UWAGA gdzie nie kupować "mbike_net"

kokoKC
Kontakt:

UWAGA gdzie nie kupować "mbike_net"

Post autor: kokoKC »

witam chciałbym was ostrzec przed robieniem zakupów w sklepie rowerowym " mbike_net "
po przez allegro może i mają wiele pozytywnych komentarzy ale to tylko dlatego że ludzie boją się wystawić negatywa bo mogą też go dostać
Wielu ludzi kupiło w tym sklepie jakieś części i dostali je albo niezgodne z opisem lub przesyłka docierała po 2 tygodniach tak jak w moim przypadku po zakupie na allegro zadzwoniłem do "mbike_net" by dogadać się co do rozmiaru ramy i koloru powiedzieli że do 3 dni załatwią mi tą ramke i wyślą lecz mineło już 10 dni a ramki jak niebyło tak niema więc kontakt z tym sklepem jest beznadziejny podane gg jest nonstop odłączone , na skype nikt nie odbiera, poczte to nie wiem czy sprawdzają jeżeli niechcecie czekać na przesyłke ,i niszczyćsobie nerwów tak jak ja to kupujcie gdzie indziej
Andru
Kontakt:

Post autor: Andru »

ja na opony z tego sklepu czekałem dokładnie 10 dni bo "poczta miała problemy". Pózniej prawie MIESIĄC !! na klamki które wysyłali mi "trzy razy tylko pierwsze dwie zostały zawieruszone przez poczte" :/ przynajmniej doszło. myślałem że tylko ja mam takie szczęście ale okazuje sie że nie...
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

no to ja napisze tak: zamówiłem na allegro rzeczy od 4 użytkowników, wszyscy "wysłali" następnego dnia i paczka z mbike doszła jako pierwsza. :] kontakt też był spoko, ale nie przez gg tylko na maila pisałem... może po prostu mialem szczeście...??
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

nie zgodze się z wami.robiłem u nich zakupy przez allegro (z konta mojej kobiety) trzy razy kupowałem (klucz do korb,osłony Woodman,korek steru) i za każdym razem było bezproblemowo,raz odbiór osobisty,dwa razy przesyłka i zawsze było ok.

może miałem szczęście :)
Spawacz666
Kontakt:

Post autor: Spawacz666 »

co do mkbiku kiedys bylo naprawde dobrze.... ostatnio jednak zamowienie z jaworzna na sosnowiec przekierowali i parodia byla :/ ponad miesiac czekania bo jednej rzeczy brakowalo a gdy juz byla to inna znikala ... oczywiscie nie informowali o problemach ... trzeba bylo sie dobijac zeby sie o tym dowiedziec :/

aha i 2 razy przyslali nie ta felge co trzeba mimo ze w temacie mieli napisane ze wymiana obreczy z takiej na taka :/
bukkake & farmsex .... tony.pl & xnxx.com
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Spawacz666 tu nie chodzi o mKbike tylko o mbike.dwa różne sklepy!
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Spawacz666mowią o MBIKE'u nie MKBIKEU - to są dwie różne firmy...

no, ale poza tym MKBIKE wg opinii innych nie jest lepszy - bylo juz kiedyś na forum...

ja raz kupilem dla znajomego mostek w MBIKE'u - ale mieszkam naprzeciwko ich siedziby w krk to nie bylo problemu z odbiorem:P
www.feel-free.pl
yasiuuu
Kontakt:

Cesiuuprzedziłes mnie:P
www.feel-free.pl
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

kupowalem u nich na allegro neopren, zacisk i sztyce; paczka doszla po kilku dniacz, czyli bez problemow, jednak rozmiar sztycy byl o wiele za maly (27,2 zamiast 31,6), ale napsalem maila, odeslalem i dostalem to co chcialem + zwrot kosztow przesylki
Suchar_ST
Kontakt:

Post autor: Suchar_ST »

ja swoja interesy z mbike moge ocenic na plus, chociaz rowniez nie obylo sie bez problemow z kontaktem :/raz po zlozeniu oferty i wyslaniu smsa z forma platnosci itp koles z mbike nawet nie odznaczyl przesylki do wyslania i czekalem tydzien :P w koncu po rozmowie przesylka doszla tak jak powinna dojsc czyli po 2 dniach. Ogolnie polecam poniewaz w tym przypadku bylo troche tez mojej winy (trzeba bylo od razu wyslac maila):/
www.krewniacy.pl
DC Amstaff
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

Ehhhhhhh :P a nie sądzicie że oni zbytnio olewają klientów którzy kupują za pobraniem ???????? Ja na ich miejscu tak smo bym robil no ob w koncu on moze czekać. NIe zaplacil to moze pcozekac. Ja zawsze biore nr konta i upieram sie o wpłate na konto jak sie zodza to ejszce pzesyłke wynegocjuje ze oni pokryją. I paczka jest u mnie po 3 dniach od wpłaty kasy. I nie dosć zę taniej mnie to wynosi. To oni mają obowiązek mi wysłac ta paczke szybko bo maja pieniądze za sprzęt i dbając o klienta który już dokonał wpłąty wysyłają najszybciej jak mogą.
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

