to skrec w lewo...za jekies 20-30 m bedzie taka waska szutrowa sciezka po lewej stronie i nia juz walisz centralnie pod gorke nie skrecaj nigdzie na boki tylko tam gdzie jest stromiej to podchodz!
po drodze odrazu obczaisz niebezpeczne kamieniei przeszkody ( powalone drzewa ) bo jak widomo na polskich szlakach mozna natrafic na wszystko... sam sie kiedys wbilem przy 60km/h na szutrze na powalone drzewo i nie udalo mi sie wyladowac bunny hopa ! do tej pory mam blizny po kamyczkach na 20cm dlugie.. ale niewazne bo to standard w tym sporcie...
udanego smigania! jeszcze mam do sprawdzenie jakis zielony szlak bo kolesie mowili ze jest spoko ale narazie sie o nim nie wypowiadam
cheers
-
- Kontakt:
Ej stinky, jak ty z Wojnowa to mieszkasz kolo mnie. Napisz jak sie nazywasz bo moze cie znam ze slyszenia. Albo najlepiej napisz na jakiej ulicy mieszkasz to bede wiedzial ktore rejony. Ja jestem ze Strachocina, ulica Niedzialkowskiego
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
Witam. Ja polecam na zjazd ta sciezke ktora prowadzi za szczytu do Sobotki .. jak sie jest na gorze to trzeba pojechac za schronisko nie wiem jaki to szlak ale pewnie juz o nim napisaliscie :-) ale fajny jest tez zjazd do sulistrowiczek tylko sporo ludzi zawsze w weekendy wiec polecam srodek tygodnia :-)
Trzeba by sie jakos razem ustawic na posmiganie po SLEZY!! ta gorka sie nazywa SLEZA a nie sobotka :-)
Trzeba by sie jakos razem ustawic na posmiganie po SLEZY!! ta gorka sie nazywa SLEZA a nie sobotka :-)
DHmaniak - a czemu Cie tak obchodzi na czym chce smigac po Slezy. JA kiedys tez na hardtailu tam pocinalem i sie dalo. Moze nie byl to hi-ten ale aluminium ale na tym bardziej telepie. To ze ma rower za 900 zeta o niczym nie swiadczy. Wazne ze chce jezdzic i to nie tylko po miescie ale tez w gorach. A Ty masz pewnie superhiper maszyne i nie wystepujesz w zawodach dh tylko dlatego zeby dac szanse innym. Prawda?
jaja
Ale se z was dh maniak jajca robi...:)
nasz stopien zaawansowania jest rowny 15 na 20 wiec mysle ze czerwona traska sie bedzie nadawac
nasz stopien zaawansowania jest rowny 15 na 20 wiec mysle ze czerwona traska sie bedzie nadawac
hej adams
adams musimy sie kiedys zgadac i pojechac na SLEZE razem i pozjezdzac skad dokladnie jestes
jakis tam
a ty dh_maniak ile masz?