Rangi Userów
Rangi Userów
Nie wiem czy cos takiego bylo juz poruszane, avatary itp były wałkowane ale to nie wiec pytam. Na wielu innych forach jest taki system ze w zaleznosci od ilości postów jakie spłodził dany user ustalana jest jego ranga, słowo ranga i skala w jakiej jest to określane nie jest ważne. Na jednym forum związanym z grą MMORPG były to np kolejno Weak, Young, przez Guardian itp... Chodzi o to że patrząc na range usera szybko można ocenić czy jest to osoba nowa czy ktoś z większym doswiadczeniem na forum. Oczywiście pojawaiaja sie tez takie problemy jak np. to że czasem ludzie piszą jakieś pierdoły żeby tylko sobie range podnieśc, ale jeśli każdy zachowa zdrowy rozsądek to ułatwia to nieco życie.
To takie luźne zapytanie tylko, jeśli juz bylo walkowane to temat zamknięty.
To takie luźne zapytanie tylko, jeśli juz bylo walkowane to temat zamknięty.
albo moderatorzy i admni mogli by przyznawac punkty za pomaganie w danym temacie za udzielanie trafnych rad, i na podstawie ilości napisanych postów i przyznanych punktów wtedy by były przyznawane rangi
cos tak jak na tym forum :
http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/ ... hp?t=12637&
postdays=0&postorder=asc&highlight=podkrecanie+procesora+slce&start=15
pozdro
cos tak jak na tym forum :
http://www.siemenssl45i.gsmhosting.net/ ... hp?t=12637&
postdays=0&postorder=asc&highlight=podkrecanie+procesora+slce&start=15
pozdro
Gówniany pomysł. Jeśli chcesz zobaczyć doświadczenie usera to patrzysz na date rejjestracji i ilość postów i już wszystko wiadomo. Nikodem ustalił w swym niecnym planie ogolną formułe forum i dodawanie jakiś bzdetów nie bedzie na miejscu. Kiedys
była wyswietlana liczba postow po userem i tylko bylo bez sensowne napierdalanie postow i jest to kolejny argument na nie.
była wyswietlana liczba postow po userem i tylko bylo bez sensowne napierdalanie postow i jest to kolejny argument na nie.
Co do pierwszej połowy to:cyc pisze:Gówniany pomysł. Jeśli chcesz zobaczyć doświadczenie usera to patrzysz na date rejjestracji i ilość postów i już wszystko wiadomo. Nikodem ustalił w swym niecnym planie ogolną formułe forum i dodawanie jakiś bzdetów nie bedzie na miejscu. Kiedys
Data rejestracji nie zawsze oznacza doświadczenie ( liczba postów tez nie koniecznie, bardziej aktywnosc usera na forum w sumie). W randze chodzi o to zeby nie trzeba było klikac na kazdego usera profil i sprawdzac ale o szybkie info.
Co do odrugiego to w pełni sie zgadzam, system rang wymaga od userów pewnego stopnia cywilizowania inaczej robi sie syf...
Pomysł nietrafiony raczej... Ja np pisze tylko wtedy kiedy o czyms naprawde cos wiem (i nienapieprzam bezsensownych postow ktore tylko syf robia) ale jak czytam odpowiedzi na rozne tematy to te same osoby wypowiadaja sie na temat prawie wszystkch mozliwych czesci albo odpowiedzi w stylu "tez mam ten problem przylaczam sie do pytanie" i to ma oznaczac ze ktos udziela dobrych rad ? Na mtbr chyba jest takie cos ze kazdy moze zaglosowac czy dana opinia okazala sie dla niego uzyteczna czy tez nie jednak taka forma nabijania jakichstam punktow byla by przydatna tylko w niektorych topicach i dzialach bo niby co ma dac takie cos w dziale "pogaduchy rowerowe" albo "skradzione" . Jak ktos posiedzi chwile na forum to raczej wiem na czyich opiniach jako tako mozna polegac, a i tak wiadomo ze takiej informacji nie mozna brac do konca na powaznie i ze forum moze tylko doradzac a nie podejmowac za nas decyzje.
moje zdanie jest takie ze liczba postow nie zawsze odzwierciedla obeznanie w temacie, tak wiec tym bardziej kombinowanie z jakimis rangami... szczerze wole forum w obecnej formie, prawdopodobnie pojawia sie ostrzezenia, ale i tak w tej chwili najwazniejsza jest optymalizacja bazy bo forum mocno przeciaza caly serwer... :) pozdr
zuku pisze:albo moderatorzy i admni mogli by przyznawac punkty za pomaganie w danym temacie za udzielanie trafnych rad, i na podstawie ilości napisanych postów i przyznanych punktów wtedy by były przyznawane rangi
ja mysle ze lepiej by było ewentualnie jakby każdy user który założył topic kliknął na "pomógł" jeśli dany użytkownik pomógł mu w jego problemie.. tak jak np na matematyka.pl, gdzie punkty dostaje sie właśnie za ilość udzielonych pomocy i punkty te dawają użytkownicy a nie adm/mod.
//edit - i na tej podstawie mogłyby opierać się rangi, a nie w zależności od ilości postów, bo to jest bez sensu..
gg# 3594350
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3
[s] 2 x koła 24 !!
http://tiny.pl/ddt3