enduro konfiguracja
enduro konfiguracja
Latka mijaja, podejscie do zycia i jazdy sie zmienia a rowery sie sypia. Nadszedl czas wreszcie na moj a wiec powstalo pare pytan. Zalozenia sa takie :zamiast zbierac na rower 2 lata wole jezdzic 2 lata po gorach co miesiac wiec maksymalnie tanie czesci ale dzialajace na poziomie, przede wszystkim trwale, nie tylko na zniszczenia mechaniczne ale tez zuzycie spowodowane przebiegiem itp itd, ciezar mnie nie obchodzi bo podjezdzalem kiedys na 19 kilowym klocuszku wiec sram na to, potrzebuje rame amora i korby:
- rama- mysle o dangerous mike funbike (450zeta) - rozmiar m to ile cali?? moze amstaff?? co bedzie lepsze w enduro po mojemu czyli podjazdy obowiazkowe ale dosc latwe technicznie, w dól po wszystkim co wytrzymam ja i rower
- amor, rs judy j3 - stalowe golenie, dosc ciezki= mocny(??) sztywny, dobrze pracuje- jakies inne propozycje?? aha i kosztuje niecale 600 zeta, mam co do niego pytanie do na stronie rs podaja skok ze mozna zmieniac 80-100-125 po rozebraniu amora, a w polskich sklepach w necie podaja tylko 80, jak to jest w koncu w naszym cudnym kraju??
- korby- alivio octalink??? (130 zeta)
czekam na wasze opinie i propozycje czesci za rozsadne pieniadze i dzialajacych dobrze
sorry ze tak sie rozpisalem ale tak wyszlo
pozdrawiam
- rama- mysle o dangerous mike funbike (450zeta) - rozmiar m to ile cali?? moze amstaff?? co bedzie lepsze w enduro po mojemu czyli podjazdy obowiazkowe ale dosc latwe technicznie, w dól po wszystkim co wytrzymam ja i rower
- amor, rs judy j3 - stalowe golenie, dosc ciezki= mocny(??) sztywny, dobrze pracuje- jakies inne propozycje?? aha i kosztuje niecale 600 zeta, mam co do niego pytanie do na stronie rs podaja skok ze mozna zmieniac 80-100-125 po rozebraniu amora, a w polskich sklepach w necie podaja tylko 80, jak to jest w koncu w naszym cudnym kraju??
- korby- alivio octalink??? (130 zeta)
czekam na wasze opinie i propozycje czesci za rozsadne pieniadze i dzialajacych dobrze
sorry ze tak sie rozpisalem ale tak wyszlo
pozdrawiam
Booger to jest tak. Sam teraz bede skladac cos podonego. I ramke wezme Johny bravo (dosyc lekka i napewno wytrzyma) teraz tylko wymysl czy chcesz rozmiar 14" czy 16". Rs judy j3 nie wiem. Mialem judy sl bylem zadowolony teraz z braku kasy wezme judy c. Ale na twoim miejscu rozejrzalbym sie i kupil psylo. Jezeli ma skok 125 to znaczy ze tyle ma :) Nic sie nie boj. Korby... Nie jestem pewien, ale chyba nie ma alivio na octalink. W kazdym badz razie ja dla siebie biore korbe truvativ firex z lzejszym duzym blatem i suport bollight. Wagowo wyjdzie mniej niz xt. A cena lekko ponad 260 zl. (do alivio korby i tak musisz kupic suport.)
Ssij pento
Sulring dzieki za opinie!!
