Wyrzszość isis nad kwadratem?????
-
- Kontakt:
Wyrzszość isis nad kwadratem?????
Kurde wytlum,aczy mi ktoś jaka jest różnica miedzy isis a kwadratem.TYlko kurka niepiszcie mi , że jednojest zakończone kwadratem a drugie nie.Chodzi mi o to co jets wytrzymalsze.
Nie jestem ekspertem ale słyszałem już różne opinie na temat i jednego i drugiego.
Właściwie to jest tak, że żadne z tych rozwiązań nie jest idealne.Zarówno kwadrat jak i wielowpust potrafią łapać luzy. W przyp. wielowpustów najlepiej jest chyba stosować korbę i suport tego samego producenta (chodzi o wpasowanie). Co prawda jest to pewien standard ale różne wykonania i materiały. Czasami lepszy jest droższy kwadrat od tańszego wielowpustu.
Poza tym zależy co masz zamiar na tym robić (jak zresztą ze wszystkimi innymi częściami).
Poza tym powszechnie wiadomo, że łatwiej jest wygiąć pręt niż rurę a wielowpusty zazwyczaj są drążone i mają większą średnicę niż kwadraty.
Ja osobiście od lat (10) jeździłem XC na kwadracie. Teraz mam rowerek do zjazdu i też mam korbę na kwadrat.
Pamiętaj jedno, że tak naprawdę nic nie jest niezniszczalne. Każda część (materiał) ma pewne grnice wytrzymałości i od Ciebie (nie tylko oczywiście) zalezało będzie jak długo sprzęt posłuży.
Właściwie to jest tak, że żadne z tych rozwiązań nie jest idealne.Zarówno kwadrat jak i wielowpust potrafią łapać luzy. W przyp. wielowpustów najlepiej jest chyba stosować korbę i suport tego samego producenta (chodzi o wpasowanie). Co prawda jest to pewien standard ale różne wykonania i materiały. Czasami lepszy jest droższy kwadrat od tańszego wielowpustu.
Poza tym zależy co masz zamiar na tym robić (jak zresztą ze wszystkimi innymi częściami).
Poza tym powszechnie wiadomo, że łatwiej jest wygiąć pręt niż rurę a wielowpusty zazwyczaj są drążone i mają większą średnicę niż kwadraty.
Ja osobiście od lat (10) jeździłem XC na kwadracie. Teraz mam rowerek do zjazdu i też mam korbę na kwadrat.
Pamiętaj jedno, że tak naprawdę nic nie jest niezniszczalne. Każda część (materiał) ma pewne grnice wytrzymałości i od Ciebie (nie tylko oczywiście) zalezało będzie jak długo sprzęt posłuży.
-
- Kontakt:
Większość suportów jest ze stali ( zależy też jakiej ). Przy skokach zwłaszcza na sztywniaku kwadrat wyrobi sie momentalnie (znam to na swoim przypadku),
miałem support deore na kwadrat i korbe alivio i po dwóch miechach sporadycznej jazdy złamał mi sie suport i jeszcze cały pakiet sie wykrzywił że z ramy nie mogłem wyciągnąć...a kwadrat w korbie zmienił sie na koło...ludzie zbierajcie na isis, kwadrat to tylko wyrzucone w błoto pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
miałem support deore na kwadrat i korbe alivio i po dwóch miechach sporadycznej jazdy złamał mi sie suport i jeszcze cały pakiet sie wykrzywił że z ramy nie mogłem wyciągnąć...a kwadrat w korbie zmienił sie na koło...ludzie zbierajcie na isis, kwadrat to tylko wyrzucone w błoto pieniądze!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
-
- Kontakt:
jak chcesz kupic korbe mtb raz a porzadnie to truvativ husslfelt (330 zl) do tego suport truvativ giga pipe dh. i powinno dac rade. a jak chcesz cos naprawde hardcoroweho to... korby od bmx. innej rady nie ma :) no niby hollzfeller ale to juz chyba przegiecie ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
kup se korby felta albo funna a jak chcesz miec zajebista korbe tanio to niestety, nie ma bata, ale musisz pomyslec. ja tak zrobilem i korba od xa wyszla mnie 150 zl z lozyskami do suportu i blatem wiec sie da popatrz w katalog rozejrzyj sie za tokarnia w miescie i sklepem z lozyskami i wszystko juz jasne? nakretki do ramy ci pomoge ze od starego suportu zabierasz nakretki i fajnie jakby to bylo z metalu. jak mnie zrozumiales, a ja sam siebie nie rozumiem jak tak gadam to wiesz jak zrobic se taka korbe na szesciakat bo z wielkoklinem duzo jebania............
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tey GOŚCIU
Co ty będziesz porównywał "***** do palca"
Wielowypust oprócz ceny to jest wielokroć lepszy . Najtańsze zestawy suport isis + korba dosttaniesz do 300 zł
np. znajomy miał 260 zł i chciał zestaw korba + suport , siedział 1 godzine w sklepie i mędził aby mu sprzedali o 60 zl taniej truvativa FIVed i suport truvativ aż wkońcu wyżulił. Co za CYC
Co ty będziesz porównywał "***** do palca"
Wielowypust oprócz ceny to jest wielokroć lepszy . Najtańsze zestawy suport isis + korba dosttaniesz do 300 zł
np. znajomy miał 260 zł i chciał zestaw korba + suport , siedział 1 godzine w sklepie i mędził aby mu sprzedali o 60 zl taniej truvativa FIVed i suport truvativ aż wkońcu wyżulił. Co za CYC