Manitou Axel Comp- opinie/pytania
-
- Kontakt:
Manitou Axel Comp- opinie/pytania
Co sadzicie o Manitou Axel Comp 100mm air assist lockout oil i nie wiem co tam jeszcze :D
jakie sa wasze opinie na jego temat
jakie sa wasze opinie na jego temat
-
- Kontakt:
Generalnie na poczatek jest ok, ale...King Nothing pisze:haha wiesz kupilem ten rower z mysla o zawodowym XC , zawody, wypady w gory, skakanie odpada ale ostre zjazdy...
moj rower z nim wazy niecale 13 kg
...jesli to faktycznie rower do "zawodowego XC", to w kwestii wagi nie masz sie czym pochwalic. Z jakims amorem faktycznie do XC moglby byc kilogram lzejszy. I to niewielkim kosztem - np. ~1,5-kilogramowy najtanszy Skareb to wydatek ponizej 800 zl, Twoj Axel pewnie kosztowal ok. 400-500?
A tak poza tematem, nie rozumiem ludzi, ktorzy sie pytaja innych, co sadza o sprzecie, ktory juz kupili :| Chcesz sie pochwalic? Zeby Cie dowartosciowac? A moze pocieszyc? Bo skoro masz ten sprzet, to chyba wiesz, jak dziala i czy Ci odpowiada - co za roznica, co inni o nim mysla? Rower na pokaz...?
To juz zalezy... Swego czasu mialem model 2004, ktory pasowal do tego opisu (tzn. seryjnie byl fajny pod moja mase - 60 kg - wiec ja tam nie narzekalem ;)).konex pisze:Każdy Axel z któym miałem doczynienia dobijał bezproblemu, był zajebiście miękki i nie miał wogóle tłumienia..
Teraz mam 2006, mocno przeprojektowany (przestal wydawac dziwne dzwieki na wybojach, co wczesniej bylo porazka i jest troszke sztywniejszy) i to, co zacytowalem - nie pasuje. Jest (niestety) troszke na mnie za twardy (wiec pewnie pasuje wiekszosci riderow), ale tez chyba nie da sie go dobic (jezdzi tez czasem moj tata >80kg) no i czuc tlumienie (oczywiscie nie najwyzszych lotow, bo to ciagle Fluid Flow, ale jednak...). Niestety nadal jest cholernie ciezki (wazy mniej wiecej tyle, co Sherman w moim drugim biku) i mam pewne watpliwosci co do wytrzymalosci (w poprzednim padl tlumik).
Coz, podejrzewam, ze menedzerowie Manitou nie przejeli sie ta strata :Pkonex pisze:Takimi modelami, oraz awaryjnością Manitou przegrało sobie u mnie :P
Wooyek pisze:Coz, podejrzewam, ze menedzerowie Manitou nie przejeli sie ta strata :Pkonex pisze:Takimi modelami, oraz awaryjnością Manitou przegrało sobie u mnie :P
Wcale nie mieli...natomiast niech potencjalni kupcy zastanowią się 2 razy...
Połamany damper po 2 miechach jazdy i lejący się Black są wystarczajacymi argumentami przeciw Manitou...(dla mnie)
-
- Kontakt: