barspin jak zrobic

mukacz
Kontakt:

barspin jak zrobic

Post autor: mukacz »

otoz mam pytanie robie to tylko bez oderwania przedniego kola; kolo ociera ciagle o ziemie. i stad moje pytanie sjak to zrobic z podniesionym przednim kolem, lapie siodelko kolanami ale nic nie daje oprocz tego ze kierka sie obkreca 360 nie bijac mnie po kolanach. prosze o pomoc. nie uzywalem opcji szukaj
!!!KUPIE AMORKA!!!
GG: 2885463
MRN
Kontakt:

Post autor: MRN »

z tego co mi się wydaje to wystarczy poderwać lekko rower jak do manuala ale sam sie ucze więc podczepiam się do pytania: jak?
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Ech to jest najbardziej banalny trick. Poprostu lapiesz kolanami szarpiesz rower do gory i krecisz ot co cala filozofia. Mnie skomplikowane od bunnehy hopa. Poprubujcie sami czasem cos.
Ssij pento
Jeff
Kontakt:

Post autor: Jeff »

złap kolanami za siodło i poderwij go tak na 10-15cm i zakrec :) ja tez miałem 2 tyg temu dylemat "jak?" a teraz wychodzi mi barspin to barspin back :)
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

robisz bunnego i krecisz :)
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

RyyS ...

mukacz imho lepiej jest uczyc sie od poczatku najpierw podrywac potem łapać, bo bez trzymania siodła kolanami można podnieśc wyżej koło i tym samym zrobic tego barspina na tyle szybko przed opadnęciem koła że zdąży się zrobić ze 2 albo barspin to back barspin (obrót tam i spowrotem) a nie najpierw łapać potem podnosić, bo wtedy koło za syzbko opada i trzeba szybko kręcić nawet 1 no ale jak kto woli.. ja sie uczyłem tą 2 metodą teraz tego żałuję bo trudno sie odzwyczaić.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
pepik
Kontakt:

Post autor: pepik »

Po pierwszych próbach moze sie wydawac trudny ale juz drugiego dnia jest prosty. Samego krecenie mozna sie nauczyc w 10 min. Pozniej tzreba trenowac dobra łapanie kiery po obrocie. Ogólnie wyzej juz wszystko zostalo powiedziane, chociaz z tym ''najpierw podrywac a pozniej łapac'' sie nie zgadzam. Tyle
Pawco
Kontakt:

Post autor: Pawco »

Lapiesz kolanami siodlo wyrywasz na manuala i krecisz jak to opanujesz lecisz w 2 faze czyli te same czynnosci z bunnego i wszystko gra.
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

pytanie tylko po co sie uczyc barspina na flacie jak mozna z bannego, tego tyczyl sie moj post...
-- MR --
Kontakt:

Post autor: -- MR -- »

NAuczyłem się tego barspina w 2 dni: 1 dnia nic nie wychodziło uda poobcierane i marny efekt. Musisz w głowie sobie zakodować że najpierw unosisz rower potem kręcisz kierą. Ty za wcześnie puszczasz kierę dlatego szybko ci opada.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96484
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

pepik twój pech jak sie nie zgadzasz każdy robi jak mu wygodnie.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
pepik
Kontakt:

dokładnie
adam_ck
Kontakt:

Post autor: adam_ck »

u mnie było tak:
zasięgnąłem rad u doświadcczonego w barspinach kumpla, potem spróbowałem moze z 5 razy, ale za nauke wziąłem sie za jakiś tydzień.
pierwszego dnia po 15minutach mi siadł. siadł mi raz siadł mi kolejny i na 10 razy ok. 7 razy robiłem spokojnie, po kolejnych próbach czasem nawet łapałem w locie.
drugiego dnia ni ***** nie mogłem zrobic barspina. w sumie z pół godziny próbowałem, ani razu nie siadło. problem był w tym, że jak ktoś bardzo mądrze powiedział - trzeba zakodować sobie że trzeba najpierw podbic koło, a ja za szybko chciałem to zrobić i mi wychodziły ziemne 3/4.
*Misiek FR*
Kontakt:

Post autor: *Misiek FR* »

Ja miałem tak: nikt mi nie pokazywał, trzeba było samemu próbować i ćwiczyć!!! Pierwsze 3 próby to był barspin 180", potem wyszło 360" i potem doskonaliłem to 360". Po kilku dniach w prawa strone wychodzi 8?10 razy a w lewa 5?10, wiec jak na 2 dni to nie jest źle ;p;p. A taktyke mam taką, podnosisz przód jak na manuala, łapiesz kolanami siodła(najlepiej jakies BMZ, polecam Earthworks Couch) i krece z wyczuciem kierownica. Żadnej filozofi, należy tylko w siebie wierzyc i cwiczyć ;)!!!!!!
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

z tego co widze to ejstes kompletnym poczatkujacym ktory nawet nie umie podneisc przedniego koła:/ chlopie rozpacz. PRzegiansz sie do tylu, sciskasz siodlo kolanami i obracasz kiere- filozofia..
pepik
Kontakt:

A tak wogóle to ten trik jest banalny. Naprawde. Nauki 10 min. Potem z dwa tygodnie doskonalenie łapnia kiery i można go robic z ''palcem w d####''.
Ja odrazu sie uczyłem z krawężnika i w ten sposób wydaje mi sie ze łatwiej jest sobie utrwalić łapanie kiery jeszcze w locie bo jest po prostu wiecej czasu bylo na to. Teraz ucze sie na stoliku i powiem ze tez prosto,odrazu wyrabiasz sobie łapanie siodła w locie, dzieki czemu 100 razy szybciej niz bym meczyl na flacie nauczyłem sie bunny barspina.

Jeszcze raz powtórze normalny barspin jest PRZEBANALNY!!!. Troche treningu wystarczy
ODPOWIEDZ