jest alivio na octalink (np. http://www.dobrerowery.com/product_info ... ts_id=2227 ) , mysle o nich bo suport jest w promocji za 60 zeta to wychodzi niezle, firex tez chodizl mi po glowie ale mysle ze to czesci na tym samym poziomie a alivio wyjdzie taniej:)
co do amora nowy psylo kosztuje judy X 2, o uzywce raczej nie mysle bo ja wymieniam czesci jak sie przestana nadawac sie do uzytku wiec dlatego wole nowy, nowe rs bardzo mi sie podobaja, szczegolnie judy- stalowe golenie, regulacja tlumienia, dlugie slizgi, duza waga, niska cena (dokladnie 579 zeta
co do ramy to mysle ze funbike za 450 zeta zamiast dawniej 799 to dobra opcja, moze ktos na niej jezdzi?? jak wyglada geo w zastosowaniu do enduro
jest alivio na octalink (np. http://www.dobrerowery.com/product_info ... ts_id=2227 ) , mysle o nich bo suport jest w promocji za 60 zeta to wychodzi niezle, firex tez chodizl mi po glowie ale mysle ze to czesci na tym samym poziomie a alivio wyjdzie taniej:)
co do amora nowy psylo kosztuje judy X 2, o uzywce raczej nie mysle bo ja wymieniam czesci jak sie przestana nadawac sie do uzytku wiec dlatego wole nowy, nowe rs bardzo mi sie podobaja, szczegolnie judy- stalowe golenie, regulacja tlumienia, dlugie slizgi, duza waga, niska cena (dokladnie 579 zeta
co do ramy to mysle ze funbike za 450 zeta zamiast dawniej 799 to dobra opcja, moze ktos na niej jezdzi?? jak wyglada geo w zastosowaniu do enduro
A moze taka ramka Ci sie spodoba? http://www.velo.com.pl/author/authoramy_009.htm myslę ,że jeszcze ta by sie nadała w rozmiarze 16
http://skocz.pl/boey
http://skocz.pl/boey
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
judy dlugie slizgi ;] ? nie bardzo , o tym ze dluuugo pociagnie i luzow nie zlapie itp to racej bym zapomnial - nowe judy sa wedlug mnie coraz gorsze , a stalowe golenie czy bede mocniejsz hmm ona sa stalowe bo przez to tansze , nie sa pokrywane teflonem nawet , no ale judy to podstawowy model wiec trudno wymagac wiecej
osobiscie szsukal bym manitou black comp - po 700-800 zl widzialem na necie jeszcze
osobiscie szsukal bym manitou black comp - po 700-800 zl widzialem na necie jeszcze
www.mm-foto.pl
z tym blackiem ciekawa propozycja, podobnie z rama authora, co do dualowych to raczej wolał bym cos w stylu DM funbika wlasnie albo tego authora, rozmiar 16 raczej (mam 172 cm wzrostu)
Wooyek bo nie widzialem tego bikeboarda nowego, co napisali o J4 bo od J3 rozni sie bodajze tylko tym ze ma u-turna
wookie85 - ja wlasnie slyszalem pozytywne opinie o nowych judy, w tym jedna od uzytkownika, chromowane golenie sa znacznie trwalsze od pokrytych teflonem, aczkolwiek mniej "sliskie", wiesz moze cos wiecej o tym lapaniu luzow??
Wooyek bo nie widzialem tego bikeboarda nowego, co napisali o J4 bo od J3 rozni sie bodajze tylko tym ze ma u-turna
wookie85 - ja wlasnie slyszalem pozytywne opinie o nowych judy, w tym jedna od uzytkownika, chromowane golenie sa znacznie trwalsze od pokrytych teflonem, aczkolwiek mniej "sliskie", wiesz moze cos wiecej o tym lapaniu luzow??
wookie85 dobrze gada - polac mu ;)
Nad tym Authorem sie zastanow - to wlasnie rama do enduro, zreszta Funbike tez sie nada. Z A-gangiem mam osobiscie swietne doswiadczenia (rowniez w enduro), dlatego bym sie mu blizej przyjrzal...
A co do testu J4, to az tak trudno pojsc do jakiegos saloniku/Empiku/supermarketu i przeczytac? :/
Ogolnie napisali, ze ma duzo regulacji, dzieki czemu jest bardzo wszechstronny - ich zdaniem to zdecydowanie najwieksza zaleta. Reszte sobie doczytasz.
Nad tym Authorem sie zastanow - to wlasnie rama do enduro, zreszta Funbike tez sie nada. Z A-gangiem mam osobiscie swietne doswiadczenia (rowniez w enduro), dlatego bym sie mu blizej przyjrzal...
A co do testu J4, to az tak trudno pojsc do jakiegos saloniku/Empiku/supermarketu i przeczytac? :/
Ogolnie napisali, ze ma duzo regulacji, dzieki czemu jest bardzo wszechstronny - ich zdaniem to zdecydowanie najwieksza zaleta. Reszte sobie doczytasz.