Dziewiątka według mnie jest spoko... siła jest bardzo dobra ale gorzej jest z modulacją.... podobno avid 5 ma lepsza modulacje.. ogolnie obydwa hample sa na podobnym poziomie...
hmm avid jest mocniejszy :) modulacja w obydwu ok ja nie mialem problemu z wyczuciem jej w obu. tak pzoatym avid jest delikatniejszy od hayesa.. hmm hayes bedzie lepszy na trudne warunki avida troche sobie nie radzil.. np w blocie slobo dawal sobie rade, tak pozatym avid jest lzejszy hmm ma lepsze klamke.. lepiej siedzi w dloni a co do awaryjnosci to anie jeden ani drugi nie jest raczej awaryjny bardzo... avid ma naprawde duza sile hamowania! i modulacje ok
Miałem dokładnie ten sam dylemat. Wybrałem juicy 5 i nie żałuję ani trochę. Wypas hamulec. DObra siła i modulacja. Bierz juicy 5 i się nie zastanawiaj !
Michal_KRK, a jezdziles na Juicy? Chyba nie, bo akurat Juicy Five sa lepsze od HFX. Mocne, troche jakby modulacja słabsza niz w Magach, ale i tak wypadaja lepiej niz HFX. Bierz Juicy i ciesz sie swietnym hamulcem.
mialem hfx mag, stara wersja, polerowana klamka. Teraz mam avida 5 i zamienilbym go tylko na juicy carbon (jakby byl z przodu to na gustava oczywiscie:-)) Avid jest baaardzo dobry