Coś na początek :D
Coś na początek :D
Zamierzam złożyć duala do ok. 2000 zł
Po wielu poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że poniższy sprzęt powinien wystarczyć mi na początek. Co Wy o tym myślicie??
Rama: Leader Fox Cocaine 14" czarna
Amor: Suntour NS Duro 130 mm (bez piwotów)
--na rowerowy.com dostanę we framesecie za 683 zł--
Koła: 26" 559x24, czarne anodyzowane, bok srebrny, otw. 36, piasty Joytech na kasetę 8/9sp z mocowaniem pod tarcze, szprychy Richman czarne, wykonane ze stali nierdzewnej
--komplet na allegro za 300 zł, mam nadzieję, że ich nie rozwale za pierwszym razem :D--
Hamulce: Win Zip 203 mm tył + przód
--400 zł komplet--
Klamki: AVID FR 5 komplet lub tektro
--sam nie wiem, cena podobnie--
Pedały: platformy VP
--na początek chyba ok--
Mostek + kiera: Truvativ Hussefelt
Korba: TRUVATIV DUAL ISOFLOW 38z lub Reborn Cobra PS4 Dual
Siodło: Mc Selle Funn
Singlespeed: Da Bomb
Opony: Schwalbe SPACE 2,35
Napinacz: BOXGUIDE TRUVATIV
+ reszta czyli: obejma podsiodłowa, linki + pancerze, chwyty, sztyca - to będzie coś zwykłego na początek "na przeżycie" ...
i co Wy na to??
Proszę o konkretne odpowiedzi i porady co można zmienić za rozsądną cenę, a czego się wystrzegać :D
Z góry dzięki --dragonfly--
Po wielu poszukiwaniach doszedłem do wniosku, że poniższy sprzęt powinien wystarczyć mi na początek. Co Wy o tym myślicie??
Rama: Leader Fox Cocaine 14" czarna
Amor: Suntour NS Duro 130 mm (bez piwotów)
--na rowerowy.com dostanę we framesecie za 683 zł--
Koła: 26" 559x24, czarne anodyzowane, bok srebrny, otw. 36, piasty Joytech na kasetę 8/9sp z mocowaniem pod tarcze, szprychy Richman czarne, wykonane ze stali nierdzewnej
--komplet na allegro za 300 zł, mam nadzieję, że ich nie rozwale za pierwszym razem :D--
Hamulce: Win Zip 203 mm tył + przód
--400 zł komplet--
Klamki: AVID FR 5 komplet lub tektro
--sam nie wiem, cena podobnie--
Pedały: platformy VP
--na początek chyba ok--
Mostek + kiera: Truvativ Hussefelt
Korba: TRUVATIV DUAL ISOFLOW 38z lub Reborn Cobra PS4 Dual
Siodło: Mc Selle Funn
Singlespeed: Da Bomb
Opony: Schwalbe SPACE 2,35
Napinacz: BOXGUIDE TRUVATIV
+ reszta czyli: obejma podsiodłowa, linki + pancerze, chwyty, sztyca - to będzie coś zwykłego na początek "na przeżycie" ...
i co Wy na to??
Proszę o konkretne odpowiedzi i porady co można zmienić za rozsądną cenę, a czego się wystrzegać :D
Z góry dzięki --dragonfly--
-
- Kontakt:
Ehh... Składanie duala to moim zdanie zly pomysł. Pomyśl co chcialbys dokladnie robic na swoim rowerze. Jeżeli street to wez mocniejsze kolo na tyl amor z mniejszym skokiem itd... A wogule nie bede duzo pisal. Jak chcesz caly rower to kup gotowca... stp2, sing'a, albo undergrounda2
..
..
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
dragonfly, napisz dokladniej jaki styl chcesz jezdzic, a i nie oplaca sie skladac roweru bo wszystko wychodzi drozej, kup jak Ci wszyscy radza signa fr1 rozbierz go srzedaj rame za ok 700zl, kupujesz jakiegos jb za 350 i zostaje ci kolejne 350 na hample na allegro chodzi komplet winzipow za 250zl i napewno Ci styknie konfiguracja 180p i 160t
Kross Sign DS
http://www.pinkbike.com/photo/880154/ <= nowa wersja Signa DS
http://www.pinkbike.com/photo/880154/ <= nowa wersja Signa DS