problem z plynem do hampli

Kuba88
Kontakt:

problem z plynem do hampli

Post autor: Kuba88 »

siema
mam takie (moze troszke glupie) pytanko kupilem sobie hampel deore 555 i chce go zalozyc na przod i zalac plynm a teraz mam na przodzie magure hs33 ktora z kolei che wsadzxc na tyl no i tu pojawia sie problem bo w hamplu deore mam klamke gimence gdzie jest napisane use dot 4-3 breake fluid czy moge zalac obydwa hample dotem czy jakims innym plynem. Zaproponujcie jakies rozwiazanie.
=PoisoN=
Kontakt:

Post autor: =PoisoN= »

magury hs 33 nie mozesz zalac dotem bo uszczelki szlak trafi, do magury leje sie mineralny olej najlpeiej gdyby to był magura royal blood tylko cena tego płynu jest zaporowa, ja do swojej lałem kujawskiego i działa po dzis dzien.

A ten deore 555 to jakis mutant,shimano tez pracuje na mineralnym oleju tak tez bedziesz musiał wlac mineralny do deorki mimo tego ze na klamce od grimeci pisze dot 3-4 sadze ze klamka bez problemu bedzie pracwac z mineralnym zato zacisk nie koniecznie sobie poradzi z DOT'em ze wzgledu na uszczelki i przewod nie przystosowane do zracego syntetyka. tutaj tez by było dobrze gdyby to był magura royal albo shimanowski olej do hydraulików.
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

do shimano jako zastepczy olej sie leje LHM+ mineralny, olej do amorow w citroenie,ja teraz zalalem i sprawdzone
????
ODPOWIEDZ