łapanie siodła = bolące nogi ?? :(((((((
łapanie siodła = bolące nogi ?? :(((((((
no i opanowalem wreszcie tego barspina :D co prawda lapie kiere dopiero jak kolo jest juz na ziemi ale barspin jest, czasami wychodzi nawet 1,5 obrotu :(
rzecz w tym ze kolana z boku i troche z tylu napiepszaja strasznie, mam tam raz czerwone a raz sine i nieco odstrasza mnie to od robienia barspinow. to chyba nie jest kwestia siodelka bo mam authora bmxowe. wiec moze to kwestia techniki?
lapac bardziej bokiem nogi czy bardziej tyłem? co zrobic zeby nogi nie bolaly? jakim cudem was nic nie boli?
rzecz w tym ze kolana z boku i troche z tylu napiepszaja strasznie, mam tam raz czerwone a raz sine i nieco odstrasza mnie to od robienia barspinow. to chyba nie jest kwestia siodelka bo mam authora bmxowe. wiec moze to kwestia techniki?
lapac bardziej bokiem nogi czy bardziej tyłem? co zrobic zeby nogi nie bolaly? jakim cudem was nic nie boli?
HEHEH!! no teraz Cię nóżki pobolą , ja też w tamtym tygodniu nauczyłam się barspina , no a nogi jak nogi to tak jak byś wszedl na konia ! heheh od sciskania siodełka normalka , wystraczy zę bedziesz smarował jakimis maściami przeciw zapalnymi , a potem z czasem nogi sie przyzwyczają tak jak kolega powiedział ... Pozdrowerek ;p taki urok kofanego sportu :!
Wszystko w życiu jest wazne ale nasze marzenia najważniejsze ;P
-
- Kontakt:
Kolego to calkiem normalne :D. Ja tez umiem barspina w podobnym stopniu co ty i kiedy pokrece pare razy to tak mnie nogi bola ze szok. To jest tak jak z innymi trikami np. ze wspomnianym banym-hopem. Ja krece teraz 180* i tez od tego mam wytarta skore na prawej nodze. Trzeba sie przyzwyczaic :).
Chyba najlepsze rozwiazanie to ochraniacze.
Chyba najlepsze rozwiazanie to ochraniacze.
E.F.R. Elbląg
Street
Street
-
- Kontakt:
mi siodlo na pocz. przeszkadzalo, okleilem sobie takim gównem zeby bylo miekkei po bokach i szersze bo mialem jakas kanape do dh i juz nie bolalo, teraz nie mialem przez jakis czas bika i jexdzilem czasami na rowerze kuzyna któy ma siodlo twarde w **** to 2,3 razy mnie kolana bolały potem sie przywyczaiły, zreszta przy tym moim oklejonym tez sie przyzwyczaiły i skóra sie zrobila prawie jak na piętach czyli taak twarda.
ej a to bmxowe authora tak obciera i jest twarde? bo własnei kupiłem....
ej a to bmxowe authora tak obciera i jest twarde? bo własnei kupiłem....
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
siodło masz bardzo dobre.
Daj wyzej siodlo i przesuń je na szynach do przodu, troche to glupio wyglada ale rozwiązuje problem bolących kolan/ud, ja jezdze od zawsze bez zadnych ochraniaczy i nic mnie nie boli
siodło musisz miec na tyle wysoko aby nie sciskać go przy spinie kolanami tylko udami.
zrob co napisalem a pozegnasz sie z bólem :]
Daj wyzej siodlo i przesuń je na szynach do przodu, troche to glupio wyglada ale rozwiązuje problem bolących kolan/ud, ja jezdze od zawsze bez zadnych ochraniaczy i nic mnie nie boli
siodło musisz miec na tyle wysoko aby nie sciskać go przy spinie kolanami tylko udami.
zrob co napisalem a pozegnasz sie z bólem :]
-
- Kontakt:
haha boało ja skory nie miałem czasem. Pomagaja zwykłe grube (jeans, marteriał) długie spodnie, nei weim czy nei bardziej niz ochranacze na kolana). Wygodne siodło. Mimp tego kiedy bolało. na poczatku, pozniej jak sie podwojnych uczyłem, jak juz przeszło to jak z murtka chciałem to znów, jak sieodło małem zwykle jeszcze gorzej, jak chciałem bunny barspin znów brak skóry i strupuy normalnie. Teraz moge robic (jesli w długoch spopdniach) na plastikowym siodle bez gabki z old-shoolowych bmx i mnie to nie rusza. kiedys przejdzie. DLUGIE SPODNIE GRUBSZE. dobre nowe siodło
dupa.