chciałem się zapytac bo jak robie xup-a to rowerem zarzucam .. strasznie ..czy da sie jakos tego uniknąc... zamiast xup'a robie whip'a;/ z manuala robie 180 xup'a a na chopie zarzucam rowerem...co zrobic?
PS: nie chce zakłądac drugiego tematu ale spotkałem się z fulfacem kask firmy - VENTUR'A za 215zł ... wygląda fajnie. Ma go ktos? jakies opinie. Niestety nie znalazłem jego fotek:( .
niechce jako pierwszy cie zwyzywać, ale chyba ja mam ten zaszczyt. spróbuj najpierw x-upa "na sucho" tzn rozpędź się i zakręć kierą 180*. powinno ci się udać. hahahaha. jak widze w albumie na PB to jesteś specem od tricków na ziemi (na sucho). a tak na serio to pomoże tylko lewatywa z koziego mleka, cynamonu i goździków. tak ze 2-3 litry i po sprawie. x-up się uda. Ps: widze że zmieniłeś miasto? kazali ci wpisac coś innego niż tarnów? wstydzą się ciebie? dziwne? pzdr
nic trudnego.odchyl sie do tyłu tak zeby nie zachaczyć kierą i obkręć kierę. musisz sam znaleźć sposób na x-upa kazdy moze mieć inną technikę i ĆWICZ!!! (jeśli to ci coś pomorze to patrz foto w podpisie)
Lisek-Tm przeciez napiasłem ze z manuala robie 180 ... na sucho tez okolo 160 , 170 ... Przemooo_DH odchylam się do tyłu .. .ale przeciez nie pisałem ze zachaczam .... kiera ma 62cm ..
everna kazdym filmie dirtowym masz xupa a nie wierze ze zadnego dobrego filmu nie ogladales siadzac tyle na forum pierdolac glupoty. ogladaj jak goscie tyraja na filmach a potem probuj.
jeszcze jets sposób zeby schwycic kolanami siodło:)
i wtedy nie zarzuca ale próbuj ja np x-upa umiem na sucho doskonale jade sobie ile chce ale na chopie nie wiem czy kiedys zrobilem:P
heh dobra, ludy, koleś leje dużo wody ale mnie też zarzuca jak robię x-upa w locie i z filmu nie zobaczysz jak to robić dobrzę, z tym że ja wiem co muszę robić -> ćwiczyć ćwiczyć ...
wystarczy popatrzeć na album na pb. ever robi tam one footera na ziemi. pisze że lot był długi ale fotograf skupił się na tricku. hhehehehehehe. jak mógł lot być długi jak tylne koło było na ziemi 20cm za wybiciem? odpowiedź jest tylko jedna: Ever umie! pzdr
hahaha no jak robisz whipa to robisz whipa xD wniosek: krecisz kiera jak do whipa <lol2> jak chcesz xupa, nie krec kiera jak do whipa;] zakrec jak do x'a, czyli w kolko. powinno pomoc;]
Lol, tez tak miałem, ale to było kalectwo, teraz umiem juz zrobic bez zarzucania tylem calego. Jak sie wybijasz od chylasz sie na max do tyłu i krec kiera xD Takie to trudne ćwicz poprostu :]
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!