Tricki !! znasz to wpisz !!
Tricki !! znasz to wpisz !!
Wpadłem na pomyśł tego posta, ponieważ zaczynam od niedawna zabawe z bikem i chciałem, abyście powpisywali tricki rowerowe te proste i te z wyższej pułki !!
Abym wiedział co jest co i czeho sie uczyć !!
pozdro 4 all
Abym wiedział co jest co i czeho sie uczyć !!
pozdro 4 all
Wplyw gumki recepturki na zycie seksualne ciastka z kremem !
www.google.com 'tricki rowerowe'
14 trików- http://www.spaceman.cz/main_en.html
-
- Kontakt:
ale napewno żaden z was nie wykonał ()mi też się to nie udało ale znam takiego jednego który to zrobił (cszyvy) :D ) bany to supermen zakoniczony egg grindem po kilerze (kenda kanlary - opona )
a tak na poważnie to trików jes dużo każdy tak w zasazie coś twoży ale podstawa to :
x -up
one foot
no foot
one hand
no hand
table top (stół )
to takie tricki na hopach ale można je też wykożystać w streecie a z streetowych to podstawa to :
manual
willy
crank flip
wall ride
step nose (stopin )
stujka (stanie na tylnim kole )
nose manual
grindy
180 (1:8 )
9x-up (90 +x-up )
360 (3:6)
a z wyszej półki to takie tricki jak :
supermen
can can
clap
notching
kick
tejlwip (zapomniałem jak się to pisze )
deced
bekflip
bar spin
i wiele wiele innych :D tera tylko się tego nauczyć
a tak na poważnie to trików jes dużo każdy tak w zasazie coś twoży ale podstawa to :
x -up
one foot
no foot
one hand
no hand
table top (stół )
to takie tricki na hopach ale można je też wykożystać w streecie a z streetowych to podstawa to :
manual
willy
crank flip
wall ride
step nose (stopin )
stujka (stanie na tylnim kole )
nose manual
grindy
180 (1:8 )
9x-up (90 +x-up )
360 (3:6)
a z wyszej półki to takie tricki jak :
supermen
can can
clap
notching
kick
tejlwip (zapomniałem jak się to pisze )
deced
bekflip
bar spin
i wiele wiele innych :D tera tylko się tego nauczyć
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
gg3465517
-
- Kontakt:
Atak co do trików. dotychczas jeździłem na rowerku tylko dla adrenaliny i jakiejś frajdy, ale terazmam nowy bike więc wypada nauczyć się czegoś od początku do końca. Tak więc obejrzałem filmw którym jeździł Chuziek i ciekawi mnie to jak on tego manuala na koniec tak długo robił?? Macie jakieś porady dotyczącemanuala? Bo jak próbuje podnieść kiere to i owszem podnosi się ale tylko na jakieś 15 cm:/ Poradźcie mi coś na taką dolegliwość ;]
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
Żeby ciągnąć manuala musisz miec hamulec dobrze ustawiony i zadymiście wyczuty. Najpierw próbuj na prostym a potem zacznij robić z górki. Ja uczyłem się tak że jechałem na tylnim kole i wstawałem i ciągłem kawałek manuala i tak coraz dalej. Jak wstajesz zjazdy na tylnim kole to nie będzie cie tak na boki krzywiło i nauczysz sie równowage trzymać.
jak na moj gust w nauce manuala hamulec nie ma znaczenia, docelowo robi sie wogole bez hamulca, wiec jak sie uczysz nie uzywajac to potem masz latwiej, w 90% bmx hamulce wogole nie dzialaja a jakos robia manula. Zawsze mozna zeskoczyc z roweru. Jak na poczatku wyrobisz sobie nawyk uzywania hamulca to po ***** potem bedzie trudno. W ostatecznosci mozesz nacisnac hampel jak masz juz sie wyjebac. Gowno prawda, ze najwazniejszy jest hampel, najwazniejsze jest ulozenie nog, ugiecie ich i wypychanie roweru jezeli lecisz do przodu i zblizanie krocza do mostak jak lecisz na plecy. Cwicz pochylajac dupe jak najblizej kola wtedy jest STYL man !
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284