hydraulik deore czy AvidBB5?
hydraulik deore czy AvidBB5?
hej, mam pytanko, który hamulec bedzie lepszy do technicznego streetu (180,pivoty,manual,abu...)na przód i na tył?
Avid bb5 + klamki sd7 i sd5 VS Hydra. deore
(klamki avida już mam)
pozdro.
Avid bb5 + klamki sd7 i sd5 VS Hydra. deore
(klamki avida już mam)
pozdro.
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
-
- Kontakt:
bralbym deorke. mam juz ponad rok, katowalem ja w gorach,blocie i ogolnie jest spoko. klamki wygodne. jak jezdzisz dh a szczegolnie w blotku to hamuja troche gorzej,trzeba bardziej docisnac ale i tak jak na shimano jest super.jak na street to mysle ze nie bedziesz mial problemow. chyba ze z pogieta tarcza :)
w ciagu roku zapowietrzyly mi sie kilka razy, ale dalem rade. nadal na nich jezdze i jak narazie nie mam zamiaru ich zamieniac na cos innego.
jak mialbym wybierac to wybralbym model 05 a nie 06, bo 05 ma szytwniejsza klamke.
pozdro
w ciagu roku zapowietrzyly mi sie kilka razy, ale dalem rade. nadal na nich jezdze i jak narazie nie mam zamiaru ich zamieniac na cos innego.
jak mialbym wybierac to wybralbym model 05 a nie 06, bo 05 ma szytwniejsza klamke.
pozdro
erwinn całkowicie sie z tobą zgadzam deorki nieźle hamują jak są nowe a po 2-3 miechach są do bani, no i luzy na klamkach bedągigantyczne i wogóle do bani ten hebel jest. Wiewiór bierz sobie Avida bo to jest 100x lepsza firma niz SHIMANO no i do streetu bedziesz mógl sobie rotor zalożyć i kręcić BarSpiny non stop. Stary nie daj sie nabrac na DEORE bo ten hamulec po roku ci sie rozleci.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
nie bierz deory!! puszcza gdzie sie tylko da z tarcza 160 to tragedia prawie takie gowno jak hayes nine ale jednak deora gorsza..
Bierz Avida!! to nie puszcza ale minusem jedynym przy streecie np barspiny, linka sie naciaga i hamuje wiec tu jest minus..
Deore mialem przez ponad rok, potworny shit! obecnie jezdze z tylu na avidzie juicy 5 i przod BB5 z klamka avida ta z regulacjami ful nie SL :P
mialem ja na tyle przez pare tyg i mnie nie zawiodla tak jak hayes nine (badziew) przy odpowiednim wyregulowaniu jest zabujczo dobry z modulacja super i uda sie zrobic jednego spina bez hamowania.. nie kupuj shimano.. no chyba ze SAINT :P:P za 500 juz mozna zlozyc hamepl sainta wiec warto tez zbierac..
Bierz Avida!! to nie puszcza ale minusem jedynym przy streecie np barspiny, linka sie naciaga i hamuje wiec tu jest minus..
Deore mialem przez ponad rok, potworny shit! obecnie jezdze z tylu na avidzie juicy 5 i przod BB5 z klamka avida ta z regulacjami ful nie SL :P
mialem ja na tyle przez pare tyg i mnie nie zawiodla tak jak hayes nine (badziew) przy odpowiednim wyregulowaniu jest zabujczo dobry z modulacja super i uda sie zrobic jednego spina bez hamowania.. nie kupuj shimano.. no chyba ze SAINT :P:P za 500 juz mozna zlozyc hamepl sainta wiec warto tez zbierac..