El Camino vs. Hope M4
El Camino vs. Hope M4
Mały dylemacik odnośnie tych dwu hebli...zastosowanie-dh. Co polecacie? Dlaczego? Jak te heble wypadaja na tle Hope 6ti???
z góry thx za MĄDRE wypowiedzi.
P.S. moze macie jakies inne propozycje lepszych hebli?
z góry thx za MĄDRE wypowiedzi.
P.S. moze macie jakies inne propozycje lepszych hebli?
Rzeczywiście Avidy to bdb hamulce, śmigałem na obu (juicy 5 i posiadałem 7) ale... Elcamino są lepsze ;]
Konradek I nie porównuj mi to prosze 9 z Elcamino ...
Z Hope-m nie miałem dużo doczynienia ale ufając recenzjom ze sprzętowni warto dołożyć do mono 6ti. Jestem zainteresowany właśnie jakimiś dobrymi hydraulikami i mam podobny dylemat.
Konradek I nie porównuj mi to prosze 9 z Elcamino ...
Z Hope-m nie miałem dużo doczynienia ale ufając recenzjom ze sprzętowni warto dołożyć do mono 6ti. Jestem zainteresowany właśnie jakimiś dobrymi hydraulikami i mam podobny dylemat.
-
- Kontakt:
dobre pytanie.... jesli mozecie napiszcie tez ktory z dostepnych hamulcow zatrzymie kolo przy uzyciu najmniejszej sily na klamce, i ktory ma najlepszy stosunek ceny do tego co za nia oferuje. Jesli mozecie opiszcie tez modulacje podanych hebli.benek pisze:Mały dylemacik odnośnie tych dwu hebli...zastosowanie-dh. Co polecacie?
pozdro
-
- Kontakt:
dobre pytanie.... jesli mozecie napiszcie tez ktory z dostepnych hamulcow zatrzymie kolo przy uzyciu najmniejszej sily na klamce, i ktory ma najlepszy stosunek ceny do tego co za nia oferuje. Jesli mozecie opiszcie tez modulacje podanych hebli.benek pisze:Mały dylemacik odnośnie tych dwu hebli...zastosowanie-dh. Co polecacie?
pozdro
zajrzyj chocby tu www.mtbr.com , ta starsza konstrukcja m4 poprostu byla lepsza i masa osob to ci powie , malo kto mialby ochote sie tak owego pozbyc ;]
www.mm-foto.pl
Racja ja posiadam hopa mono 6ti 2006 i jest o niebo lepczy od innych hebli. Miałem hayes 9,maga ale żaden nie dorównuje mu modulacja. Cena jest dosyc wysoka ale za jakośc trzeba płacić. Model 2006 ma mocowanie i adapter typu hales ( na przesuwanie ) więc nie trzeba bawić sie z podkładkami itp. Na avidach nie jeździłem i nic o nich nie powiem. Miałem jeszcze Mono 4tl i siła była porównywalna z magiem ( klocki EBC red) ale Hope pod względem modulacju przewyższa wszystko.johny GT pisze:kazdy Hope wymiata, polecam hopa
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja właśnie oddałem moje el camino do sklepu, jak ja się cieszę, że mogłem je oddać. zakupiłem je po pochlebnej opinii @konexa. miałem je przez dwa dni, regulacji od groma, ale za nic nie mogłem ich dobrze pod siebie ustawić. wykonanie starszne, te pokrętła pod klamką mają takie gumowe końcówki, które od razu mi wyleciały. wziąłem w zamian juicy 7 i teraz testuje, co do hope sie nie wypowiadam bo nie mam, ale znajomy jeździ isobie chwali.
przyzanam szczerze, że nie miałem za dużo czasu potestować tych el camino,ale zraziły mnie bardzo szybko i czym prędzej je wymieniłem, rozmawiałem z jednym serwisantem z poznania (po zakupie dopiero niestety, bo tak to bym tego błędu nie popełnił) i powiedział mi, że co chwilę ktoś przychodzi i narzeka na ich działanie.
pozdrawiam.
przyzanam szczerze, że nie miałem za dużo czasu potestować tych el camino,ale zraziły mnie bardzo szybko i czym prędzej je wymieniłem, rozmawiałem z jednym serwisantem z poznania (po zakupie dopiero niestety, bo tak to bym tego błędu nie popełnił) i powiedział mi, że co chwilę ktoś przychodzi i narzeka na ich działanie.
pozdrawiam.