Ehhhhhhh :P a nie sądzicie że oni zbytnio olewają klientów którzy kupują za pobraniem ???????? Ja na ich miejscu tak smo bym robil no ob w koncu on moze czekać. NIe zaplacil to moze pcozekac. Ja zawsze biore nr konta i upieram sie o wpłate na konto jak sie zodza to ejszce pzesyłke wynegocjuje ze oni pokryją. I paczka jest u mnie po 3 dniach od wpłaty kasy. I nie dosć zę taniej mnie to wynosi. To oni mają obowiązek mi wysłac ta paczke szybko bo maja pieniądze za sprzęt i dbając o klienta który już dokonał wpłąty wysyłają najszybciej jak mogą.
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
000Marcin000
Kontakt:

Post autor: 000Marcin000 »

Ja kupiłem tam klamki czarne a dostałem srebrne... ale to nic... wysłałem email że preferuje wysyłke za pobraniem po ponad tygodniu nic... więc pisze do nich a oni odpisują że nie dostali żadnego emaila... więc drugi tydzień musiałem czeka aż mi przyślą... dostałem poczke po ponad dwóch tygodniach:/
000Marcin000
Kontakt:

Post autor: 000Marcin000 »

Ale jest jeden duży plus! Wszystko wymieniają bez problemu!!! Pomijając oczekiwanie na paczke polecam ich...
PAŁA
Kontakt:

Post autor: PAŁA »

mbike jest u mnie w mieście!! kolesie są przejebani! moze części mają tanie ale żeby 15zł za zdjęcie łańcucha brać! albo 5zł za dokrecenie srubki! a najlepsze jest to ,że 50m dalej jest sklep gdzie to zadramo robią!
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

staram sie nie kupowac przez internet :]
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Fnx
Kontakt:

Post autor: Fnx »

Tez mialem zakladac ten teamat wlasnie. Zamowilem u nich suport w niedziele(ktoras tam wczesniej)no to wysylam kolesiowi maila, ze chce priorytetem za pobrniem i pytam sie kiedy suport dojdzie. We wtorek gosci mi odpisal ze dzis wysyla. No to ok bedzie na piatek. w piatek nie ma ide na poczte tez nie ma, mysle poczekam do poniedzialku. w poniedzialek(7 dni od zamowienia)nie ma dzwonie do goscia i mowie ze zamamwialem to i to moja nazwa to ta i ta i powinien byc dzis albo w piatek. Na co gosc mi odpowiada(cytuje):"A to jeszcze nie wyslalismy. Bo sie nam skonczyly. Jutro mamy dostawe to jutro Panu wyslemy." Normalnie *** mnie strzelil. Mowie gosciowi zeby wyslal jutro. koniec rozmowy. Ale potem se mysle kurwa, nie bede czekal pewnie znowu tygodnia na zajebany suport. Dzwnie do goscia i mowie ze dzwonilem chwile temu i mam prosbe zeby juz nie wysylal tego suportu bo nie mam tyle czasu czekac. A gosc mi mowi OK nie ma sprawy. To bylo w poniedzialek. W sobote wpadam do domu i patrze awizo lezy : 110 za pobraniem od tego barana !!!!! wzialem olalem. NIE POLECAM !!!
Patrzcie dzieci, Bakus leci...
yasiuuu
Kontakt:

PAŁAod kiedy w krakowie MBike otworzyl swoją filie, to obsluga jest w miare spoko - poza tym, jak wchodze do nich popatrzec co maja to obydwoje grają w Warcrafta zamiast zajmowac sie przesylkami:D No, ale przynajmniej pompke pozyczaja za darmo - ale i tak do dupy bo wielka i niebardzo dziala:D
www.feel-free.pl
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

Grzesiu tu powiedzial ze jak za pobraniem to olewają, no i to mnie wkurwia bo ja jak kupuje przez neta to zazwyczaj dlatego ze chce szybko przedmiot daną częśc i mi sie po prostu spieszy i np nie mam czasu isc na 2 koniec miasta gdzie mooże bedą to mieli tylko klikam i juz i chce za pobraniem bo zanim bym wyszedł i przelał kase to by minęło troche czasu. i mogliby wysłąc tego samego dnia w któym zamówione i tyle. Tak naprzykąłd robią w www.rowerowy.com żadnych problemó itp ale o tym wiecie.
a podobnie jest cholera z uzytkownikami allegro, teraz kupilem w niedziele siodlo i suport zeby jak tylko dojdzie rama to złożyc i wreszcie jeździc to napisalem maila ze zrobilem kup teraz do konca aukcji kilka dni ale mogą wysłac za pobraniem itp ale zero odpowiedzi no i czekam jak *****...
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ODPOWIEDZ